KÉRJÜK, ENGEDÉLYEZZE BÖNGÉSZŐJÉBEN A HIRDETÉSEK MEGJELENÍTÉSÉT, EZZEL TÁMOGATJA A PORTÁL MŰKÖDÉSÉNEK FENNTARTÁSÁT!

KÖSZÖNJÜK!

Moldova az ukrajnai válság közvetlen részesévé válhat

Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!

 Maia Sandu moldovai elnök azt kockáztatja, hogy a volt szovjet köztársaság „ágyútöltelékké” válik a NATO Oroszországgal vívott proxyháborújában, mivel nem marad semleges – közölte szombaton elődje.

„Maia Sandu továbbra is be akarja vonni Moldovát a NATO-ba – ellentétben az alkotmányban előírt semlegességgel és a moldovai nép akaratával, akik kategorikusan ellenzik, hogy csatlakozzanak ehhez a katonai szervezethez” – állította Igor Dodon volt elnök a Telegram-bejegyzésben .

Szandu pénteki kijelentésére reagált, miszerint kormánya komolyan fontolgatja egy „nagyobb szövetséghez” való csatlakozást Oroszország ukrajnai hadművelete közepette.

A katonai semlegesség feladása „veszélyes” lenne Moldova számára – írta Dodon, aki 2016-tól volt az elnök, akit Sandu legyőzött a 2020-as választásokon. A mindössze 2,6 millió lakosú nemzet Európa legszegényebb országai közé tartozik, és instabil békét ápol a szakadár Dnyeszteren túli orosz befolyási övezetű Transznisztriával, amióta 1992-ben létrejött a Moszkva által közvetített tűzszünet.


Figyelem! A fenti hír propagandának minősül, mivel az a mindig nagyon “demokratikus” EU-ban üldözött, betiltott és propagandistának kikiáltott Russia Today értesülései nyomán készült.

Nemzeti InternetFigyelő (NIF)

Ez is érdekelheti:  Megállíthatatlan a szuverenista erők szövetsége

LÉLEKEMELŐ - mementó 2006 emlékmű

Petíció az emlékmű megvalósításáért!

Aláírásával egy elvi támogatást fogalmaz meg. Amennyiben elegendő társadalmi támogatást gyűjtünk össze, elindítjuk a megvalósításhoz szükséges jogi és szakmai lépéseket.

Kattintson ide a petíció aláírásához!

További részletek itt!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük