KÉRJÜK, ENGEDÉLYEZZE BÖNGÉSZŐJÉBEN A HIRDETÉSEK MEGJELENÍTÉSÉT, EZZEL TÁMOGATJA A PORTÁL MŰKÖDÉSÉNEK FENNTARTÁSÁT!

KÖSZÖNJÜK!

Magyarország NATO-tagsága felülvizsgálható – Földi László hírszerző előadása a Magyar Békekörben

Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!

Magyarország törvénytelenül tagja a NATO-nak, hiszen a Varsói Szerződés megszűnése után nemzetközi megállapodás született arról, hogy a NATO nem terjeszkedik Keletre, és nem vonja be a volt szocialista országokat. Magyarország NATO tagsága nemzetközi jogilag is felülvizsgálható – mondta Földi László hírszerző ezredes, az Információs Hivatal volt műveleti főnöke a Magyar Békekörben péntek este tartott előadás-beszélgetésen.

A Békekör vendége annak a véleményének adott hangot, hogy „Magyarország fenyegetett állapotban van nyugati irányból”. Földi László azzal indokolta kijelentését, hogy NATO szövetségeseink háborúba akarják sodorni Magyarországot, és mivel az Orbán-kormány ellenáll a törekvésüknek, félre akarják állítani az útjukból.

A tőke érdekének nevezte a háborút, és azt mondta, hazánknak semlegességre kell törekednie.

A kérdésre, lát-e lehetőséget arra, hogy Magyarország semlegessé váljon, úgy válaszolt, hogy a dolgok jelenlegi állása szerint nem léphetünk ki a NATO-ból, mert nyugati szövetségeseink „példát statuálnának”, mindenekelőtt elsöpörnék a törvényes magyar kormányt. Utalt a Kijevben 2014-ben történtekre, amikor a Nyugatbarát ukrán erők amerikai közreműködéssel megdöntötték Ukrajna törvényes kormányát. Földi igennel válaszolt arra a kérdésre, hogy fenyegeti-e a NATO Magyarország szuverenitását.

„Szeretnék szétverni a politikai stabilitást Magyarországon” – jelentette ki az ezredes.

Mi a véleménye a magyar kormány Ukrajna NATO-felvételével kapcsolatos álláspontjáról – kérdezték tőle. Az előadó helyesnek tartotta, hogy a kormány nem támogatja Ukrajna NATO-tagságát, és feltette a kérdést, miért engedi át az ezzel kapcsolatos döntést másoknak.

Oroszország nem fogja tudomásul venni Ukrajna bevonását a NATO-ba. Moszkva éppen azért avatkozott be katonailag, hogy megakadályozza NATO-hídfőállás létesítését Oroszország ellen.

Az Egyesült Államok és a NATO azt tervezte, hogy megdönti Putyin hatalmát, és bábkormányt ültet a Kremlbe.

Magyarország és az Európai Unió viszonyáról szólva azt mondta, hogy a hazánknak járó EU-pénzek visszatartása annak az átfogó nyugati törekvésnek a része, amely a jelenlegi kormány olyan másik kormánnyal történő felváltására irányul, amely egyértelműen szembefordul Oroszországgal, és feladja békepolitikáját. Földi „hazaárulónak” nevezte azokat a nyugat-európai vezetőket, akik nemzetük érdekei helyett amerikai érdekek szolgálatába szegődtek. „Ezek az emberek feladatot hajtanak végre. Az erőtér emberei. Készek lerombolni Európát, és megengedni, hogy Európa az USA 51. tagállamává váljon” – mondta. Megemlítette, hogy Németország, az EU vezető hatalma máig amerikai gyámság alatt áll, de Emmanuel Macron sem a társadalom akaratából került elő az ismeretlenség homályából, és vált francia elnökké, hanem a pénzvilág akaratából.

Ez is érdekelheti:  Nem kellett sokat várni: Magyar Péter bejelentette, hogy beül az Európai Parlamentbe

Földi László úgy vélekedett, hogy az ukrajnai konfliktus elhúzódik, ilyen körülmények között pedig mindent meg kell tenni azért, hogy magyar embereket ne tereljenek a vágóhídra.

Budapest, 2023. május 27. szombat (MB)

Kiadta: Magyar Békekör

Kiemelt kép: Földi László előadása a Magyar Békekörben 2023 május 26-án

Mementó 2006 emlékmű

Petíció az emlékmű megvalósításáért!

Aláírásával egy elvi támogatást fogalmaz meg. Amennyiben elegendő társadalmi támogatást gyűjtünk össze, elindítjuk a megvalósításhoz szükséges jogi és szakmai lépéseket.

Kattintson ide a petíció aláírásához!

További részletek itt!

2 thoughts on “Magyarország NATO-tagsága felülvizsgálható – Földi László hírszerző előadása a Magyar Békekörben

  1. A Szabadságnak, a (Semlegességnek) ,
    ***NEM ÁRA, HANEM ÉRTÉKE VAN ! ***

  2. Mely nemzetközi hatalmak között jött létre az a megállapodás, hogy a NATO nem terjeszkedik keletre? – Van ennek írasos nyoma?

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük