BREAKING: FEGYVERES MERÉNYLETKÍSÉRLET TRUMP ELLEN – A MERÉNYLŐT LELŐTTÉK (VIDEÓN A LÖVÉS PILLANATA)
     

KÉRJÜK, ENGEDÉLYEZZE BÖNGÉSZŐJÉBEN A HIRDETÉSEK MEGJELENÍTÉSÉT, EZZEL TÁMOGATJA A PORTÁL MŰKÖDÉSÉNEK FENNTARTÁSÁT!

KÖSZÖNJÜK!

Megszólalt a gyermekjogi biztos: ezért deportálták az ukrán gyerekeket Oroszországba

Kijev szerint közel 8000 gyermeket hurcoltak el, de a pontos számot nehéz meghatározni.

Maria Lvova-Belova orosz gyermekjogi biztos, akit háborús bűnök miatt keresnek az Ukrajnából kitoloncolt gyerekek miatt, az ENSZ ülésén elmondta, hogy a gyerekeket a biztonságuk érdekében vitték el, és Moszkva nemzetközi szervezetekkel egyeztet, hogy visszaküldjék őket a családjukhoz – olvasható a Sky News cikkében. A portál szerint a nyugati országok nagykövetei bojkottálták az ENSZ Biztonsági Tanácsának informális ülését, helyette alacsony rangú diplomatákat küldtek.

 

Az Egyesült Államok, az Egyesült Királyság, Albánia és Málta diplomatái pedig kivonultak, amikor Maria Lvova-Belova videokapcsolaton keresztül elkezdett beszélni az ülésen.

Kijev szerint közel 8000 gyermeket deportáltak

A Nemzetközi Büntetőbíróság a múlt hónapban elfogatóparancsot adott ki ellene és Vlagyimir Putyin ellen, azzal vádolva őket, hogy gyerekeket raboltak el Ukrajnából. Oroszország, amely ebben a hónapban a Biztonsági Tanács soros elnökségét tölti be, azért hívta össze a mai ülést, hogy

ellensúlyozza az ukrán gyerekekkel kapcsolatos dezinformációkat”. 

Linda Thomas-Greenfield amerikai nagykövet az ülés előtt újságíróknak elmondta, hogy Washington határozottan ellenzi a tájékoztatót, és csatlakozott Nagy-Britanniához, amely megakadályozta, hogy az ENSZ az ülésről külső közvetítést adjon. „Lvova-Belovának nem szabadna megengedni, hogy nemzetközi pódiumon terjesszen dezinformációt, és próbálja megvédeni az Ukrajnában zajló szörnyű cselekedeteit” – mondta Thomas-Greenfield. Kijev azt állítja, hogy közel 8000 gyermeket deportáltak Oroszországba, de a pontos számot nehéz meghatározni.

Mandiner

Kiemelt képen: Hajdú D. András fotója, mely a 41. Magyar Sajtófotó Pályázat
Társadalomábrázolás, dokumentarista fotográfia kategóriában első helyezést ért el 2022-ben.

Kapcsolódó cikkek

Mementó 2006 emlékmű

Petíció az emlékmű megvalósításáért!

Aláírásával egy elvi támogatást fogalmaz meg. Amennyiben elegendő társadalmi támogatást gyűjtünk össze, elindítjuk a megvalósításhoz szükséges jogi és szakmai lépéseket.

Kattintson ide a petíció aláírásához!

További részletek itt!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük