KÉRJÜK, ENGEDÉLYEZZE BÖNGÉSZŐJÉBEN A HIRDETÉSEK MEGJELENÍTÉSÉT, EZZEL TÁMOGATJA A PORTÁL MŰKÖDÉSÉNEK FENNTARTÁSÁT!

KÖSZÖNJÜK!

Magyar Békekör: Orbán belátásra biztatja a Nyugatot

Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!

A Nyugatnak, és vezető hatalmának alkalmazkodnia kellene a nemzetközi erőviszonyok megváltozásához, tudomásul kellene vennie, hogy többé nem egy Nap süt majd az égen, hanem kettő, egy keleti és egy nyugati, Magyarország pedig szeretné élvezni mindkettőnek a melegét – értékelte Orbán Viktor szombaton elhangzott tusnádfürdői beszédének mondandóját a Magyar Békekör tudósítója.

A világ erőegyensúlya elmozdult – Orbán Viktor tusnádfürdői beszéde (2023. július 22. + videó)

Magyarország miniszterelnöke adatokkal érzékeltette a Nyugat gazdasági visszaszorulását, és Kína fergeteges felemelkedését a világgazdaság élére. Nem hagyott kétséget afelől, hogy Magyarországnak nem a lecsúszókhoz kell igazodnia, hanem azokhoz, akik a következő történelmi korszakban a fejlődés ütemét diktálják majd.

Mindazonáltal úgy látta, a régi Nap nem feltétlenül fogja háború nélkül megosztani helyét az újjal. Ennek pedig következményei lehetnek ránk nézve is.

Érzékeltette, hogy a „nagyfiúk harcába” nincs beleszólása olyan kis országoknak, mint a miénk. De azt is értésre adta, hogy bár nekünk „nem osztanak lapot”, igazodnunk az új viszonyokhoz nem laposztás kérdése.

De ennél tovább nem ment. Nem szólt napjaink legégetőbb kérdéséről, az ukrajnai konfliktusról, és annak a katonai tömbnek a viszonyáról hozzá, amelyhez mi is tartozunk. Nem tért ki arra, hogyan akarja megóvni Magyarországot, nehogy saját szövetségesei háborúba keverjék Oroszországgal. Nem adott választ arra sem, hogy kormánya végül is agresszornak tekinti-e Oroszországot, vagy ki akar egyezni vele.

Vajon lehet-e két Nap melegén sütkéreznie egy olyan országnak, amely csak az egyik körül kering?

Tusnádfürdő, 2023. július 22. szombat (MB)

Kiadta: Magyar Békekör

Kiemelt képen: Németh Zsolt és Orbán Viktor / Foto: facebook / Tusványos / Szennyes Krisztián

Várjuk hozzászólását!

%d bloggers like this: