KÉRJÜK, ENGEDÉLYEZZE BÖNGÉSZŐJÉBEN A HIRDETÉSEK MEGJELENÍTÉSÉT, EZZEL TÁMOGATJA A PORTÁL MŰKÖDÉSÉNEK FENNTARTÁSÁT!

KÖSZÖNJÜK!

Megszólalt Suhajda Szilárd felesége: vélhetően a magyar hegymászót látták a Mount Everest tetején

Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!

Vélhetően láttak egy emberi alakot, arra várunk, hogy kiderüljön, Suhajda Szilárd-e az – erről beszélt az M1 megkeresésére Suhajda Szilárd felesége, Legindi Tímea. A világ legmagasabb hegyén, a Mount Everesten csúcstámadásra induló magyar hegymászóról immár 18 órája nem érkezett hír.

Suhajda Szilárd oxigénpalack és külső segítség nélkül vágott neki a csúcs megmászásának, és a közösségi oldalán szerdán délelőtt megjelent bejegyzés szerint azt üzente, hogy jól érzi magát és képes felérni a csúcsra, onnan pedig biztonságosan leereszkedni a legmagasabban fekvő, négyes táborba.

GPS-nyomkövetőjéről azonban magyar idő szerint szerda délután háromnegyed négy óta nem érkezett jel, akkor 50 méterre volt a csúcstól. Suhajda Szilárd nepáli idő szerint viszonylag későn lehetett nagyon magasan.

A hegymászó-ügynökség a csúcshoz legközelebbi négyes táborba két serpát küldött érte szerdán este, hogy ha megérkezik, egyből folyadékkal tudják őt várni. Legindi Tímea, Suhajda Szilárd felesége az M1 híradónak azt mondta, hogy

a négyes tábor fölött a serpák láttak egy emberi alakot egyedül, és ha ez valóban igaz, akkor nem lehet más, mint a férje.

Láttak a négyes tábor fölött vélhetően egy emberi alakot. Nem biztos ez a hír, most a megerősítését várjuk. Ennek kapcsán a mi ügynökségünktől mozgósítottak további serpákat, akik felmennek a négyes táborba, illetve azt gondolom, hogy el fognak indulni az alak irányába, hogy megbizonyosodjanak róla, ott tényleg egy ember van.

Ha valóban egy emberi alakot látnak, akkor az Suhajda Szilárd lesz, mert rajta kívül nem sokan mozognak a hegyen

– fejtette ki Legindi Tímea.

 

Suhajda Szilárd vasárnap vágott neki a 8848 méteres Mount Everest (Csomolungma) megmászásának. A 40 éves békéscsabai születésű hegymászó oxigénpalack és serpák (teherhordók) nélkül, a legtermészetesebb és egyben legnehezebb módon vágott neki a világ legmagasabb pontjaként ismert csúcs meghódításának.

Ez is érdekelheti:  Az ukrán katona ellopta a tankot, majd átszökött az orosz oldalra

Magyar hegymászónak korábban még nem sikerült így, „tiszta mászással” felelérni a Mount Everest csúcsára, de ez még világviszonylatban is ritkaságnak számít.

Suhajda Szilárd március 23-án utazott Nepálba, ahol az alaptábor elérése után három akklimatizációs kört teljesített a hegyen.

hirado.hu

Kiemelt képen: Suhajda Szilárd / Facebook

Mementó 2006 emlékmű

Petíció az emlékmű megvalósításáért!

Aláírásával egy elvi támogatást fogalmaz meg. Amennyiben elegendő társadalmi támogatást gyűjtünk össze, elindítjuk a megvalósításhoz szükséges jogi és szakmai lépéseket.

Kattintson ide a petíció aláírásához!

További részletek itt!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük