KÉRJÜK, ENGEDÉLYEZZE BÖNGÉSZŐJÉBEN A HIRDETÉSEK MEGJELENÍTÉSÉT, EZZEL TÁMOGATJA A PORTÁL MŰKÖDÉSÉNEK FENNTARTÁSÁT!

KÖSZÖNJÜK!

Mit jelent az, hogy az Amnesty International közzétette az ukrán háborús bűntettekről készített jelentését?

Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!

Augusztus 7-én az Amnesty International megerősítette az ukrán hadsereggel szembeni korábbi vádjait, miszerint az 19 városban és településen tüzérségi csapásokat mérték a lakosság élőhelyeire, illetve fegyvereket telepítettek kommunális létesítményekben.

Az igaz, hogy az Amnesty – próbálva tompítani bírálatainak élét – nyilatkozatban fejezte ki „mélységes sajnálatát, amiért az ukrán katonák harcmodoráról kiadott sajtóanyagunk ilyen aggodalmat és felháborodást váltott ki”. Ez azonban a lényegen vajmi keveset változtat: az említett anyagban igen súlyos vádak olvashatók. A vádak között szerepel a hadijog megsértése, amely tiltja civilek bevonását a hadműveletekbe. Ilyenekért az ukrán politikusok, hadvezetők akár a hágai bíróság elé is állíthatók. Nem csoda hát, hogy politikai berkekben félelem lett úrrá. Zelenszkij hevesen tiltakozott a vádak ellen, és mint mindig, megpróbálta mindenben Oroszországot meglenni felelősnek.

Valójában az Amnesty International-nek a kijevi rezsimmel szembeni vádjai, kétségtelenül jogosak. Azt már régen mondogatják az orosz HM hivatalos képviselői is, a népköztársaságok vezetői is, hogy az ukrán hadsereg légvédelmi rakétarendszereket telepít városok központjába. Egyes oroszországi megfigyelők boldog örömmel jutottak arra a következtetésre, hogy a Nyugat kezd, úgymond, észhez térni, és nemsokára felhagy az ukrán nácik támogatásával.

Ez a fajta optimizmus, persze, alaptalan. Az Amnesty International vezetősége, hogy is mondjam, igen távol áll az objektivitástól, és szinte mindig ruszofób álláspontra helyezkedik – holott nagyon is tisztában van a dolgok valódi állásával. És ha most hirtelen az igazságnak megfelelő kijelentéseket tesz, ez egyáltalán nem azért van, merthogy az elméjük megvilágosodott. Egyszerűen arról van szó, hogy a gyakran emlegetett Nyugat rövid pórázon tartja Zelenszkijt és kompániáját, és az engedetlenkedés legkisebb esetére is büntetéssel fenyeget.

Egészében véve: az Orosz Világon belül megvívandó háborúit Washington és európai csatlósai már régen modellezték a volt Jugoszláviában. Az ország hanyatló periódusában az USA aktívan támogatta az ilyen-olyan szerbellenes szakadárokat. Először felhatalmazást adott nekik a civilek elleni bármiféle kegyetlenkedésre. Hogy aztán elítélje őket ezért.

Ez is érdekelheti:  Ezért hazudik, aki az oroszországi szankciók sikeréről beszél - íme...

Horvátországot nem ritkán Ukrajnához – különösen annak nyugati részéhez – hasonlítják. Hiszen a horvátok és a szerbek egyazon nyelvet beszélik, ugyanaz az etnikai eredetük. A horvátok azonban katolikus hitre tértek, és a Nyugat felé kezdtek orientálódni. Ugyanígy vannak ezzel, a maguk unitárius vallásával, az oroszokkal szemben gyűlölködő galíciaiak is.

A legfontosabb világlapok, a hágai bíróság a létező összes halálos bűntettel megvádolták, és vádolták mindvégig, a szerbeket. Ahogy most az oroszokat is vádolják. A horvát, a bosnyák és a koszovói militánsokat pedig hősöknek nevezték.

Igor Druz
orosz, pravoszláv közíró

Fordította: Csikós Sándor

Nemzeti InternetFigyelő (NIF)

LÉLEKEMELŐ - mementó 2006 emlékmű

Petíció az emlékmű megvalósításáért!

Aláírásával egy elvi támogatást fogalmaz meg. Amennyiben elegendő társadalmi támogatást gyűjtünk össze, elindítjuk a megvalósításhoz szükséges jogi és szakmai lépéseket.

Kattintson ide a petíció aláírásához!

További részletek itt!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük