KÉRJÜK, ENGEDÉLYEZZE BÖNGÉSZŐJÉBEN A HIRDETÉSEK MEGJELENÍTÉSÉT, EZZEL TÁMOGATJA A PORTÁL MŰKÖDÉSÉNEK FENNTARTÁSÁT!

KÖSZÖNJÜK!

Kérjük, támogassa a magyarok emberi jogaiért küzdő Nemzeti Jogvédő Szolgálatot (njsz.hu) a személyi jövedelemadója 1%-ával!

Adószám: 19334684-1-05

Mező Gábor üzent Magyar Péternek: hogyan lehetett nagyapád egyszerre 56-os szabadságharcos és fogalmazó a “Markóban”?

Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!

Mező Gábor közösségi oldalán közzétett írásában felhívta rá a figyelmet, hogy Magyar Péter korábban azt írta, hogy nagyapja, Erőss Pál 1956-ban „fegyverrel harcolt a hazájáért”.

A történész feltette a kérdést, hogy hogyan lehetett Erőss a „Markóban” fogalmazó éppen ötvenhat idején, majd hogyan nevezhették ki bírónak négy évvel később? Mező Gábor különösnek találta, hogy a kádári megtorlás legsötétebb idején így jutalmazták a Kádár-diktatúra legnagyobb ellenségeit.

Meséld már el légy szíves, hogy a kádári vérszivattyú korszakában, amikor százezrek elhagyták a hazájukat, számtalan embert bebörtönöztek, több százat kivégeztek, közben Marosánék a tömegbe lőttek, mindenkit megfélemlítettek, szóval hogyan lehet, hogy a nagyapád közben fogalmazóból bíró lett?
– tette fel a kérdést Mező Gábor.

A történész felhívta rá a figyelmet, hogy Magyar korábban azt írta, hogy nagyapja, Erőss Pál 1956-ban „fegyverrel harcolt a hazájáért”.

“Valami forrást kérünk Erőss Pál ötvenhatos tetteiről” – zárta gondolatait Mező Gábor.

Nyílt kérdés Péter Magyarhoz. Ez tényleg érdekel.
Azt írtad, hogy nagyapád, Erőss Pál 1956-ban „fegyverrel harcolt a hazájáért”.
Elmondanád nekünk, hogy akkor hogyan lehetett a „Markóban” fogalmazó éppen ötvenhat idején? És hogyan „járta végig a gyakorlati lépcsőfokokat” addig, hogy négy év múlva már egyenesen bíró legyen? Ha jól számolom, alig huszonhat évesen? A kádári megtorlás legsötétebb idején. Így jutalmazta a Kádár-diktatúra legnagyobb ellenségeit?
Nagyapád erről így mesélt még régen: „Egyetem után a Markóba kerültem, mármint úgy, hogy az ott lévő kerületi bíróságon lettem fogalmazó. Végigjártam a szakma gyakorlati lépcsőfokait, s majd négy év múlva, 1960-ban Budára neveztek ki bírónak.”
Meséld már el légy szíves, hogy a kádári vérszivattyú korszakában, amikor százezrek elhagyták a hazájukat, számtalan embert bebörtönöztek, több százat kivégeztek, közben Marosánék a tömegbe lőttek, mindenkit megfélemlítettek, szóval hogyan lehet, hogy a nagyapád közben fogalmazóból bíró lett?
Úgy, hogy szerinted „fegyverrel harcolt”. Úgy volt esetleg fegyvere, mint a nyolcvanas évek másik tévécsillagának, Popper Péternek, aki a forradalmárokra vadászott a Lenin Intézet diákjaként? Vagy mint Horn Gyulának? Vagy tényleg szabadságharcos volt, és ezt jogászként valahogy meg tudta úszni akkoriban? Valami forrást kérünk Erőss Pál ötvenhatos tetteiről.
Válaszod előre is köszönöm.

 

Ez is érdekelheti:  A Zelenszkij-rezsim keresztényüldözése - kápolnát romboltak le Kijevben egyetlen éjszaka alatt (videó)

Magyar Péter kommentben mindössze annyit írt, hogy majd válaszolni fog, amint lesz “10 perce” bokros teendői közepette.

Vadhajtások

Kiemelt képen: Magyar Péter / Fotó: Kurucz Árpád – Magyar Nemzet

LÉLEKEMELŐ - mementó 2006 emlékmű

Petíció az emlékmű megvalósításáért!

Aláírásával egy elvi támogatást fogalmaz meg. Amennyiben elegendő társadalmi támogatást gyűjtünk össze, elindítjuk a megvalósításhoz szükséges jogi és szakmai lépéseket.

Kattintson ide a petíció aláírásához!

További részletek itt!

One thought on “Mező Gábor üzent Magyar Péternek: hogyan lehetett nagyapád egyszerre 56-os szabadságharcos és fogalmazó a “Markóban”?

  1. HA EZ IGAZ AKKOR AZT IS MEG KELL NÉZNI HOGY VOLT MSZMP TAGOK HOGYAN TOLTHETNEK BE FONTOS POZICIOT.A KETOS ÁLLAMPOLGÁROKKAL VÁLLVETVE.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük