KÉRJÜK, ENGEDÉLYEZZE BÖNGÉSZŐJÉBEN A HIRDETÉSEK MEGJELENÍTÉSÉT, EZZEL TÁMOGATJA A PORTÁL MŰKÖDÉSÉNEK FENNTARTÁSÁT!

KÖSZÖNJÜK!

Magasló effektus: Itt a svéd miniszterelnök válasza

Miután kedden este Ankara is rábólintott a svédek NATO csatlakozására, mára csupán hazánk maradt az egyetlen ország, mely eddig nem adta még jóváhagyását a svéd csatlakozáshoz. Ugyanakkor Orbán Viktor kormányfő megígérte Stoltenbergnek, hogy a kormány támogatja Svédország NATO csatlakozását. Eddig is támogatta, csupán az Országgyűlés kétharmados Fidesz-KDNP-s többsége nem vette még napirendre a kérdést.

Olyan ez, mintha a kormány játszaná a jó zsarut, miközben a sajátjaira mutat, akik úgyis annak megfelelően szavaznak (mint tudjuk), ahogyan azt a kormány megkívánja. Ettől függetlenül, hogy a keményebb álláspont is tükröződjön, megszólalt a kérésben Kövér László, az Országgyűlés elnöke is, aki a szigorúbb hangot képviseli. Teljesen egyet lehet érteni Kövér Lászlóval, de azonnal felvetődik a kérdés is, hogy vajon ezekben a megnyilvánulásokban mennyi az őszinteség és mennyi a színjáték. Hiszen Magyarország – bármennyire is van egy karakán, erős kormányfője, geopolitikai, katonai és gazdasági kitettsége miatt előbb-utóbb, de behódol a nagypolitikát alakító háborúpárti fiúknak.

Ne legyenek kétségeink, bármennyire is hangoztatja Orbán Viktor miniszterelnökök úr, hogy a NATO egy védelmi szövetség, az elmúlt három évtized NATO-országok által elkövetett katonai hadműveletei azt bizonyítják, hogy ez nem igaz. A NATO folyamatosan terjeszkedik, miniszterelnökünknek pedig védelmi szövetséget kell mondania.

Ez is érdekelheti:  Dúró Dóra: Orbán Viktor ismét behódolt a globalistáknak!

Ahogyan most pedig azt, hogy a svédek csatlakozását támogatja a kormány. Szóval ez a világos és egyértelmű helyzet. Közben pedig Svédország miniszterelnöke  a külügyminiszterén keresztül pökhendien válaszolt Orbán Viktor meghívására. Majd megszólalt az egyébként elődeinél semmivel sem konzervatívabb Ulf Kristersson, hogy meglesz a lehetőség a találkozásra, akár Budapesten, akár február 1-én Brüsszelben. Persze ezelőtt, odaszúrta, a külügyérén keresztül, hogy nincs miről beszélni.

Ezt írta Kristersson:

„Köszönöm január 23-i levelét és meghívását Magyarországra. 

Egyetértek Önnel abban, hogy az országaink közötti intenzívebb politikai párbeszéd előnyös lenne. Mint említette, több közös érdek is felmerül – kétoldalúan, a Gripen vadászrepülőgépekkel kapcsolatos együttműködésre; az EU-ban, tekintettel az Ön soron következő elnökségére, és természetesen a NATO-n belül, mint szövetségesek.

Svédország NATO-tagságának ratifikációs folyamatának lezárása a magyar parlamentben szilárd alapot teremt a kétoldalú kapcsolatunk előrehaladásához, a kölcsönös megértés és bizalom megerősítéséhez.

Várom, hogy mindezeket a kérdéseket mélyebben megbeszélhessük Önnel Budapesten, mindkettőnk számára megfelelő időpontban. Ezen kívül lehetőségünk lesz találkozni a február 1-i, fontos brüsszeli Európai Tanácson is.”

A levelet egyébként a Mandiner tette közzé:

Amit írt, abból érezhető a magasló effektus tipikus esete. Érezhető, hogy kisfiam, ne kelljen többet figyelmeztetni. Mögöttünk itt az USA partnerként, mögötted meg hajcsárként.

Ha bárki azt hiszi, hogy jobbak leszünk, ha engedünk, akkor téved, még akkor is, ha Magyarország Kormányáról van szó. Persze azt e sorok írója nem tudhatja, hogy közben milyen fegyvert szegeznek hazánk és kormányunk tarkójához. Egy biztos, az sem jó, ha a parlament ratifikál, az sem, ha nem. Itt nincs jó választás, de ezt már megszokhattuk az elmúlt több mint ezer évben. Most pedig úgy tűnik, hogy eddig tudtuk elhúzni az időt.

Szépe ÁronNemzeti InternetFigyelő (NIF)

Kapcsolódó cikkek

Mementó 2006 emlékmű

Petíció az emlékmű megvalósításáért!

Aláírásával egy elvi támogatást fogalmaz meg. Amennyiben elegendő társadalmi támogatást gyűjtünk össze, elindítjuk a megvalósításhoz szükséges jogi és szakmai lépéseket.

Kattintson ide a petíció aláírásához!

További részletek itt!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük