KÉRJÜK, ENGEDÉLYEZZE BÖNGÉSZŐJÉBEN A HIRDETÉSEK MEGJELENÍTÉSÉT, EZZEL TÁMOGATJA A PORTÁL MŰKÖDÉSÉNEK FENNTARTÁSÁT!

KÖSZÖNJÜK!

Medvegyev „kétségbeesett nagypapának” nevezte az újrainduló Joe Bident

Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!

Dmitrij Medvegyev azt mondta, hogy a világ valószínűleg egy új világháború küszöbén áll, és nő a nukleáris konfrontáció kockázata, majd „kétségbeesett nagypapának” nevezte Joe Bident, miután az amerikai elnök hivatalosan is elindította kampányát a 2024-es újraválasztásáért – írja az Index. 

A világ beteg, és nagy valószínűséggel egy új világháború küszöbén áll”

– mondta az orosz Biztonsági Tanács elnökhelyettese egy moszkvai konferencián, amiről a Reuters adott hírt.

Szerinte a harmadik világháború nem elkerülhetetlen, ugyanakkor arra figyelmeztetett, hogy a nukleáris konfrontáció kockázata egyre nő, és súlyosabb, mint az éghajlatváltozással összefüggő aggodalmak.

Korában Vlagyimir Putyin orosz elnök azt mondta, hogy a világ a második világháború óta a legveszélyesebb évtized előtt áll. Az ukrajnai háborút az „agresszív és arrogáns Nyugattal” vívott egzisztenciális csatának tekinti, és kijelentette, hogy Oroszország minden rendelkezésre álló eszközt be fog vetni, hogy megvédje magát minden agresszorral szemben.

Az Egyesült Államok és szövetségesei birodalmi területszerzésként ítélték el Oroszország ukrajnai invázióját. Ukrajna fogadkozott, hogy addig fog harcolni, amíg az orosz csapatok ki nem vonulnak a területéről, és azt állítja, hogy az atomháborúról szóló orosz retorika célja, hogy elrettentse a Nyugatot a további fegyverszállításoktól.

Medvegyev Joe Biden bejelentésére is reagált, aki kedden elárulta, hogy újra elindul az amerikai elnökválasztáson. A volt orosz elnök „kétségbeesett nagypapának” nevezte Joe Bident, miután az amerikai elnök hivatalosan is elindította kampányát a 2024-es újraválasztásáért.

Az amerikai hadsereg helyében azonnal készítenék egy bőröndöt kamu nukleáris kódokkal arra az esetre, ha győzne, hogy elkerüljük a helyrehozhatatlan következményeket”

– idézte Medvegyevet a RIA Novosztyi orosz állami hírügynökség, amiről az al-Dzsazíra pánarab hírtelevízió is beszámolt.

PS

Kiemelt képen Dmitrij Medvegyev / Forrás: Twitter

Várjuk hozzászólását!

%d bloggers like this: