Figyelem! - Fontos nemzeti kezdeményezés az ENSZ illetékes fórumaihoz kárpátaljai honfitársaink védelmében

KÉRJÜK, ENGEDÉLYEZZE BÖNGÉSZŐJÉBEN A HIRDETÉSEK MEGJELENÍTÉSÉT, EZZEL TÁMOGATJA A PORTÁL MŰKÖDÉSÉNEK FENNTARTÁSÁT!

KÖSZÖNJÜK!

Még földlopásra is van ideje a kijevi rezsimnek

Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!

A Legfelső Tanács hamarosan első olvasatban szavazhat arról a törvényjavaslatról, amely lehetővé teszi a magántulajdonban lévő földek bírósági határozat és a tulajdonos hozzájárulása nélküli elidegenítését. Ez a norma a hadiállapot idején és a befejezése után további 10 évig lesz érvényben, írja a Today.ua nyomán a Kárpáti Igaz Szó.

A 8225. számú törvénytervezetet a Legfelső Tanács agrár- és földpolitikai kérdésekkel foglalkozó szakbizottsága már megvizsgálta és jóváhagyta, s szavazatra bocsátaná.

A törvénytervezet nem az összes magántulajdonban lévő földterületre vonatkozik, csak azokra a telkekre, amelyeket a kritikus infrastrukturális létesítmények építésére jelölnek ki. Vagyis, ha a szakértők úgy döntenek, hogy egy adott földterületen le kell fektetni egy csővezetéket, vagy ott napelemes erőművet kell építeni, esetleg más kritikus infrastrukturális létesítményt kell elhelyezni, akkor azt elkobozzák a tulajdonostól és a használójától.

A kritikus infrastrukturális objektum építésére vagy átépítésére szolgáló telek megszerzéséről az érintett kritikus infrastrukturális ágazatért felelős hatóság kérelme alapján a Miniszteri Kabinet dönt, áll a törvénytervezetben. Tehát ezen földterületek elidegenítéséről bírósági ítélet, a földtulajdonosok, földhasználók, helyi önkormányzati szervek hozzájárulása, az erdészeti termelési veszteségek és a földhasználók veszteségeinek kompenzációja nélkül döntenek. Ugyanakkor a kisajátított földrészleg tulajdonosa a földterületért, valamint a rajta elhelyezkedő ingatlanokért teljes pénzbeli kártérítésre jogosult.

kuruc.info

Várjuk véleményét itt!

%d bloggers like this: