KÉRJÜK, ENGEDÉLYEZZE BÖNGÉSZŐJÉBEN A HIRDETÉSEK MEGJELENÍTÉSÉT, EZZEL TÁMOGATJA A PORTÁL MŰKÖDÉSÉNEK FENNTARTÁSÁT!

KÖSZÖNJÜK!

Magyarország nem írta alá az LMBTQ személyekről szóló EU-s nyilatkozatot

Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!

Egy felmérés szerint minél erőteljesebb világszerte az LMBTQ-kampány, annál több a zaklatás és erőszak a közösség tagjai ellen.

Az Európai Unió Tanácsának belga elnöksége pénteken magas szintű konferenciát rendezett Brüsszelben az LMBTQ jogokról. A dátum jelképes, hiszen május 17. a homofóbia, transzfóbia és bifóbia elleni világnap – olvasható a Humenonline cikkében. A portál szerint a találkozó eredményeként az EU tagállamai közös nyilatkozatot írtak alá az LMBTQ személyek emberi jogainak előmozdításáról. A nyilatkozatot aláíró államok vállalják, hogy a következő Bizottság megalakulásakor

nemzeti LMBTQ-stratégiát alkotnak, és támogatják egy új uniós egyenlőségi biztos kinevezését.

A konferencián az Európai Unió Alapjogi Ügynöksége (FRA) által bemutatott, több mint százezer európai LMBTQ személy bevonásával készült felmérés eredményei szerint új csúcsot ért el a közösség tagjai elleni zaklatás és erőszak – a közösség tagjai közül a fiatalok, valamint a transz- és interszexuális emberek a legsúlyosabban érintettek.

Sirpa Rautio, az FRA igazgatója szerint „a felmérés eredményei paradoxont mutatnak. Egyrészt azt látjuk, hogy az évek óta tartó erőfeszítések, a politika és a jogalkotás, valamint a kampányok végre pozitív fejleményeket mutatnak az egyenlőségért folytatott küzdelemben. Másrészt az LMBTQ emberek a korábbinál több zaklatással és erőszakkal szembesülnek. A kormányok felelőssége, hogy társadalmainkban minden csoportot megvédjenek. Határozottan fel kell lépniük annak érdekében, hogy az LMBTQ emberek biztonságban érezzék magukat, méltósággal és tisztelettel éljenek.”

A magyar kormány azonban – nyolc másik országgal – nem írta alá a közös nyilatkozatot.

Magyarországon kívül Bulgária, Románia, Litvánia, Lettország, Csehország, Szlovákia, Horvátország és Olaszország ugyanígy járt el.

Mandiner

Ez is érdekelheti:  Továrisi, konyec!

Mementó 2006 emlékmű

Petíció az emlékmű megvalósításáért!

Aláírásával egy elvi támogatást fogalmaz meg. Amennyiben elegendő társadalmi támogatást gyűjtünk össze, elindítjuk a megvalósításhoz szükséges jogi és szakmai lépéseket.

Kattintson ide a petíció aláírásához!

További részletek itt!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük