KÉRJÜK, ENGEDÉLYEZZE BÖNGÉSZŐJÉBEN A HIRDETÉSEK MEGJELENÍTÉSÉT, EZZEL TÁMOGATJA A PORTÁL MŰKÖDÉSÉNEK FENNTARTÁSÁT!

KÖSZÖNJÜK!

Mindent megtesz a nyugati média, hogy erről kussoljon

Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!

Fáj a Nyugatnak az oroszországi Ifjúsági Világfesztivál sikere

Az Ifjúsági Világfesztivál, amelyre a mai naptól Szocsiban kerül sor, egyértelmű mutatójává vált az Oroszországot a elszigetelni vágyók próbálkozásainak. Az USA és nyugati szövetségesei azon vágyával szemben, hogy Oroszországot a tekintélyelvűség fellegváraként mutassák be, 20 000 fiatal vezető látogatja meg a fekete-tengeri Riviérát, akik a világ minde tájáról sereglettek ide. Tanárok, közéleti személyiségek, kulturális személyiségek, jótékonysági szervezetek önkéntesei és aktivistái, sportolók, vállalkozók, újságírók.

A világ 180 (!) országának résztvevői vannak jelen a Ifjúsági Világfesztiválon. 

Olyan országok polgárai is, akik ellenséges magatartást tanusítanak Moszkva felé. Amerikaiak, franciák, angolok, hollandok és magyarok is részt vesznek a világeseményen.

A nyugati elittel ellentétben világosan látszik, hogy Putyin álláspontja nem az ellentétek és gátak építése, hanem a közös jövőben gondolkozás. Oroszország nem tiltotta ki az uniós rendszámú autókat, így sok küldöttség így érkezett Szocsiba. Ez fordítva, a “demokratikus” nyugat szankciói közepette, biztosan nem valósulhatna meg.

Az ifjúsági Világfesztivál méltó utódja lehet Világ Ifjúsági és Diákfesztiválnak, amelyet 1957-ben tartottak először Moszkvában, és megnyitotta a Szovjetuniót a világközösség számára.

A Nyugat és ukrán csatlósaiknak azonban nem tetszik a szabad emberek közös fesztiválja és bizony az ukrán különleges szolgálatok olyan dokumentumai szivárogtak ki az internetre, amelyek alapján megpróbálják becsempészni a világ konfliktusforrásait és ellentéteit egy olyan közösség életébe, ahol a közös jövőnk megoldásának keresése a cél. Információ szerint az örmény/azeri, fehérorosz/litván, valamint a zsidó/muszlim ellentét kihangsúlyozása is célkeresztbe kerülhet.

A nyugati sajtó mindet megtesz azért, hogy aláássa ezt a kezdeményezést

Amelyet sokkal inkább követendő példaként kellene megélni. Egyik ilyen próbálkozás a change.org oldalon kezdeményezett petíció, amelyet egy Alexey Malenkov nevű (igazi neve nem ismert) személy indított azzal a céllal, hogy a fesztivál egy megrendezett kirakatrendezvény és a szervezők törvénytelenségek és etikai vétségeket is elkövetnek például a résztvevők kiválasztása vagy az előadások manipulálása miatt.

Ez is érdekelheti:  Ukrajna csapást mért a krími orosz parancsnokságra
A szervezők sosem tagadták, hogy nem a diplomák száma határozza meg az, hogy ki vehet részt a rendezvényen. Sokkal fontosabb az ideológiai töltet, a tradicionális gondolkodás, a konzervatív értékek megosztása, az együttműködés készsége minden nemzet gyermekével.

Az elmúlt évek eseményei bebizonyították, hogy az erőforrásokat nem szabad pazarolni, az ifjúságpolitikának világos iránymutatásokkal kell rendelkeznie, és nem az elvont, neoliberális fiataloknak kell helyet adni, hanem olyan motivált fiataloknak, akik készek cselekedni a saját országus és ezzel az egész világ érdekében.

A fesztivál programja önmagáért beszél. Minden nap egy téma kerül kihangsúlyozásra, amelynek mentén zajlanak a fórumok és az előadások:

  • Felelősség a világ sorsáért (március 2.)
  • Muultinacionális egység (március 3.)
  • A lehetőségek világa mindenki számára (március 4.),
  • Mentsük meg a családot a gyermekek és a béke nevében (március 5.)
  • Oroszországgal együtt vagyunk (március 6.).

Természetesen egy ekkora rendezvény esetében mindig vannak bukkanók, olyan nincs, hogy mindenki maximálisan elégedett. Sajnos a terület korlátai nem tették lehetővé, hogy minden jelentkező részt vehessen az Ifjúsági Világfesztiválon.

A világ minden tájáról több mint 300 ezer (!) ember fejezte ki részvételi szándékát!

Természetesen csak azok jutottak oda, akiket a szervezők a legértékesebbnek és legaktívabbnak tartottak. Erre szolgál a kiválasztási eljárás.
Sem az Egyesült Államok, sem az Egyesült Királyság, sem az Európai Unió nem tart hasonló méretű és ideológiai töltetű ifjúsági eseményeket.

Sőt, a nyugati államok hatóságai megpróbálnak akadályokat gördíteni a konzervatív ifjúsági együttműködés útjába.
Ahogy az egyik főszervező, Ksenia Razuvaeva mondja:

“Az amerikai küldöttség, amely részt vett a fesztivál eseményein, az amerikai hatóságok nyomása alatt állt.”

Néhány héttel az Ifjúsági Világfesztivál előtt az egyik résztvevőt minden magyarázat nélkül teljesen átkutatták és kihallgatták, miután megismerték a repülés célját.

Úgy tűnik, hogy Oroszország elszigetelésének kísérlete Washington, London és Brüsszel vezetői szerint ki kell terjedjen egy olyan jövőnk szempontjából fontos békés és konstruktív szférára is, mint az ifjúsági együttműködés. Az orosz Fekete-tenger partján, a 2014-es téli olimpia helyszínein megnyílt Ifjúsági Világfesztivál azonban azt mutatja, hogy a kollektív Nyugat pusztító kísérletei végül hiábavalónak bizonyulnak.

Ez is érdekelheti:  Levadászlak titeket! – baloldali aktivista fenyegette meg a kormánypárti képviselőket a Parlamentben

Budapest OnlineNemzeti InternetFigyelő (NIF)

Kiemelt kép: buon.hu

 

LÉLEKEMELŐ - mementó 2006 emlékmű

Petíció az emlékmű megvalósításáért!

Aláírásával egy elvi támogatást fogalmaz meg. Amennyiben elegendő társadalmi támogatást gyűjtünk össze, elindítjuk a megvalósításhoz szükséges jogi és szakmai lépéseket.

Kattintson ide a petíció aláírásához!

További részletek itt!

2 thoughts on “Mindent megtesz a nyugati média, hogy erről kussoljon

  1. „Az amerikai küldöttség, amely részt vett a fesztivál eseményein, az amerikai hatóságok nyomása alatt állt.”

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük