KÉRJÜK, ENGEDÉLYEZZE BÖNGÉSZŐJÉBEN A HIRDETÉSEK MEGJELENÍTÉSÉT, EZZEL TÁMOGATJA A PORTÁL MŰKÖDÉSÉNEK FENNTARTÁSÁT!

KÖSZÖNJÜK!

Meloni: Magyarországot és Lengyelországot nem lehet másodosztályúként kezelni Európában

Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!

Az olasz miniszterelnök a labdarúgásból vett hasonlatot használva úgy vélte, hogy egyesek néhány hónappal ezelőttig Magyarországot és Lengyelországot a másodosztályba sorolták

Ha az Európai Unió egyes országait alacsonyabb rendűként kezeljük, ez meggyengíti Európát, és nem erősíti – hangoztatta Giorgia Meloni olasz kormányfő a római parlament felsőházában kedden, ahol a küszöbön álló európai uniós csúcstalálkozó előtt ismertette álláspontját aktuális kérdésekben.

„Lengyelország kormányt váltott, és az első osztályba lépett elő. Ez azt jelenti, hogy szerintetek azokat a nemzeteket kell elszigetelni, amelyeknek kormányai nem felelnek meg a ti nézeteiknek. Ez elhibázott külpolitikai olvasat. Én másként cselekszem, és mindenkivel párbeszédet folytatok” – válaszolta a miniszterelnök a baloldali ellenzék felvetéseire.

A jobboldali Olasz Testvérek (FdI) elnökeként Giorgia Meloni hozzátette, „én is tekintettel vagyok saját pártom érdekeire, de semmi nem előzi meg hazám érdekeit”.

Az ukrajnai háborúval kapcsolatban az olasz kormányfő azt hangoztatta, hogy Róma semmilyen módon nem támogatja az Európai Unió országainak esetleges katonai beavatkozását, amely „a háború veszélyes elmérgesedéséhez vezethet, ezért el kell kerülni, minden áron”.

Ami az izraeli-palesztin konfliktust illeti, a miniszterelnök úgy vélte, hogy a Hamász palesztin terrorista szervezet október 7-i „brutális támadása, az az embertelenség, amelyet a világ szeme láttára hajtottak végre, előre kiterveltnek tűnik Izrael reakciójának kiprovokálására azzal a céllal, hogy (Izraelt) elszigeteljék a nemzetközi színtéren, és ez történik most a közvélemény szintjén”.

Meloni kitért az európai gazdatüntetésekre is: „őszintén be kell vallanunk, hogy a mezőgazdaságban dolgozók problémáinak egy jól meghatározható része azoktól az ideológiai, bizonyos esetekben őrült döntésektől függ, amelyeket a baloldal kényszerített ezekben az években Olaszországra és Európára”.

MH, MTI

Kiemelt képen: Giorgia Melono olasz miniszterelnök / Fotó: BEATA ZAWRZEL / NURPHOTO / NURPHOTO VIA AFP

 

Ez is érdekelheti:  Fehér Ház: Az USA nem fog harcolni Ukrajnáért

LÉLEKEMELŐ - mementó 2006 emlékmű

Petíció az emlékmű megvalósításáért!

Aláírásával egy elvi támogatást fogalmaz meg. Amennyiben elegendő társadalmi támogatást gyűjtünk össze, elindítjuk a megvalósításhoz szükséges jogi és szakmai lépéseket.

Kattintson ide a petíció aláírásához!

További részletek itt!

One thought on “Meloni: Magyarországot és Lengyelországot nem lehet másodosztályúként kezelni Európában

  1. Egy érdekes összefüggés: az oroszok elleni hőzöngésben azok nem akarnak részt venni, amelyek a 2. világháború vesztesei voltak. Mi, az olaszok, németek valahogy nem „dicsőséges” dolognak érezzük a háborúskodást, a kretén angol, francia, lengyel vezetésnek még hiányzik egy jó nagy pofon. Ha sokat ugrálnak, meg is kapják.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük