KÉRJÜK, ENGEDÉLYEZZE BÖNGÉSZŐJÉBEN A HIRDETÉSEK MEGJELENÍTÉSÉT, EZZEL TÁMOGATJA A PORTÁL MŰKÖDÉSÉNEK FENNTARTÁSÁT!

KÖSZÖNJÜK!

Meddig rágalmazhatja Fischer Iván munkahelyét (Magyarországot) évi 1,5 milliárdért?

Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!

„Nekünk most minden segélyre szükségünk van. Mindenre, ami csak a túlélést lehetővé teszi”, mondja Fischer Iván, „mivel a magyar politikusok kulturális bűnözők. Az én országom tele van gyűlölködéssel, rasszizmussal, korrupcióval és hazugsággal; ezt a nagy zenekart meg sem érdemli”.

(Stephans Moens tudósít a Budapesti Fesztiválzenekarról a flamand De Morgen című napilap 2000. november 7-i számában)

Hillary Clinton volt amerikai külügyminiszter republikánus nyomásra közzétette magánszerverén tárolt hivatalos emailjeit. A 63 452 levélből a valasz.hu december 3-án bemutatta azt, amelyet Fischer Iván, a Budapesti Fesztiválzenekar karmestere 2011. június 28-án írt Vernon Jordannak, Bill Clinton volt tanácsadójának, a Clinton házaspár közeli barátjának. Fischer ebben arra kérdi Jordan barátját,

figyelmeztesse a budapesti útja előtt álló külügyminisztert, nehogy látogatását az Orbán-kormány saját céljára felhasználja, és így kínos helyzetbe kerüljön, hiszen Magyarországon a kormány szétveri a demokráciát. Fischer ezután eláztatja Kounalakis akkori budapesti amerikai nagykövetet, mint aki „túlságosan közel áll” Orbánhoz és így nem tájékoztathatja Hillaryt a demokrácia ellen Magyarországon leselkedő valódi veszélyekről. Végül felajánlja segítségét, hogy mindig rendelkezésre áll segíteni és információkkal szolgálni.

A levelet amelyet Cheryl D. Mills kabinetfőnök és Huma Abedin külügyminiszteri tanácsadó közvetítése révén Clintonné „hasznosított” Budapesten mind akkor, amikor ellenzéki politikusokkal és civil szervezetekkel találkozott, mind pedig a magyar kormányt nyilvánosan bíráló nyilatkozatai alkalmával.

A valasz.hu portál tényfeltárása óriási visszhangot váltott ki. Mint várható volt, a jobboldali sajtóban óriási felháborodást keltett, míg a balliberális sajtó Fischer mellé ugorva „véleményszabadságot”, demokráciát és az ilyenkor szokásos szólamokat hozta fel. A botrány még ma sem ült el: reggel a Lánchíd Rádió foglalkozott az üggyel.

A visszhangokból azonban kimaradt két dolog.

Az egyik egy emlékeztető. Mégpedig arra, hogy Clintont 2011 júniusi budapesti útja előtt Ara-Kovács Attila, Dalos György, Demszky Gábor, Haraszti Miklós, Kenedi János, Konrád György, Magyar Bálint, Mécsi Imre, Radnóti Sándor, Rajk László és Tamás Gáspár Miklós június 26-i keltezéssel Fischeréhez hasonló hangú levelet küldött számára. A felsoroltak teljesen véletlenül a választók demokratikus akaratából a történelem pöcegödrébe lökött SZDSZ központi figurái voltak.

A másik dolog ennél jóval fontosabb.

Egyetlen jobboldali sajtóorgánum nem tette fel a logikus kérdést: meddig tűri a kormány és a budapesti városvezetés, hogy Fischert továbbra is világhírű zenekara élén tartsák és adófizetői pénzből évi 1,4 milliárd forinttal dotálják? Melyből csupán 60 milliót (a dotáció 4,3 %-át) fizették be az államnak bérjárulék formájában, mint ahogyan az a „Budapesti Fesztiválzenekar Alapítvány közhasznú egyszerűsített éves beszámoló és független könyvvizsgálói jelentés 2014. december 31”-i nyilvános kimutatásában olvasható. És amelyből kiderül, hogy a zenekari tagok nagyon nagy részét számlás fizetésre kényszerítik, hogy elkerüljék a közterhek befizetését, azaz azt, hogy az állam bérjárulék formájában ezt megkapja. Ami egyébként mintegy 19 % terhet jelentene, ha a kifizetés a jogszabályoknak megfelelően történne.

Tehát a lényegi kérdés: meddig árulhatja külföldön Fischer Iván munkahelyét (Magyarországot) közpénzen, azaz miért nem váltják őt le a számára a majd’ másfél milliárd közpénzt eljuttatók? Van erre még egy példa a világon?

Meddig fizetne Szaúd-Arábia egy karmestert, aki azzal foglalkozik, hogy külföldi médiumukban elítéli országa nyilvános lefejezéseit vagy egy izraeli karmestert, aki a palesztinok megszállását és módszeres irtását kifogásolja ugyanott? Melyek tények, szemben Fischer vádjaival.

Akik őt állásukban tartják, nem hivatkozhatnak arra, hogy mindezt nem tudták. Megismétlem a mottóban olvasható szöveget a De Morgen belga lap 2000. november 7-i (!) számából:

„Nekünk most minden segélyre szükségünk van. Mindenre, ami csak a túlélést lehetővé teszi”, mondja Fischer Iván, „mivel a magyar politikusok kulturális bűnözők. Az én országom tele van gyűlölködéssel, rasszizmussal, korrupcióval és hazugsággal; ezt a nagy zenekart meg sem érdemli”.

Ugyanezt Fischer belföldön is hangoztatta. 2000 március 29-én a Magyar Hírlap így idézte Fischer Iván zeneigazgató sajtótájékoztatóján elmondott „búcsúszavait”: „ez a gyűlölettel, rasszizmussal, korrupcióval és hazugságokkal teli ország nem érdemli meg ezt a nagyszerű zenekart”.

Fischernek sajnos nem sikerült hatékonyan búcsút vennie.

Rágalomhadjáratát busás kormányzati és önkormányzati (adófizetői) támogatással azóta is folytatja.

Operaszerzőként is politizál. Vörös tehén névvel írt darabot a tiszaeszlári vérvádról. Ezt a New York Times 2013. október 20-i számában e címmel ismertette: „Opera veszi fel a harcot a magyarországi növekvő antiszemitizmusa ellen”. A hosszú cikk őt Schiff András zongoristával és Alföldi Róbert rendezővel együtt az Orbán-rezsimmel szemben felkelő hősökként méltatja.

A Magyar Nemzet színikritikusa a lap portáljának 2013. október 18-i kiadásában így írt a Vörös tehénről: „amíg a zsidó hagyományokat méltóságteljesen, komoly háttértanulmányokat folytatva jeleníti meg, a helyi haszid dallamvilágot megidézve, addig a magyar zenei elemek parodisztikusak, gúnyosak, kalotaszegi és mezőségi muzsika szól nyírségi helyett. Itt már nincs meg az eredetiségre törekvés, az előadás pedig kifejezetten ironizáló, mintha a magyar népzene-néptánc az antiszemitizmus egyik kifejezőeszköze volna.”

De Fischernek a pénz soha nem elég. Bő egy hónappal korábban a svájci vezető lapban, a Neue Zürcher Zeitung szeptember 6-i számában arról panaszkodott, hogy nem kap elég állami támogatást. „De túlélünk”, biztosította Fischer a svájci nyilvánosságot, miközben itt is a súlyos magyarországi antiszemitizmusról és nacionalizmusról panaszkodott.

Fischer újabban a menekültkérdésre vetette rá magát, mint megtudjuk német lapokból is. Alapítványt hozott létre, teherautót vett, hogy „ellássa az átutazó menekülteket”, miközben élesen bírálja a magyar migránspolitikát.

Most már csak egy kérdés merül fel: a kormány és Budapest vezetése leváltja-e a zenekar dirigensét vagy netán, homlokegyenest ellenkezőleg, szándékában áll megkétszerezni fizetését és megnövelni a Fischer által számlázási alapon szétosztásra kerülő másfél milliárdot?

Remélem, annyi demokrácia van, hogy ez a kérdés feltehető a jobboldali sajtóban is.

lovasistvan.hu

LÉLEKEMELŐ - mementó 2006 emlékmű

Petíció az emlékmű megvalósításáért!

Aláírásával egy elvi támogatást fogalmaz meg. Amennyiben elegendő társadalmi támogatást gyűjtünk össze, elindítjuk a megvalósításhoz szükséges jogi és szakmai lépéseket.

Kattintson ide a petíció aláírásához!

További részletek itt!

10 thoughts on “Meddig rágalmazhatja Fischer Iván munkahelyét (Magyarországot) évi 1,5 milliárdért?

 1. Valahogy úgy érzem , hogy ennek az embernek tele van a szíve gyűlölettel a magyarok és hazájuk iránt , akkor miért nem megy a fenébe ahol majd kitárt karokkal csókolgatják a hátsóját ,, -Olyan nagyon nem hiányolnánk az ő művészeti negatív tehetségét –az ilyen nagyon nem tisztelt karmesternek —

 2. Amíg hazánkban zsidók vannak hatalmon addig a fischer-féle zsinagóga-kotorékok büntetlenül tevékenykedhetnek.
  H.B.
  „Miért van a méheknek királynőjük?
  Mert ha kormányuk volna, nem lenne mézük.”

 3. Teljesen egyet értek a cikkel, meddig hagyja szó nélkül az állam ezt a fajta arrogáns hazaáruló viselkedést.
  Lehet, hogy Fischer kiváló karmester, de politikailag egy, finoman szólok, balfék, Daesh, [deashbag fészbukul 🙂 ], ha már ez a új keletű szó ezen az oldalon is többször felbukkan mostanában.
  Azonban mélyen elgondolkoztat az is, hogy vajon tényleg akkora művész e, mint én is gondoltam anno. Egy művész, főleg egy zenész, aki a harmónia világában él, nem lehet ennyire vak az élet harmóniájára. Látnia kellene, megéreznie,a világban zajló eseményekben a harmóniát és diszharmóniát, miként a zenében a rég meghalt zeneszerző gondolatait is megérzi egy kiváló muzsikus, karmester.
  Azt hiszem ez a fajta gyűlölködő magyarellenes megnyilvánulás, kizárja az érző és értő valódi művészt Fischer Ivánból. lehet, hogy ez a gyűlölet egyfajta tanult viselkedés, talán így kondicionálták gyerekkorában, talán valamiféle emberi és szakmai sértődöttség munkál benne, de egy biztos messze túl haladja azt a szintet, amit egészséges felháborodásnak és a szólásszabadság adta kritikának lehet nevezni. Természetesen mindent és mindenkit lehet kritizálni, de ez a kritizálás is kétféle, az egyik építő, a másik pusztító és gyűlölettel teli. Nohát ez a szerencsétlen az utóbbi kategória. Tényleg mért nem költözik az USA-ba?

  Jancsó Tibor

 4. Jó Magyar mondás szerint,ahol az ember eszik,oda nem piszkít! Ehhez nem kell tizenhat gimnázium. Mentségére legyen mondva,” aki magánál van,az a művészet közelébe sem kerülhet.”
  ” tényleg miért nem költözik az USA-ba? Nagyon jó a kérdés!! Ezt fel kellene tenni a Magyar kormánynak(?), pártoló cimboráiknak is.

 5. Meglátszik, hogy Fischer is bevándorló. Ha Orbán olyan komolyan gondolná, hogy nekünk nem kellenek újabb bevándorlók, akkor kiadná valamelyik csicskásának, hogy tiltakozzanak Fischer lejárató dumája miatt.
  De nem adja ki, mert ő sem komolyan gondolja a bevándorlás elleni tiltakozást.

  Baumag

 6. A címben feltett kérdésre koncentrálva: Azért, mert ez is csak porhintés, és a zsidó taktika része. Valójában orbánék kormánya is „bábkormány”, (amit az agyatlan birkákkal könnyedén meg is szavaztattak), és fishert nem rúghatják ki, mert védelem alatt áll, csakúgy, mint annak idején alföldi. Annál is kivárták, míg lejár a szerződése.
  .(Még két év, és elmondhatjuk, hogy ezeknek a „nyócéve” mocskosabb volt, mint az előző „nyócév”!

 7. Kedves Barátaim!
  Ma a Fideszes korrmány,kiröl hittük,hogy más lesz mint az „Átkos” És jöttek,a váltás utánni kormányfők. Koklerek,karieristák,Hulladékok,a magyar nemzet hazaárulói,Károlyi ezekhez képest egy nemzeti hős. Ma minden Magyarnak lehajtott fejjel kell járni,Ma a magyar asszonyainkat a nyugati betegek segge alol való pucoltatásra használják.A lányainkat Prostituálják.A fiainkat rabszolgának eladják,és sorolhatnám azokat a bünöket mejeket ez a kormány ugyanugy elkövet mint az elődei.A Magyar Föld kiárusitása,,A magyar ivóviz,eladása.A Magyar hadsereg szét züllesztése,Az igazságszolgáltatás korupciója. A gazdaság korupciója.,és nincs vége a sornak….Hogy egy ilyen féreg gyülöli a nemzetét.,na és Vannak olyanok is kik Kosút dijat is kaptak ezért. Hát itt tartunk.Ne bántsátok ezeket az embereket.Nem ők a hibásak.Hanem ti. Ti voltatok azok kik 2/3-os töbséggel rájuk szavaztatok. a nyafogásotokkal elkéstettek kedves honfitársaim. MMM.

  1. Tehát igaz az alábbi.

   Emlékezzetek, hogy 1989/1990-ben mivel nyugtatták le a levitézlett és elfajzott országrontók az embereket:
   „A törvények meghozatala a fontos és a demokratikus intézményrendszer létrehozása.”

   ÉS MINDENHOL, DE MINDENHOL MEGMARADTAK A RÉGI, JÓL BEVÁLT KÁDEREK, PRIBÉKEK, FÜLBESÚGÓK, A LE-ÉS FELMENŐ VASTAGNYAKÚAK, AZ EGÉSZ SAKÁL-KOTORÉK. Ott vannak a munkahelyeken, a pártokban , a szakszervezetekben az egyházakban. Maradt a K-vonal, maradt a hálózat, szinte érintetlenül: és a tehetségtelen, de a gyalázatban annál inkább szorgalmas és szervilis aljanépet mesés vagyonokhoz juttatták (a mi véren és verítéken szerzett tulajdonunkat – gondoljatok a kisemmizett és végletekig megalázott parasztok milliós táborára, a gyárakban kussoló melósokra, akiknek tehetetlenül kellett végignézni, hogyan fosztják meg őket és családjukat a megélhetést biztosító munkától, hogyan értékelik le munkájukat, hogy mára életük munkájának szinte egyetlen eredményére, lakásaikra, vagyonunkra is rátegyék a mocskos mancsukat, ezzel véglegesítve a rabszolgaságot számunkra… ), hogy kellő időben és helyzetben majd ezek az újgazdagok és újundokok viszonozzák nekik a gazemberséget gazemberséggel.
   Ezért kell hát a fidesznek is mindenkit, lehetőleg mindenkit a helyén hagyni! A KEZÜKET FIGYELJÉTEK, NE A DUMÁT!!! Helyén hagynak mindenkit, néhány gyalogot beáldoznak. Itt maradnak nyakunkon a bürokratáik, a bankárjaik, ügyészeik, szakértőik. Ránk szabadították a rendőröket, bírókat, 56-os akasztókat és akasztatókat, pufajkásokat, D-209-eseket, libásokat, kacsásokat, tocsikokat, tribuszernékat, vörösiszaposokat, baumagosokat, globexeseket, westBalkánosokat, princzeket, kókányolt böszméket, draskovicsokat, felcsútiakat, alcsútiakat, simorokat, kálmánokat, kajmánokat, bolgárokat, a számlagyárosokat, a zabrálókat, a degeszbuksza hercegeket, az egész gyülevész bandát, akik naponta és elképesztően virulens módon szívják, szívják, habzsolják és zabálják életünket, dőzsölik vérünket, reményünket, múltunkat, jelenünket, jövőnket.
   Pöcegödörré, trágyává teszik történelmünket, nemzeti hőseinket, magyarságunkat. Bomlasztanak, rothasztanak, döglesztenek, gyűlölködnek, züllesztenek. Ha nem velünk történne mindez, tán még csettintenénk is, „micsoda rendezés! micsoda balfácánok ezek a magyarok!
   Ilyen balfaszokat nem hordott még a hátán a föld!”

 8. Az a baj kedves Miki MM, hogy sok embernek, még mindig nem nyílt ki a csipája.Valóban én is hibás vagyok, hiszen amikor az Orbán fanoknak csurog a nyála a családban, akkor én sem szólalok meg, hogy maradjon meg a családi béke.
  Csak közben egyre gyűlik bennem az elkeseredés, hogy az emberek egymásnak uszítását is ezeknek a politikusoknak köszönhetem.

  Baumag

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük