KÉRJÜK, ENGEDÉLYEZZE BÖNGÉSZŐJÉBEN A HIRDETÉSEK MEGJELENÍTÉSÉT, EZZEL TÁMOGATJA A PORTÁL MŰKÖDÉSÉNEK FENNTARTÁSÁT!

KÖSZÖNJÜK!

Moszkva: Az ukránok „piszkos bomba” bevetését tervezhetik

Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!

Hamis zászlós támadásra készülhet Ukrajna

Szergej Sojgu orosz és Sebastien Lecornu francia védelmi miniszter vasárnap telefonon egyeztettek egymással. Sojgu annak az aggodalmának adott hangot, hogy az ukrános „piszkos bombát” akarnak alkalmazni ukrán területen, hogy kiprovokálhassák az ukrajnai helyzet további eszkalációját. Sojgu ezekről az információkról tájékoztatta amerikai, brit és török kollégáit is – tájékoztatott a RIA Novosztyi hírügynökség.

Az úgynevezett piszkos bomba hagyományos robbanóanyagot használ radioaktív anyaggal kombinálva. Bár teljesítményét tekintve nem vetekedhetne egy nukleáris robbanófejjel, azonban egy ilyen eszköz a robbanástól számított több kilométeres körzeten belül radioaktív anyagot képes szétszórni.

Az orosz hírügynökség szerint a cél az lenne, hogy azzal vádolják Moszkvát, hogy tömegpusztító fegyvereket használ és ezzel elérje egy „hatékony Oroszország-ellenes kampány megindítását”. 

Az információk szerint két ukrán intézményt már megbíztak egy „piszkos bomba” gyártásával, és a munka már„a végső szakaszában van”. Eközben Vlagyimir Zelenszkij ukrán elnök adminisztrációja állítólag a kulisszák mögött brit tisztségviselőkkel tárgyal annak érdekében, hogy biztosítsa a nukleáris fegyverek alkatrészeinek Kijevbe történő szállítását.


Figyelem! A fenti hír propagandának minősül, mivel az a mindig nagyon “demokratikus” EU-ban üldözött, betiltott és propagandistának kikiáltott Russia Today értesülései nyomán készült.

 

Nemzeti InternetFigyelő (NIF)

Várjuk hozzászólását!

%d bloggers like this: