KÉRJÜK, ENGEDÉLYEZZE BÖNGÉSZŐJÉBEN A HIRDETÉSEK MEGJELENÍTÉSÉT, EZZEL TÁMOGATJA A PORTÁL MŰKÖDÉSÉNEK FENNTARTÁSÁT!

KÖSZÖNJÜK!

Magyarlakta faluban robbantottak gránátot Kárpátalján

A kárpátaljai megyei rendőrségre hivatkozva írta meg a Kárpáti Igaz Szó, hogy a robbantásokban egy ember életét vesztette, 26-an pedig megsérültek, akik közül hat ember állapota válságos.

Információk szerint három kézigránátot robbantott fel egy önkormányzati képviselő a kereckei (Lerecki) községi tanács épületében, a Munkácsi járásban pénteken délelőtt. Épp ülésezett a képviselő-testület, amikor a férfi váratlanul elővette a zsebéből három gránátot, majd kihúzta a biztosítószeget és a tanácsterem közepére dobta. A szerkezetek másodperceken belül felrobbantak. A rendőrség nyomozói jelenleg is a helyszínen dolgoznak − írja a lap.

Az információk szerint a robbantásban maga az elkövető életét vesztette. A 26 sérültből 11-et kórházba is kellett szállítani, hatan válságos állapotban vannak.

Az esetről videó is van, amit közzé is tettek, ezen az látszik, hogy egy férfi belép a nem túl nagy terembe, megáll az ajtóban, előveszi a gránátokat a zsebéből, majd eldobja őket. Az is megvan, ahogy felrobbannak, majd pedig sikoltozó embereket hallani.

Magyar Nemzet

Kiemelt kép a a robbantásról készült videóból (Forrás: Facebook.com/Національна поліція України)

Mementó 2006 emlékmű

Petíció az emlékmű megvalósításáért!

Aláírásával egy elvi támogatást fogalmaz meg. Amennyiben elegendő társadalmi támogatást gyűjtünk össze, elindítjuk a megvalósításhoz szükséges jogi és szakmai lépéseket.

Kattintson ide a petíció aláírásához!

További részletek itt!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük