KÉRJÜK, ENGEDÉLYEZZE BÖNGÉSZŐJÉBEN A HIRDETÉSEK MEGJELENÍTÉSÉT, EZZEL TÁMOGATJA A PORTÁL MŰKÖDÉSÉNEK FENNTARTÁSÁT!

KÖSZÖNJÜK!

Medvegyev: A Nyugat szabályok nélküli hadüzenetet küldött Oroszországnak

Moszkvának minden lehetőséget ki kell használnia arra, hogy „a lehető legnagyobb kárt” okozza a nyugati országoknak, amelyek „szabályok nélküli háborút” hirdettek Oroszország ellen – jelentette ki Dmitrij Medvegyev korábbi orosz elnök, aki jelenleg az orosz Biztonsági Tanács elnökhelyettese.

Az Egyesült Államok és szövetségesei minden gyengeségét ki kell használni ahhoz, hogy meggyengítsük őket és megnehezítsük polgáraik életét – mondta az orosz tisztségviselő csütörtökön, reagálva a Washington által a hét elején bejelentett szankciók legújabb körére.

„A Nyugat attól fél, hogy átadjuk a fegyvereinket az ellenségeiknek? Mindenféle fegyvert el kellene küldenünk, kivéve (egyelőre) az atomfegyvereket!”

– írta Medvegyev a közösségi médiában.

„Félnek az anarchiától és a bűnözési hullámoktól a nagyvárosokban? Segítenünk kellene megzavarni az önkormányzataikat!”

Oroszország háborút robbanthatna ki az űrben, pszichológiai hadviselési kampányt folytathatna a nyugati polgárok ellen, hogy „a takarók alatt remegjenek a kényelmes otthonaikban”, és álhírek cunamiját szabadíthatná el, „hogy az életüket véget nem érő rémálommá változtassa, amelyben nem tudják megkülönböztetni a valóságot a legvadabb fikciótól”.

Moszkvának

„el kell törölnie az energetikai infrastruktúrájukat, az iparukat, a közlekedésüket, a banki és szociális szolgáltatásaikat. Félelmet kell kelteni bennük az összes kritikus infrastruktúrájuknak a lehetséges összeomlása miatt”

– írta Medvegyev.

Az orosz szervezetekkel szembeni amerikai korlátozások legújabb köre az energia-, fém- és bányászati ágazatot, valamint a pénzügyi szektort célozza. Többek között arra kényszerítette a moszkvai tőzsdét, hogy függessze fel az amerikai dollárral és az euróval való kereskedést.

Ez a szankciós csomag az egyik legnagyobb azóta, hogy az ukrajnai konfliktus 2022 februárjában nyílt ellenségeskedéssé eszkalálódott, és ami az amerikai pénzügyminisztérium becslése szerint több mint 100 millió dollár értékben érinti az Oroszország és külföldi partnerei közötti kereskedelmet.

Medvegyev azt állította, hogy a Telegram posztjában felvázolt „maximális kárt okozó” kampány jobb, mint egyszerűen figyelmen kívül hagyni a nyugati nyomást, és felszólította az orosz állampolgárokat, hogy ennek megfelelően cselekedjenek.

Ez is érdekelheti:  A legmagasabb fokozatú figyelmeztetést adták ki tizenöt vármegyére szombat éjfélig

Nemzeti InternetFigyelő (NIF) Kiemelt képen: Dmitrij Medvegyev / Fotó: TASZSZ

Kapcsolódó cikkek

Mementó 2006 emlékmű

Petíció az emlékmű megvalósításáért!

Aláírásával egy elvi támogatást fogalmaz meg. Amennyiben elegendő társadalmi támogatást gyűjtünk össze, elindítjuk a megvalósításhoz szükséges jogi és szakmai lépéseket.

Kattintson ide a petíció aláírásához!

További részletek itt!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük