KÉRJÜK, ENGEDÉLYEZZE BÖNGÉSZŐJÉBEN A HIRDETÉSEK MEGJELENÍTÉSÉT, EZZEL TÁMOGATJA A PORTÁL MŰKÖDÉSÉNEK FENNTARTÁSÁT!

KÖSZÖNJÜK!

Macron közölte, hogy hadműveletet indíthatnak az oroszok ellen Ukrajnában

Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!

Emmanuel Macron francia elnök a Le Parisien című lapnak adott interjújában elismerte, hogy műveleteket hajthatnak végre az orosz erőkkel szemben Ukrajnában.

“Lehet, hogy egy bizonyos ponton – és én nem kívánom és nem is fogom kezdeményezni – hadműveleteket kell majd végrehajtani a helyszínen, bármilyenek is legyenek azok, az orosz csapatokkal való szembeszállás érdekében”

– mondta Macron.

Szerinte Franciaország “ereje” abban rejlik, hogy “képesek erre”.

Február végén Macron azt mondta, Párizs mindent megtesz annak érdekében, hogy Oroszország “ne nyerje meg ezt a háborút”. Elmondta, hogy a nyugati vezetők megvitatták a csapatok Ukrajnába küldésének lehetőségét, de még nem született konszenzus. Később a politikus, akit heves bírálatok értek ezekért a megjegyzésekért, elmondta, hogy minden szavát alaposan megfontolta. Március elején az ellenzéki vezetőkkel folytatott találkozóján Macron megismételte, hogy Franciaországnak “nincsenek határai és nincsenek vörös vonalai” az Ukrajnának nyújtandó segítség kérdésében.

Csütörtökön Macron a France 2 televíziós csatornának adott interjúban azt mondta, hogy Párizs soha nem fogja kezdeményezni a katonai fellépést Ukrajnában. Ugyanakkor úgy véli, hogy a jelenlegi konfliktus egzisztenciális jelentőségű Európa és Franciaország számára. Az elnök szerint a tartós béke a kontinensen lehetetlen anélkül, hogy Ukrajna visszatérne “a nemzetközileg elismert határokhoz, beleértve a Krímet is”.

Ez is érdekelheti:  Macron kész tárgyalni Putyinnal

A francia elnöknek a csapatok Ukrajnába küldéséről szóló szavait kommentálva a Kreml azt mondta, hogy egy ilyen fejlemény elkerülhetetlenül közvetlen katonai összecsapáshoz vezetne Oroszország és a NATO között. Dmitrij Peszkov elnöki szóvivő fontos új elemnek nevezte magát a tényt, hogy tárgyalnak “valamilyen kontingens Ukrajnába küldésének lehetőségéről”.

Vlagyimir Putyin elnök arra figyelmeztetett, hogy az európai kontingens bevetése semmilyen módon nem változtatná meg a harctéri helyzetet, és súlyos következményekkel járna az ukrán hatóságok számára. A francia államfő szavaira reagálva, miszerint Párizsnak nincsenek vörös vonali Kijev támogatását illetően, azt mondta, hogy Oroszországnak sincs vörös vonala az ilyen megközelítésű államokkal szemben.

Orosz Hírek

Kiemelt képen: Emmanuel Macron francia elnök / Fotó: TF2

 

LÉLEKEMELŐ - mementó 2006 emlékmű

Petíció az emlékmű megvalósításáért!

Aláírásával egy elvi támogatást fogalmaz meg. Amennyiben elegendő társadalmi támogatást gyűjtünk össze, elindítjuk a megvalósításhoz szükséges jogi és szakmai lépéseket.

Kattintson ide a petíció aláírásához!

További részletek itt!

One thought on “Macron közölte, hogy hadműveletet indíthatnak az oroszok ellen Ukrajnában

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük