TÁMADÁS A TURULUNK ELLEN - NYÍLT LEVÉL AZ ÚJ HEGYVIDÉKI POLGÁRMESTERNEK
     

KÉRJÜK, ENGEDÉLYEZZE BÖNGÉSZŐJÉBEN A HIRDETÉSEK MEGJELENÍTÉSÉT, EZZEL TÁMOGATJA A PORTÁL MŰKÖDÉSÉNEK FENNTARTÁSÁT!

KÖSZÖNJÜK!

Medvegyev: Ha az USA orosz célpontokra mér csapást, az világháborút jelent

Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!

Bármilyen ukrajnai orosz célpontok elleni amerikai támadás automatikusan világháborút robbantana ki – figyelmeztetett Dmitrij Medvegyev volt orosz elnök.

A tisztviselő, aki jelenleg az orosz Biztonsági Tanács elnökhelyettese, azt követően nyilatkozott így, hogy Radoslaw Sikorski lengyel külügyminiszter azt állította, Washington ilyen csapással fenyegeti Oroszországot, ha sz atomfegyvereket vetne be Ukrajnában.

Az X-en (korábban Twitter) vasárnap közzétett bejegyzésében Medvegyev azt sugallta, hogy Szikorszkij „úgy tűnik, úgy döntött, hogy ráijeszt az uraira”. Megjegyezte, hogy Washington – Varsóval ellentétben – eddig tartózkodott az ilyen jellegű, nyilvános fenyegetésektől, „mert ők óvatosabbak”, mint a lengyelek.

„Ha az amerikaiak a mi célpontjainkat találják el, az világháború kirobbantását jelenti, és ezt egy külügyminiszternek, még egy olyan ország külügyminiszterének is, mint Lengyelország, tudnia kellene” – tette hozzá Medvegyev.

A volt orosz elnök idézte Andrzej Duda lengyel elnök múlt havi kijelentéseit is, amikor azt mondta, hogy országa hajlandó lenne amerikai atomfegyvereket befogadni, ha a NATO ilyen lehetőséget kínálna fel a számára. Medvegyev arra figyelmeztetett, hogy egy nukleáris konfrontáció esetén „Varsó sem marad ki, és biztosan megkapja a maga részét a radioaktív hamuból”, majd feltette a kérdést: vajon a lengyel vezetés valóban ezt akarja?

Nemzeti InternetFigyelő (NIF)

Kiemelt képen_ Dmitrij Medvegyev Oroszország Biztonsági Tanácsának elnökhelyettese / Fotó: RIA Novosztyi

Ez is érdekelheti:  Ukrán sorozási abszurd: munkájukat végző mentősöket akartak elhurcolni a frontra (videó)

Mementó 2006 emlékmű

Petíció az emlékmű megvalósításáért!

Aláírásával egy elvi támogatást fogalmaz meg. Amennyiben elegendő társadalmi támogatást gyűjtünk össze, elindítjuk a megvalósításhoz szükséges jogi és szakmai lépéseket.

Kattintson ide a petíció aláírásához!

További részletek itt!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük