TÁMADÁS A TURULUNK ELLEN - NYÍLT LEVÉL AZ ÚJ HEGYVIDÉKI POLGÁRMESTERNEK
     

KÉRJÜK, ENGEDÉLYEZZE BÖNGÉSZŐJÉBEN A HIRDETÉSEK MEGJELENÍTÉSÉT, EZZEL TÁMOGATJA A PORTÁL MŰKÖDÉSÉNEK FENNTARTÁSÁT!

KÖSZÖNJÜK!

Magyarország újraértékeli szerepét a NATO-ban – a Magyar Békekör reagálása Orbán Viktor miniszterelnök bejelentésére

Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!

Magyarország békéjének megvédése érdekében tett reálpolitikai lépésnek tartja a Magyar Békekör elnöke, hogy a kormány újra akarja értékelni hazánk szerepét a NATO-ban.

Orbán Viktor Kossuth Rádióban péntek reggel elhangzott bejelentéséről Simó Endre azt mondta, hogy a miniszterelnök jól érzékeli a NATO háborúpárti politikájából Magyarország békéjére és biztonságára leselkedő veszélyt. Simó a Békekör támogatásáról biztosította a kormány arra irányuló munkáját, hogy tisztázza, Magyarország miként tudna a NATO tagja maradni anélkül, hogy részt kellene vennie a NATO ukrajnai katonai missziójában, nevezetesen egy Oroszország elleni háborúban.

A Békekör elnöke annak a véleményének adott hangot, hogy ha a NATO nem tágítana hadba lépési tervétől Oroszország ellen, és nyilvánvalóvá válna, hogy közvetlen beavatkozása esetén Magyarországot is belerántaná a katonai konfliktusba, akkor nem maradna más választásunk, mint NATO tagságunk felfüggesztése. „Nem lehet vég nélkül ’Kállay kettőst’ lejteni, s várni, hátha megússzuk” – mondta Simó.

Simó felhívta a figyelmet arra, hogy a NATO-csapatok Ukrajnába küldésének tervére válaszul Oroszországban atomfegyveres hadgyakorlatot tartanak, az orosz és a fehérorosz elnök pedig közös stratégiát egyeztet Minszkben a NATO tervezett katonai ukrajnai beavatkozásával szemben.

Budapest, 2024. május 24. péntek (MB)

Magyar Békekör

Kiemelt képen: Orbán Viktor miniszterelnök a Magyar Rádió Jó reggelt Magyarország! című műsorában / archív

Ez is érdekelheti:  Felháborító ítélet: 200 millió eurós bírsággal sújtotta hazánkat az EU bírósága

Mementó 2006 emlékmű

Petíció az emlékmű megvalósításáért!

Aláírásával egy elvi támogatást fogalmaz meg. Amennyiben elegendő társadalmi támogatást gyűjtünk össze, elindítjuk a megvalósításhoz szükséges jogi és szakmai lépéseket.

Kattintson ide a petíció aláírásához!

További részletek itt!

3 thoughts on “Magyarország újraértékeli szerepét a NATO-ban – a Magyar Békekör reagálása Orbán Viktor miniszterelnök bejelentésére

  1. OKOS DONTÉS,OKOS EMBER.OREG BETEG VAGYOK DE A HAZÁÉRT A RAVASZT MÉG MEG TUDNÁM HUZNI.

  2. Miféle szervezet ez a Békekör, kik legitimálták őket és ki az a Simó Endre?Mielőtt az oldal lehetőséget biztosít arra hogy rendszeresen megnyilvánuljon a Kör politikai és katonai helyzetek elemzésével?

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük