KÉRJÜK, ENGEDÉLYEZZE BÖNGÉSZŐJÉBEN A HIRDETÉSEK MEGJELENÍTÉSÉT, EZZEL TÁMOGATJA A PORTÁL MŰKÖDÉSÉNEK FENNTARTÁSÁT!

KÖSZÖNJÜK!

Moldova az ukrajnai válság közvetlen részesévé válhat

 Maia Sandu moldovai elnök azt kockáztatja, hogy a volt szovjet köztársaság „ágyútöltelékké” válik a NATO Oroszországgal vívott proxyháborújában, mivel nem marad semleges – közölte szombaton elődje.

„Maia Sandu továbbra is be akarja vonni Moldovát a NATO-ba – ellentétben az alkotmányban előírt semlegességgel és a moldovai nép akaratával, akik kategorikusan ellenzik, hogy csatlakozzanak ehhez a katonai szervezethez” –

állította Igor Dodon volt elnök a Telegram-bejegyzésben .

Szandu pénteki kijelentésére reagált, miszerint kormánya komolyan fontolgatja egy „nagyobb szövetséghez” való csatlakozást Oroszország ukrajnai hadművelete közepette.

A katonai semlegesség feladása „veszélyes” lenne Moldova számára – írta Dodon, aki 2016-tól volt az elnök, akit Sandu legyőzött a 2020-as választásokon. A mindössze 2,6 millió lakosú nemzet Európa legszegényebb országai közé tartozik, és instabil békét ápol a szakadár Dnyeszteren túli orosz befolyási övezetű Transznisztriával, amióta 1992-ben létrejött a Moszkva által közvetített tűzszünet.


Figyelem! A fenti hír propagandának minősül, mivel az a mindig nagyon “demokratikus” EU-ban üldözött, betiltott és propagandistának kikiáltott Russia Today értesülései nyomán készült.

Nemzeti InternetFigyelő (NIF)

Kapcsolódó cikkek

Mementó 2006 emlékmű

Petíció az emlékmű megvalósításáért!

Aláírásával egy elvi támogatást fogalmaz meg. Amennyiben elegendő társadalmi támogatást gyűjtünk össze, elindítjuk a megvalósításhoz szükséges jogi és szakmai lépéseket.

Kattintson ide a petíció aláírásához!

További részletek itt!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük