KÉRJÜK, ENGEDÉLYEZZE BÖNGÉSZŐJÉBEN A HIRDETÉSEK MEGJELENÍTÉSÉT, EZZEL TÁMOGATJA A PORTÁL MŰKÖDÉSÉNEK FENNTARTÁSÁT!

KÖSZÖNJÜK!

Magyar kézbe kerül Ferihegy – napokon belül lezárul a tranzakció

Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!

A kormány reményei szerint a ferihegyi repülőtér pár napon belül állami tulajdonba kerülhet vissza – jelentette be Orbán Viktor miniszterelnök hétfőn a parlamentben.

Mikor az állami visszavétel megtörténik, a kormány azonnal foglalkozni fog a megközelítő infrastruktúra fejlesztésével is – válaszolta a miniszterelnök, reagálva egy, a repülőtérre vezető vasútvonallal kapcsolatos kérdésre.

Kanász-Nagy Máté, az LMP politikusa tette fel a kérdést, vádolva a kormányt azzal, hogy hátrányosan bánik Budapesttel „büntetések és sanyargatások” formájában.

„Nézzük meg, mit jelent a főváros sanyargatása: elsőként, 2010 és 2011 között átvettünk 280 milliárd forintnyi adósságot, melyet a korábbi városvezetés, Tarlós István előtt halmozott fel” – válaszolta Orbán Viktor.

Ezenfelül hangsúlyozta, hogy az elmúlt évek során Budapesten 4000 milliárd forintot fordítottak fejlesztésekre.

Továbbá kiemelte: bár szereti Budapestet és annak lakóit, fontos megjegyezni, hogy Magyarország nem csak a fővárosból áll.

Megkérdezte az LMP képviselőit, hogy vajon milyen nézőpontot képviselnek az ország többi részével kapcsolatban, amikor 4000 milliárd forintos fejlesztési támogatás, 280 milliárd forint adósság átvállalása utáni beruházások és a folyamatban lévő számos projekt után ilyen típusú kérdéseket tesznek fel.

„Csak azért, mert budapestiek, még nem jelenti azt, hogy önöknek több jár. Inkább legyenek hálásak annak, hogy a kormány komolyan foglalkozik a főváros kérdésével, és igen bőkezű támogatást nyújt”

– fejtette ki álláspontját a miniszterelnök.

Ez is érdekelheti:  Zelenszkijnek nem kellenek az ukrán hadifoglyok

LÉLEKEMELŐ - mementó 2006 emlékmű

Petíció az emlékmű megvalósításáért!

Aláírásával egy elvi támogatást fogalmaz meg. Amennyiben elegendő társadalmi támogatást gyűjtünk össze, elindítjuk a megvalósításhoz szükséges jogi és szakmai lépéseket.

Kattintson ide a petíció aláírásához!

További részletek itt!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük