KÉRJÜK, ENGEDÉLYEZZE BÖNGÉSZŐJÉBEN A HIRDETÉSEK MEGJELENÍTÉSÉT, EZZEL TÁMOGATJA A PORTÁL MŰKÖDÉSÉNEK FENNTARTÁSÁT!

KÖSZÖNJÜK!

Medvegyev: az EU kiherélte magát, már Európán belül sem képes önállóan cselekedni

Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!

Az Európai Unió nemcsak a nemzetközi színtéren, hanem már Európában is elvesztette geopolitikai önállóságát – jelentette ki Dmitrij Medvegyev, az orosz Biztonsági Tanács elnökhelyettese.

“Bármit is mondanak az európai vezetők, de facto az Európai Unió nem csak a nemzetközi színtéren, de még európai földön sem tud önállóan cselekedni. Gyakorlatilag minden uniós ország egyenesen az Egyesült Államok és Nagy-Britannia előtt áll, és engedelmesen teljesíteni kezdte a kijevi náci rezsim támogatására vonatkozó parancsukat. És most már bármilyen parancsot teljesítenek” – írta a VK oldalán megosztott bejegyzésben.

Medvegyev szerint az Európai Unióról mint a világrend pilléréről szőtt álmok szertefoszlottak, mivel az Európai Unió “elvesztette nemzetközi közvetítői tekintélyét bármilyen konfliktusban”.

Európa energetikai együttműködése Oroszországgal hosszú időre befagyott, és most az Európai Unió nehéz időket él át – mondta Medvegyev.

“Európa kiherélte magát, véresen és érzéstelenítés nélkül, miután elutasította az energetikai együttműködést hazánkkal. Nagyon hosszú időre tönkretették vagy befagyasztották. Amerika pedig dörzsöli a tenyerét, miközben háromszoros áron adja el az LNG-t Európának” – írta.

Megjegyezte, hogy Európa legnagyobb gazdaságai, amelyek korábban évekig az Európai Unió növekedési motorjai voltak, drámai visszaesést mutattak, és nagyon lassan fognak talpra állni, ha egyáltalán valaha is talpra állnak.

“Ez pedig rossz kilátásokat jelent Nyugat-Európa gyengébb országai számára. Hosszú időre nehéz idők következnek” – írta.

Felhívta a figyelmet arra, hogy az Európai Bizottság 1,1%-ról 0,8%-ra rontotta az euróövezet 2023-as gazdasági növekedési előrejelzését.

“Az infláció számos uniós országban a csillagos egekbe szökött. Az élelmiszerárak emelkednek és emelkedni is fognak” – jegyezte meg.

Az európai mindennapi élet egyéb aspektusait érintve megjegyezte, hogy senki sem tudja garantálni, hogy a következő tél meleg és enyhe lesz. “Ez pedig azt jelenti, hogy a fűtés és minden más dolog tarifája emelkedni fog.”

És az amerikai LNG, amelyet háromszoros áron adnak el Európának, nem sokat fog segíteni.

“Európa végre lemondott arról az árpolitikáról, amely pár éve még Európa jólétét biztosította. Ez az idő elmúlt. Vigasztalódjanak azzal a gondolattal, hogy már nem függnek a gyűlölt Oroszországtól származó energiától” – tette hozzá.

Ez is érdekelheti:  „A kígyók nem csak kígyózni, vedleni is tudnak”

Orosz Hírek

Kiemelt képen: Dmitrij Medvegyev, az Orosz Biztonsági Tanács alelnöke / AFP

LÉLEKEMELŐ - mementó 2006 emlékmű

Petíció az emlékmű megvalósításáért!

Aláírásával egy elvi támogatást fogalmaz meg. Amennyiben elegendő társadalmi támogatást gyűjtünk össze, elindítjuk a megvalósításhoz szükséges jogi és szakmai lépéseket.

Kattintson ide a petíció aláírásához!

További részletek itt!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük