TÁMADÁS A TURULUNK ELLEN - NYÍLT LEVÉL AZ ÚJ HEGYVIDÉKI POLGÁRMESTERNEK
     

KÉRJÜK, ENGEDÉLYEZZE BÖNGÉSZŐJÉBEN A HIRDETÉSEK MEGJELENÍTÉSÉT, EZZEL TÁMOGATJA A PORTÁL MŰKÖDÉSÉNEK FENNTARTÁSÁT!

KÖSZÖNJÜK!

Megjelentek Ukrajnában a félelmetes orosz BMPT Terminátorok (videó) 📺

Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!

Az orosz haderő Szeverodonyeck térségében alkalmazta először a kifejezetten városi hadviselésre fejlesztett katonai járműveket.

A háború eleje óta több szakértőben is felmerült a kérdés, hogy az orosz haderő miért nem alkalmazott nagy számban kifejezetten városi hadviselésre fejlesztett BMPT „Terminátor” katonai járműveket, miközben az ukrajnai háború legfontosabb műveletei – különösen a kezdeti szakaszban – a városok körül zajlottak – írta a Portfolio.

A szakmai konszenzus nagyjából az, hogy jóval kisebb számú mozgósítható BMPT-vel rendelkezik az orosz haderő, mint azt korábban sejteni lehetett.

De most előkerült egy felvétel az ukrajnai Szeverodonyeck térségéből, melyen az látható, hogy orosz BMPT-k vonulnak át egy civil lakóház előtt, ismeretlen irányba.

Ez az első bizonyíték arra, hogy az orosz haderő ilyen típusú járműveket vetett be Ukrajnában

– hívták fel a figyelmet.

A „Terminátor” egy kifejezetten városi hadviselésre specializált harcjármű, az első csecsen háború súlyos páncélosveszteségei hívták életre. A harcjármű T-72-es alvázon működik, fő fegyverzetét két 30 milliméteres 2A42 gépágyú és 4 Ataka páncéltörő rakétaindító képezi, de ezen kívül felszerelték még két sorozat-gránátvetővel és egy PKM-géppuskával is.

Alapvetően arra találták ki, hogy az orosz haderő harckocsijait kísérje városi környezetben, elsősorban gyalogsági támadások elhárítására fókuszálva. Ideális esetben két BMPT kísér egy harckocsit – derült ki a cikkből.

A felvételt alább tekinthetik meg:

Mandiner

Ez is érdekelheti:  Emberi jogi bíróság: nincs joga a mesterséges halálhoz Karsai Dánielnek

Mementó 2006 emlékmű

Petíció az emlékmű megvalósításáért!

Aláírásával egy elvi támogatást fogalmaz meg. Amennyiben elegendő társadalmi támogatást gyűjtünk össze, elindítjuk a megvalósításhoz szükséges jogi és szakmai lépéseket.

Kattintson ide a petíció aláírásához!

További részletek itt!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük