Bank of America: készülünk az Egyesült Államok adósságtörlesztési csődjére

KÉRJÜK, ENGEDÉLYEZZE BÖNGÉSZŐJÉBEN A HIRDETÉSEK MEGJELENÍTÉSÉT, EZZEL TÁMOGATJA A PORTÁL MŰKÖDÉSÉNEK FENNTARTÁSÁT!

KÖSZÖNJÜK!

Megvan az új német védelmi miniszter

Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!

Alsó-Szászország tartomány belügyminisztere, Boris Pistorius lesz a következő szövetségi védelmi minisztert Németországban − közölte Olaf Scholz kancellár kedden.

Boris Pistorius rendkívül tapasztalt politikus, rendelkezik közigazgatási gyakorlattal, évek óta foglalkozik biztonságpolitikával, és hozzáértésével, magabiztosságával és nagy odaadásával pontosan megfelelő személy arra, hogy átvezesse a haderőt (Bundeswehr) a korszakváltáson

− írta Olaf Scholz.

A szociáldemokrata (SPD) miniszterjelöltnek a nyolcvanas években teljesített sorkatonai szolgálaton kívül nincs kapcsolata a Bundeswehrrel.

Ezzel összefüggésben a legnagyobb ellenzéki erő, a CDU/CSU jobbközép pártszövetség kiemelte, hogy jelölése nagy meglepetés, de sajnos nem kellemes, és azt mutatja, hogy a védelmi miniszteri tisztség betöltésében már megint nincs szerepe a szakértelemnek.

A tárca eddigi vezetője, Christine Lambrecht hétfőn jelentette be távozását. Boris Pistorius jelölésével a kancellár feladja azt a vállalását, hogy kormányában egyenlő a nő–férfi arány.

Magyar Nemzet

Kiemelt képen Boris Pistorius, fotó: Florian Gaertner / Getty Images

Lemondott a német védelmi miniszter

Várjuk véleményét itt!

%d bloggers like this: