KÉRJÜK, ENGEDÉLYEZZE BÖNGÉSZŐJÉBEN A HIRDETÉSEK MEGJELENÍTÉSÉT, EZZEL TÁMOGATJA A PORTÁL MŰKÖDÉSÉNEK FENNTARTÁSÁT!

KÖSZÖNJÜK!

Németh Sándor, a Hit Gyülekezetének vezető lelkésze Fotó: Nagy Béla / Magyar Nemzet

Magyarázzák a Hit Gyülekezeténél, miért kell a Fideszre szavazni

Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!

Két érdekes interjú is megjelent pénteken, amelyek szorosan kapcsolódnak a Hit Gyülekezete politikai szerepvállalásához. Az egyik a 24.hu-n Németh Sándorral, a karizmatikus-evangéliumi egyház vezető lelkészével; a másik pedig a Hit Gyülekezetének lapjában, a Hetekben, amelyben Schmidt Mária, a Terror Háza igazgatója igazítja el az olvasókat a Fidesz és a kormány világnézetével kapcsolatban.

Németh Sándor, a Hit Gyülekezetének vezető lelkésze Fotó: Nagy Béla / Magyar Nemzet
Németh Sándor, a Hit Gyülekezetének vezető lelkésze
Fotó: Nagy Béla / Magyar Nemzet

A Fidesz eredetileg ellenséges viszonyban volt a Hit Gyülekezetével, amelyet a konzervatív oldalon üzleti alapon működő szektának tartottak, de az elmúlt években megindult az enyhülés. A gyülekezet gond nélkül válhat elismert egyházzá, majd a tulajdonukban álló, ellenzéki médiumként működő ATV-ben megjelentek az állami hirdetések. Emlékezetes Németh Sándor találkozója Andy Vajna kormánybiztossal, a TV2 tulajdonosával és Habony Árpád miniszterelnöki tanácsadóval, és az is feltűnő volt, hogy Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes szólalt fel a Szent Pál Akadémián.

„Megbocsátottam neki” – mondta Semjénről a 24.hu-nak Németh Sándor, és azt is elárulta, hogy szeret „teológiai és spirituális dolgokról” beszélgetni az őket korábban „családellenes álegyháznak” minősítő kereszténydemokrata politikussal. A vezető lelkész utólag úgy magyarázza az első Orbán-kormány idején történteket is, hogy a gyülekezet „1998-as üldözését nem a Fidesz indította el”, hanem korábban, ráadásul liberális politikusok jóváhagyásával, mert szabadulni akartak tőlük.

Mekkora erőt képvisel a hitgyüli?

A 2011-es népszámláláson 18 220 ember vallotta magát a Hit Gyülekezete hívének, amivel már akkor a legdinamikusabban növekvő egyház voltak. Ennél ma már biztosan sokkal nagyobb a létszám, 2016-ban több mint 34 ezer ember ajánlotta fel adója 1 százalékát az egyháznak, vagyis ennél biztosan többen vannak, hiszen a diákok vagy a nyugdíjasok nem fizetnek adót. A korábbi tapasztalatok szerint a gyülekezet tagjai egységesen, fegyelmezetten szavaznak, de az egyház jelentősége ennél is nagyobb: az ATV tulajdonosaként közvetve komoly politikai befolyásuk van, különösen az ellenzéki pártok viszonyaira lehetnek nagy hatással.

Az SZDSZ-szel ápolt korábbi kapcsolatukat –a kilencvenes években a gyülekezet konkrétan arra buzdította a híveit, hogy a pártra szavazzanak – természetes szövetségnek nevezte, mert a liberalizmusban látták a vallásszabadság garanciáját. Ez azonban elmúlt, a vezető lelkész szerint nem az ő hibájukból, hanem mert a liberálisok a tízparancsolat ellentétét akarják rákényszeríteni a társadalomra:

„nem mi változtunk meg, mi az abortuszról, a homoszexuális kapcsolatokról, az eutanáziáról, a drogliberalizációról ugyanazt mondtuk, mint korábban.”

Ebből a szempontból is érdekes a Hetekben megjelent Schmidt Mária-interjú, amelyben a történész-üzletasszony egyebek mellett a nyíltan meleg, ugyanakkor szélsőjobboldali Milo Yiannopoulos budapesti – májusra halasztott – fellépését is megmagyarázza. Mint ismert, a Schmidt Mária vezette Közép- és Kelet-európai Történelem és Társadalom Kutatásáért Közalapítvány a V4-országok részvételével szervezett konferenciát, ahová eredetileg előadóként hívták meg az alt-right ismert alakját, de a botrány miatt kihátráltak az ügyből.

Ez is érdekelheti:  Radnóti László: Anyakép – kétféle ecsettel

A történész-üzletasszony szerint egyébként Milo Yiannopoulos „provokatív személyiség”, de pont ezért hívták meg.

– Nem gondolom, hogy csak olyanokat kellene meghallgatni, akikkel az ember mindenben egyetért. Én sem értek egyet mindenben minden meghívottal, sőt számtalan kérdésben akarok is velük vitatkozni. De ha csak a saját gondolatainkat akarjuk hallani, ahhoz fölösleges konferenciákat rendezni, sőt, fölösleges demokráciában élni – magyarázkodik Schmidt. Szerinte Yiannopoulos valóban „vitatható kijelentéseket” tett a beleegyezési korhatárról, de pedofíliát nem követett el.

A két interjú több ponton is hasonló témát érint. Egy ponton Schmidt arról beszél, hogy „Németország nagyon súlyos árat fog fizetni, ha nem engedi a politikát a felszínre”, vagyis továbbra is a szőnyeg alá próbálja söpörni a bevándorlás okozta feszültségeket. Németh Sándor ugyanakkor arról értekezik, hogy ő bibliai alapon arra jutott, Nyugat-Európában megvannak a feltételei újabb totalitarizmusok létrejöttének, és

„be kell látni, hogy Európa és Németország fog még negatív történelmi szerepet játszani”.

Németh Sándor szerint minden enyhülés ellenére a Fidesz távolságtartóbb velük, mint azt sokan gondolják. Azt mondta: a választások előtt kiadnak majd útmutatást a híveknek a szavazásról, de abban nem szerepel majd konkrét párt, hanem „spirituális, bibliai, pragmatikus szempontokat figyelembe véve értékrendet” állítanak az emberek elé, akik ez alapján majd eldöntik, kire szavaznak.

Schmidt Mária viszont igyekezett segíteni a híveknek a döntésben, amikor a Hetekben – konkrét kérdésre – arról beszélt, mi a tétje az április 8-i választásnak: „Az, hogy stabil kormánya marad-e az országnak. Az ellenzék szörnyű állapotban van, a hitelességi és kormányzóképességi együtthatójuk a számegyenes negatív tartományába esik.” Emellett szerinte az is a tét, hogy „meg tudjuk-e védeni az érdekeinket „a Nyugat neogyarmatosítási kísérleteivel szemben”.

MNO

Mementó 2006 emlékmű

Petíció az emlékmű megvalósításáért!

Aláírásával egy elvi támogatást fogalmaz meg. Amennyiben elegendő társadalmi támogatást gyűjtünk össze, elindítjuk a megvalósításhoz szükséges jogi és szakmai lépéseket.

Kattintson ide a petíció aláírásához!

További részletek itt!

3 thoughts on “Magyarázzák a Hit Gyülekezeténél, miért kell a Fideszre szavazni

 1. az, hogy a mai világban … nem csak szabad, hanem kötelezo is az állampolgároknak politizálniuk … az az Isten-hívok, mint minden állampolgárra is kiterjedt. Ha valaki azt hiszi, hogy Isten nem létezik és
  ezt vallja (atheista), vagy ennek ellenkezojét (theista), az állampolgári kötelezettsége, a demokrácia eloírja számára a politizálást is …

  na ami tii ezen „Hit Gyülekezete” politikai szereplését illeti a politika irányában, az is ennek egy megnyílvánulása (lehet). Viszont itt (szerintem. Tudom, nem vagyok referencia) azt nem értem meg, hogy ezen H-Gy miért nem alapít egy pártot !?
  mint egy hit-gyülekezet nem egy polgári, politikai szervezet. Igy nem
  lenne joga beleütni az orrát a politikába. Viszont ha kinyílvánítja magát, mint politikai szervezetet, pártot, akkor igen !!!

  na miután egy pártot alapítanak és ott elég sikeresek lesznek ahhoz, hogy a Paralentbe bekerüljenek, akkor ott szövetségre léphetnek a Fidesszel. De mégha látják, hogy nem érhetik el a kiszabott minimumot,
  akkor is pl-ul a választóikra tanácsolhatnák azt, hogy a másodok fordulóban (ha van ilyen), azokra szavazzanak …

  itt én azt nem értem meg (persze kivülrol látom a dolgokat), hogy mint valami hit/vallási gyülekezet, egy NEM-politikai … miért, mire föl üti bele az orrát a politikába ?! Megadatott neki is, egy pártot alapítani. Ha akar
  politizálni, szabad számára is az út …
  itt valami teljesen természetellenes hozzáállást látok a részükrol …
  (nálunk, Belgiumban volt egy párt, amely a nevében, szellemében …
  keresztény volt -keresztény-demokrata- … és mégsem volt irányában
  … a templomokban, a néhány imaházban …politizálás. Na itt van az, amit az Ur-Jézus számunkra parancsol; Istennek, mint Cézárnak az
  övét. Cézár ma megköveteli tolünk a politizálást, Istennek erre nincs
  szüksége) …

  szeretettel, L

 2. Kétezer éves összefogás az egyház és a hatalom részéről,hogy az Embert rabságba taszítsa. Persze titkolva. Hogy a hit-gyülekezet politizál az nyílt titok(?) De akár különböző csoportok,mind bilderberg, szabadkőműves, és egyéb „felekezetek,szeretnek a háttérbe maradni és onnét kavarni, „irányítani. Akár a mindenkori kormányokat is! Amennyire lehet álcázni, és nem kiváltani a köz utálatát.
  De ha a vezető lelkészük(?) tisztában van a spirituális dolgokkal,akkor azt is tudja,hogy neki drágán meg kell fizetni a ténykedéséért. Ő nem mondhatja majd,hogy „bocsáss meg Uram,nem tudtam ,mit cselekszem,mert nagyon is jól tudta. De pillanatnyi tündöklésért(?) odadobja majdani szenvedését . Aki ezt vállalja és közben farizeusként az „igét hirdeti, keverve -kavarva a politikai szálakat a saját és „csoportja előbbre jutása érdekében, megérdemli a sorsát. Akár a többi szellemi fogyatékos,mert ha értelmezni tudnák a Bibliát,nem ott lennének.

 3. Tudatosítanom kell hogy Ábrahám gyermekei IZMAEL ( született Hágártól az arab szolgálótól) és Sára fia Izsák ,aki sokkal később született az ősapától.. szóval ők egymásnak verik fel sátorfájukat bárhol a világban. Tehát HIT Gyülekezet fél ,aggódik az izmaelitáktól, nem csoda.Izsák leszármazotta Jákób révén ( aki viaskodott álmában a lajtorján fel s leszálló angyalaokkal és csipőcsontja eltörött)nos, ő kapta az Izrael nevet akkor. intennel harcolót jelent, de úgy tűnik mostanában nem istennel, Isten ügyéért harcol Izrael. Hatalmi harcot viv mindenterületen.Mivel Izmael nagy népp lett annak ellenére hogy Sára elűzte Ábrahámbeleegyezésével a pusztába Hágárt és 12 éves fiát.. túlélték a vándorlást .Mindkét népfajta sivatagi vándor azaz szemita, sémita ahogy most mondják, Aki antszémita, az ellene van arabnak és zsidónak ..de most lehet dönteni ki az antiszemita?Allah az Izmaeliták istene azonos Jahve-val..akinagy néppé tette igérete szerin az elüzöttapapi áldás nélküli Izmaelt. szaporodnak,sokasodnak.. 3 asszony ..sok gyerek és betöltik hamarosan az egész földet.

  2018. január 24. 9:39 Nemzeti InternetFigyelő (NIF) írta, :

  > Nifadmin posted: „Két érdekes interjú is megjelent pénteken, amelyek > szorosan kapcsolódnak a Hit Gyülekezete politikai szerepvállalásához. Az > egyik a 24.hu-n Németh Sándorral, a karizmatikus-evangéliumi egyház vezető > lelkészével; a másik pedig a Hit Gyülekezetének lapjában” >

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük