KÉRJÜK, ENGEDÉLYEZZE BÖNGÉSZŐJÉBEN A HIRDETÉSEK MEGJELENÍTÉSÉT, EZZEL TÁMOGATJA A PORTÁL MŰKÖDÉSÉNEK FENNTARTÁSÁT!

KÖSZÖNJÜK!

Medvegyev: Casus bellivé válhat a NATO-fegyverek Oroszország elleni bevetésének engedélyezése

Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!

Az orosz Biztonsági Tanács elnökhelyettese, Dmitrij Medvegyev arra figyelmeztetett, hogy casus bellivé válhat, ha a nyugati országok jóváhagyják, hogy fegyverzeteikkel csapást mérjenek bármely orosz területre. A politikus egyúttal megsemmisítő válaszcsapással fenyegette meg Ukrajnát és NATO-szövetségeseit.

Ez is érdekelheti:  Ukrán elnöki iroda: Washington valóban engedélyezte bizonyos oroszországi célpontok támadását

Dmitrij Medvegyev, az orosz Biztonsági Tanács elnökhelyettese Telegram-csatornáján fogalmazta meg véleményét arról, hogy több nyugati ország, köztük NATO-országok engedélyezték Ukrajnának, hogy a rendelkezésére bocsátott fegyverekkel orosz területre mérjenek csapásokat. Kifejtette, hogy ezeknek a nyugati országoknak három fontos dolgot kell megérteniük.

Először is,

„az összes katonai felszerelésüket és az ellenünk harcoló szakembereiket megsemmisítik” mind Ukrajna területén, mind más országok területén, ha onnan indítanak csapásokat orosz terület ellen

– figyelmeztetett Medvegyev.

Másodszor,

„Oroszország abból indul ki, hogy az Ukrajna által használt összes nagy hatótávolságú csapásmérő eszközt már ma is közvetlenül a NATO-országok katonái ellenőrzik”.

Ez nem „katonai segítségnyújtás”, hanem részvétel az ellenünk folyó háborúban – magyarázta a politikus -, és az ő tevékenységük könnyen casus bellivé (azaz hivatalos ok a hadüzenetre – a szerk.) válhat.

Harmadszor, mint Medvegyev hangsúlyozta, az észak-atlanti szövetség országainak „el kell majd dönteniük, hogy a washingtoni szerződés 4. és 5. cikkelye értelmében hogyan minősítsék a blokk egyes országainak felszereléseire/tárgyaira/katonai személyzetére mért esetleges megtorló csapások következményeit”.

Medvegyev óva intette a nyugati országokat a „veszélyes és káros téveszméktől” és a konfliktus további eszkalálódásától, és megsemmisítő válasszal fenyegette meg Ukrajnát és NATO-szövetségeseit.

„A NATO-országok ilyen »egyéni segítségnyújtása« Oroszországgal szemben, akár nagy hatótávolságú cirkálórakétáinak bevetését, akár csapatkontingens küldését jelenti Ukrajnába, az a konfliktus súlyos eszkalációjához vezet”

– tette világossá Medvegyev. – Az egykori Ukrajna és NATO-szövetségesei olyan pusztító erejű választ kapnának, hogy maga a szövetség már nem tudna kikeveredni a közvetlen konfliktusból.

Nemzeti InternetFigyelő (NIF)

Kiemelt képen: Dmitrij Medvegyev / Fotó: Dmitry Golubovich/Globallookpress

Mementó 2006 emlékmű

Petíció az emlékmű megvalósításáért!

Aláírásával egy elvi támogatást fogalmaz meg. Amennyiben elegendő társadalmi támogatást gyűjtünk össze, elindítjuk a megvalósításhoz szükséges jogi és szakmai lépéseket.

Kattintson ide a petíció aláírásához!

További részletek itt!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük