KÉRJÜK, ENGEDÉLYEZZE BÖNGÉSZŐJÉBEN A HIRDETÉSEK MEGJELENÍTÉSÉT, EZZEL TÁMOGATJA A PORTÁL MŰKÖDÉSÉNEK FENNTARTÁSÁT!

KÖSZÖNJÜK!

Karácsony a főpolgármester-választás megismétlését akarja

A főpolgármester-választás megismétlését kezdeményezi a főváros egész területén Karácsony Gergely (Párbeszéd-Zöldek-DK-MSZP).

A főpolgármester ezt a Nemzeti Választási Bizottság (NVB) előtt megtartott csütörtöki sajtótájékoztatóján jelentette be, azt követően, hogy az NVB Vitézy Dávid főpolgármester-jelöltnek (LMP-Zöldek, Vitézy Dáviddal Budapestért) a kezdeményezése nyomán elrendelte az érvénytelen szavazatok újraszámlálását.

Karácsony Gergely szerint ugyanis annyi jogbizonytalanság van az újraszámlálási folyamatban, ami csak egy új választással orvosolható. Közlése szerint akkor sem fogadja el az NVB döntését, ha az újraszámlálás nyomán újra őt hozzák ki győztesnek, vagyis bármi lesz az eredmény, új választást kezdeményez – tette hozzá.

Mint ismert, szerdán a Nemzeti Választási Bizottság (NVB) elrendelte a főpolgármester-választásra leadott érvénytelen szavazatok újraszámolását az után, hogy ezt Vitézy Dávid főpolgármester-jelölt kezdeményezte.

A bizottság döntésében arra hivatkozott, a bizonyítékok alapján alappal merülhet fel, hogy nagy számban vannak olyan érvénytelennek nyilvánított szavazatok, amelyeket a választási eljárásról szóló törvény rendelkezése szerint érvényesnek kell tekinteni.

Az NVB szerint a választás eredményének megnyugtató megállapítása érdekében indokolt az újraszámolás.

Az NVB a 24 592 érvénytelen szavazat újraszámlálását – az NVI közreműködésével – péntek reggel kezdi meg, és várhatóan aznap befejezi, a szavazatszámlálás sajtónyilvános lesz.

Türelemmel várjuk az újraszámlálás eredményét – közölte a döntés után Vitézy Dávid.

„Nem tudhatjuk, hány tévesen érvénytelennek elkönyvelt, de valójában érvényes szavazat van, az újraszámlálás ezt tisztázhatja” – írta az LMP – Zöldek és a Vitézy Dáviddal Budapestért Egyesület főpolgármester-jelöltje.

Mint ismert, a vasárnapi főpolgármester-választáson alig több mint 300 szavazattal nyert Karácsony Gergely főpolgármester Vitézy Dáviddal szemben, miközben közel 25 ezer érvénytelen szavazat volt.

hirado.hu

Kiemelt képen: Karácsony Gergely főpolgármester, a Párbeszéd-Zöldek-DK-MSZP főpolgármester-jelöltje beszédet mond az önkormányzati választási eredményváró rendezvényén a budapesti Városháza parkban 2024. június 10-én. / MTI/Máthé Zoltán

Mementó 2006 emlékmű

Petíció az emlékmű megvalósításáért!

Aláírásával egy elvi támogatást fogalmaz meg. Amennyiben elegendő társadalmi támogatást gyűjtünk össze, elindítjuk a megvalósításhoz szükséges jogi és szakmai lépéseket.

Kattintson ide a petíció aláírásához!

További részletek itt!

One thought on “Karácsony a főpolgármester-választás megismétlését akarja

  1. A lényeg: Kari Geri EGY, úgymond, a demokrácia hiánya miatti ÚJABB TÜNTETÉS SZERVEZÉSÉVEL segít előkészíteni a „pesti Majdant.

    Csakhogy a NATO beavatkozhasson „a demokrácia védelmében”.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük