KÉRJÜK, ENGEDÉLYEZZE BÖNGÉSZŐJÉBEN A HIRDETÉSEK MEGJELENÍTÉSÉT, EZZEL TÁMOGATJA A PORTÁL MŰKÖDÉSÉNEK FENNTARTÁSÁT!

KÖSZÖNJÜK!

Medvegyev: Nagy-Britannia „de facto” háborúban áll Oroszországgal

Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!

Dmitrij Medvegyev volt orosz elnök szerint az Egyesült Királyság „be nem jelentett háborút” folytat Oroszország ellen. A megjegyzés azután hangzott el, hogy a brit külügyminiszter a hét elején elnézően nyilatkozott a Moszkva elleni nagyszabású dróntámadásról.

Szerdán egy Twitter-bejegyzésben Medvegyev azzal vádolta Londont, hogy Moszkva „örök ellensége”. A volt államfő, aki jelenleg az orosz Biztonsági Tanács elnökhelyettese, azt állította, hogy a nemzetközi jog alapján, „beleértve a hágai és a genfi egyezményt és azok kiegészítő jegyzőkönyveit”, Nagy-Britannia „lényegében háborúban állónak minősíthető”.

A volt elnök úgy érvelt, azzal, hogy Nagy-Britannia fegyverekkel és kiképzéssel látja el Ukrajnát, „de facto egy ki nem mondott háborút folytat Oroszország ellen”.

Medvegyev utalt arra, hogy ennek közvetlen következményei lehetnek a brit „közhivatalnokokra”.

Twitter-bejegyzésében James Cleverly brit külügyminiszter keddi megjegyzéseit idézte, aki szerint Ukrajnának joga van „erőt kifejteni a határain túlra, hogy aláássa Oroszország azon képességét, hogy erőt alkalmazzon Ukrajnában”.

Cleverly továbbá azt állította, hogy az oroszországi „legitim katonai célpontok” elleni csapás Ukrajna önvédelmének elfogadható része.

Az orosz védelmi minisztérium szerint kedd reggel nyolc UAV-t észleltek Moszkva légterében, amit a tisztviselők „terrortámadásnak” minősítettek Kijev részéről.

A minisztérium arról számolt be, hogy három drónt elektronikus hadviselési intézkedésekkel blokkoltak, és ezek letértek a tervezett pályáról, mielőtt lezuhantak volna, míg a másik ötöt a Pantsir-S légvédelmi rendszerek lőtték le a városon kívül.

A rajtaütés következtében több lakóépület felületes károkat szenvedett, és két ember könnyebb sérüléseket szenvedett.

Dmitrij Peszkov, a Kreml szóvivője azzal vádolta Kijevet, hogy a támadást azért indította, hogy megbosszulja az ukrán repülőterekre, lőszerraktárakra és „döntéshozatali központokra” a közelmúltban mért orosz rakéta- és dróncsapásokat.

Vlagyimir Putyin orosz elnök kedden nyilvánosságra hozta, hogy az ukrán hadsereg fő hírszerzési igazgatóságának (GUR) főhadiszállása is a csapások célpontjai között volt.

Nemzeti InternetFigyelő (NIF)

Kiemelt kép: Dmitrij Medvegyev, az orosz Biztonsági Tanács alelnöke © Artem Geodakjan/TASS

Kapcsolódó:

Putyin megerősítette, hogy csapást mértek az ukrán katonai hírszerzés főhadiszállására

Várjuk hozzászólását!

%d bloggers like this: