KÉRJÜK, ENGEDÉLYEZZE BÖNGÉSZŐJÉBEN A HIRDETÉSEK MEGJELENÍTÉSÉT, EZZEL TÁMOGATJA A PORTÁL MŰKÖDÉSÉNEK FENNTARTÁSÁT!

KÖSZÖNJÜK!

Moldova jön, Erdély megy!

Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!
A 2 Moldova egyesítése a moldovaiak minden álma, és független, szabad országként való müködése.
A 2 Moldova egyesítése a moldovaiak minden álma, és független, szabad országként való müködése.

A moldovaiak több mint fele nem támogatja a Romániával való egyesülést!

A moldovaiak 21 százaléka szavazna a Romániával való egyesülésre, derült ki a moldovai Közpolitikai Intézet legújabb közvélemény-kutatásából. A megkérdezettek 53 százaléka ellenezné az egyesülést, 9 százaléka nem venne részt a referendumom, míg 14 százalék volt az, aki nem tudja, hogy hogyan szavazna.

Ugyanakkor az is kiderült, hogy a moldovaiak inkább bíznak Oroszországban, mint az Európai Unióban. A kutatásból kiderült, hogy egy referendumon 42 százalék szavazna egy közös vámunióra, amely magába foglalja Oroszországot, Fehéroroszországot és Kazahsztánt, míg az Európai Unióhoz való csatlakozást 39 százalék támogatná.

A felmérést 2015. november 8. és december elseje között végezték, 1160 fő megkérdezésével, 3 százalékos hibahatárra. A felmérés itt érhető el.

Kép: A két Moldova egyesítése a moldovaiak minden álma, és független, szabad országként való működése. Nem akarnak az oláhokkal egyesülni. Az anyanyelvüket „moldoveneasca”-nak (moldovainak) mondják és nem románnak. Ki is jelentik, hogy a romani az a romanik, vagyis a cigányok nyelve. Büszkén tartják, hogy ők nem romanik, hanem moldovaiak.

Forrás: http://vilag.transindex.ro/

Ez is érdekelheti:  Stoffán György: Dominus vobiscum! (I. rész)

Mementó 2006 emlékmű

Petíció az emlékmű megvalósításáért!

Aláírásával egy elvi támogatást fogalmaz meg. Amennyiben elegendő társadalmi támogatást gyűjtünk össze, elindítjuk a megvalósításhoz szükséges jogi és szakmai lépéseket.

Kattintson ide a petíció aláírásához!

További részletek itt!

3 thoughts on “Moldova jön, Erdély megy!

 1. Megette a fene azt a világot melyikben a 21.-ik században még azzal pazarolják az idejüket , hogy ki kivel tart és merrefelé hazudik ,,annyi okosabb és fontosabb dolog vár megoldásra az emberek sorsa javítása érdekében ,amiket mindig a szőnyeg alá söpörnek—-, hát érthetetlen

 2. Moldva, Moldova, bizony talány a magyar médiában.A szovjet érában a neve Moldávia volt. Ezért ma a riporterek moldávoknak nevezik az ottani lakosokat.és sportolókat. Tévesen, mert a szovjet érában is magukat moldovánoknak nevezték.Ma is így van.((A Moldován=moldvai személynév ismert) A lényeg ennél több. I. Péter a török uralom alatt csatolta az orosz birodalomhoz Moldvát.Kérdések.Vitéz Mihály moldvai vajda erdély trónjára ülve, ábrázolásában megfelerlt Bethlen Gábor öltözékédésének.A moldovai templomok nmem hjagymakupolások, manem az erdélyi templomokhoz hasonlóak.Az Ungenü, Gyungyusán, stb település nevek, valamint a Moldova déli részén gagaúz autómiát kapott terület, ahol tulipános kapuk láthatók,. gyanút keltenek A talányt moldvai barátom adta meg, amikor m,agára hagyott a ki9sinyovi tv ezyik riporterével és én gátságtalanul bíráltam a szovjet rendszert.Távozás után megkérdeztrm barátomat, hogy nem lesz ebből baj? Mire ő: „on moldován, mnye ruszkij, nye rumen” Ennyit tennék hozzá Moldovához.

 3. A világ jelentős része bűnözők kezébe került.
  A bűnözőknek a börtönben van a helye nem pedig a különböző országok parlamentjében.
  H.B.
  „A totalitárius rendszerek mindig jó viszonyban voltak, és vannak ma is az alvilággal.
  A cél közös: kifosztani, félelemben tartani a hagyományos értékrendű, polgári világot.”

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük