KÉRJÜK, ENGEDÉLYEZZE BÖNGÉSZŐJÉBEN A HIRDETÉSEK MEGJELENÍTÉSÉT, EZZEL TÁMOGATJA A PORTÁL MŰKÖDÉSÉNEK FENNTARTÁSÁT!

KÖSZÖNJÜK!

Megölték egy amerikai zsinagóga elnökét

Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!

Holtan, több szúrt sebbel a testén találták meg szombat reggel az Egyesült Államokbeli detroiti Isaac Agree nevű zsinagóga elnökét, Samantha Wollt – számolt be vasárnap a CNN amerikai hírcsatorna. A rendőrség közölte, a nyomozás eddigi állása szerint a 40 éves nőt otthonában támadhatták meg, a hatóságok kiérkezésekor már nem élt, emberölés ügyében indítottak eljárást. A nyomozást a Szövetségi Nyomozóiroda (FBI) is segíti.

https://www.facebook.com/downtownsynagogue/posts/719532353532811?ref=embed_post

James White rendőrfőnök arról számolt be, egyelőre em tudni, miért ölték meg a zsinagóga elnökét. Nyilatkozatában egyúttal arra kérte a lakosságot, várják meg a nyomozás eredményét, és ne vonjanak le következtetéseket az ügyből, noha közlése szerint, érthető, hogy mindenkiben kérdések merülnek fel. Az al-Dzsazíra pánarab hírportál ugyanakkor rámutatott, Samantha Wollt akkor gyilkolták meg, amikor az október elején kirobbant háború miatt világszerte megnőtt az antiszemita támadások, valamint a zsidó közösségeket érő fenyegetések száma.

Samantha Woll 2022 óta vezette a detroiti zsinagógát, emellett más helyi zsidó szervezetek munkájában is aktívan részt vett, például segítségével hozták létre a Detroiti Muszlim–Zsidó Fórumot is.

Magyar Nemzet

Kiemelt képen: Nagy erőkkel folyik a nyomozás Samantha Woll, az Isaac Agree nevű zsinagóga elnökének gyilkosságának ügyében 2023. október 21-én (Fotó: AFP/Sarah Rice)

Ez is érdekelheti:  A második világháború borzalmait idézi a szomszédunkban két éve pusztító háború

LÉLEKEMELŐ - mementó 2006 emlékmű

Petíció az emlékmű megvalósításáért!

Aláírásával egy elvi támogatást fogalmaz meg. Amennyiben elegendő társadalmi támogatást gyűjtünk össze, elindítjuk a megvalósításhoz szükséges jogi és szakmai lépéseket.

Kattintson ide a petíció aláírásához!

További részletek itt!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük