KÉRJÜK, ENGEDÉLYEZZE BÖNGÉSZŐJÉBEN A HIRDETÉSEK MEGJELENÍTÉSÉT, EZZEL TÁMOGATJA A PORTÁL MŰKÖDÉSÉNEK FENNTARTÁSÁT!

KÖSZÖNJÜK!

Mayer Gábor: Felborított egyensúlyok

Mayer Gábor: Felborított egyensúlyok

Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!

Azaz – bántó egyensúlytalanságok, és mindig valami törvény lehetősége szerint, de leginkább annak árnyékában.

Nyilván az én hibám, elmém gyengesége vagy figyelmem restsége, hogy képtelen vagyok megjegyezni, melyik postai átutalási megbízás (azaz sárga vagy fehér csekk) mellé kell benyújtanom a magammal való azonosságom hivatalos okmányát. Jó, jó, tudom: utalhatnék Interneten a kód lefényképezésével, más módon is, de itt most ki nem fejtendő okok miatt maradjunk inkább a járt úton: a postai csekk befizetésénél, a Postán. S ott is a befizető személyének igazolási kötelezettségénél. Ami része annak a törvénybe iktatott összeurópai gyakorlatnak, amivel a nemzetközi terrorizmus apró fillérekkel való támogatását igyekszünk megakadályozni. Bizonytalan, ismeretlen tevékenységeket végző helyre névtelenül ne küldhessünk pénzt!

Ugyanezért kell bemutatnom magam évenként, ha feltöltős kártyával működő telefonnal akarok (szinte arctalanul) telefonálgatni. A törekvés érthető, hiszen voltak, akik ezres tételekben vettek ilyen kártyákat, hogy visszakereshetetlenül szervezhessék összehangolt Európa foglalásukat. Ez és így tiszta, érthető, elfogadható és betartható követelmény. Vannak más törvények is, melyek például a szervezett bűnözésnek a politikába való befészkelődését hivatottak megakadályozni. A szervezett bűnözésről szóló tétel általánosságban szól, nem részletezi, konkrétan milyen szervezetekről lehet szó. A világot átölelő részvénybűnözés, migránsoltatás, szex-ipar és piac, drogágazat, fegyver (benne vírus fegyver), gyógyszer (benne a vakcina), szervkereskedelem, olajbűnözés (lám, drágul a kőolaj), médiabűnözés vagy a látható hatalmak fölötti, valójában szintén látható, de nem megfogható hatalmi tényezők szervezett bűnözéséről van-e szó? (Idetartoznak a különféle színben, de egybehangzón a magyar önállóság ellen szervezkedő titokszolgálatok is.) Ezek, a magukat láthatatlanná tenni igyekvők zavarják fel mindig a tiszta vizet.

Most például demokrácia deficit elleni eljárással fenyegetve meg Magyarországot csak azért, mert tudni akarjuk, honnan és mennyi, kinek küldött támogatás áramlik be hozzánk? És azt is szeretnénk tudni, mire költik azokat a pénzeket a kedvezményezettek? Érthetőségén felül kötelező is ez a kíváncsiság, hiszen pártot pénzelni például direkt módon, és áttételesen is tilos. Nem csak itthon, külföldön is. Ez a sötét felhő takarta el a leköszönő német kancellár évtizedeken át végzett sikeres politikai munkáját.

Ez is érdekelheti:  A svéd lapok címlapján Orbán Viktor

Itthon is érdemes lenne kimutatni, miből él például a parlamenti képviselet nélküli Momentum, amelyik politikai képződmény képtelen egy normális elszámolást elkészíteni és leadni. Milyen pénzek tolták be a parlamentbe 2010-ben az akkor még negatív vagyonú Jobbikot? (Hisz perben álltak a megelőző választási elszámolásban.) Honnét volt pénzük a választási kampányra, a magas nyomdaköltségekre, plakáthelyekre? Őket ez ügyben csokorba lehet kötni az LMP-vel, akik egy belvárosi bérház hátsólépcsőjéből indultak világhódító útjukra pár külföldről hazahívottal.

Ezeket vizsgálni még mindig nem késő, mert csak a gazdasági bűncselekmények évülnek el 5 – 7 év teltével (ugye, Feri?), a politikaiak sohasem. A magyar állam nem mást kíván, mint azt, hogy amelyik „civil szervezet” egy elszámolási évben 7.2 millió forint fölött kap valahonnét pénzt, az jelentse be, és számoljon el vele, mire költötte. A Majdanra irányított 5.000 milliárd USA dollár (illetve és feltehetőn, a bevallott 5 helyett inkább három – négyszer 5, ami a mostani dombaszi készülődések árnyékában már annál is több), valamint a bevallottan helyére billentett amerikai választási demokrácia szörnyű példái indokolják, hogy tudjuk: a Nyílt Társadalom hálózatának magyarországi szemei honnét és mennyi pénzt kapnak, s azt mire, kire, hogyan költik?

Jogos és fontos a követelés, mert annyit tudunk, hogy a pártszerűen működő NGO-k kapnak bőven Sorostól, az amerikai kongresszus zűrzavarából, vélhetőn az EU-ból, de nem tudjuk, még milyen, befolyást vásárolni kívánó terrorszervezetektől? Ha az én párezer forintos csekkbefizetéseim komolyan kell venni, a párezer milliárd dollárosokat úgyszintén. Ez a törekvés viszont valamiképp nem fér a jogállamiság kereteibe, itt pont olyan félrebillenés van, mint az ütődött, vagy szándékosan félreütött akciócsoportok, a dühöngve, maffiaszerűen zöldíteni akarók magatartásában.

Tőlem megkövetelik, hogy ne pazaroljak áramot otthon és munkahelyen, nézzem a feltámasztott biciklijén tekerve áramot termelő fáradt kis embert, véreres szemükkel a képembe hajolva követelik, hogy ne tegyem tönkre a Földet. Először megkövetelték, hogy mindig kapcsoljam le magam után a villanyt, azután az izzószálas égőktől tiltottak el, és a gyártásuk során, elhasználódásuk után óriási környezetterheléssel helyükbe lépő higanygőz lámpák használatát követelték meg. Ma csak Led égőket kaphatok, ki kell húznom a telefontöltőt a konnektorból, mert az ott fellépő örvényáramok ütnek lukat Paks oldalába – amit úgyis le kell bontanunk. Megbotozásom után elektromos autóikba ugrálnak a zöldszeműek, és elrobognak még zöldülni egy tanácskozásra vagy 200 km-el arrébb, mert ott lehet jó pizzát enni. A NAGY ZÖLDÍTÉS jegyében ide s tova már azt kívánják, hogy tízesével összeállva tájékozódjunk a sötétben egyetlen marokerővel generált kislámpa fényénél, míg a nagy világcégek 40 emeletnyi felületeken futtatják játékos fényreklámjaikat, Belgium autósztrádáin pedig már negyven évvel ezelőtt is nappali világosban lehetett autózni éjszaka.

Ez is érdekelheti:  Stoffán György: Hol hibázott Novák Katalin?

Van egy betűjáték a szavakkal: a SCABBLE. Nézzük meg, lehet-e valami normális szót, igét vagy jelentést kirakni jelszavaik betűiből!

Nemzeti InternetFigyelő (NIF)

LÉLEKEMELŐ - mementó 2006 emlékmű

Petíció az emlékmű megvalósításáért!

Aláírásával egy elvi támogatást fogalmaz meg. Amennyiben elegendő társadalmi támogatást gyűjtünk össze, elindítjuk a megvalósításhoz szükséges jogi és szakmai lépéseket.

Kattintson ide a petíció aláírásához!

További részletek itt!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük