KÉRJÜK, ENGEDÉLYEZZE BÖNGÉSZŐJÉBEN A HIRDETÉSEK MEGJELENÍTÉSÉT, EZZEL TÁMOGATJA A PORTÁL MŰKÖDÉSÉNEK FENNTARTÁSÁT!

KÖSZÖNJÜK!

Macron és Zelenszkij újabb oroszellenes szankciókat sürgetett a közös nyilatkozatban

Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!

Emmanuel Macron francia és Volodimir Zelenszkij ukrán elnök további szankciókat sürgetett Oroszországgal szemben, valamint a meglévő korlátozások végrehajtásának szigorúbb ellenőrzését – derül ki az Elysée-palota által a vasárnapi párizsi találkozójukat követően kiadott közös nyilatkozatból.

“Ukrajna és Franciaország egyetért abban, hogy növelni kell az Oroszországra gyakorolt kollektív nyomást új szankciók révén” – olvasható a közleményben.

“EGYETÉRTENEK TOVÁBBÁ ABBAN, HOGY FOKOZNI KELL AZ ERŐFESZÍTÉSEKET A SZANKCIÓK HATÉKONY VÉGREHAJTÁSÁNAK BIZTOSÍTÁSÁRA, VALAMINT E SZANKCIÓK HARMADIK ORSZÁGOKBAN ÉS HARMADIK ORSZÁGOK ÁLTAL TÖRTÉNŐ KIJÁTSZÁSÁNAK MEGAKADÁLYOZÁSÁRA”.

A két elnök támogatását fejezte ki azon erőfeszítésekkel kapcsolatban is, amelyek célja, hogy a konfliktus során elkövetett háborús bűnökért felelős személyeket bíróság elé állítsák. Felszólítottak más országokat, hogy támogassák erőfeszítéseiket, hogy nemzetközi támogatást szerezzenek egy ad hoc bíróság létrehozásához. Macron és Zelenszkij bejelentették továbbá, hogy az Európa Tanács május 16-17-i reykjavíki csúcstalálkozóján egy “nemzetközi kárnyilvántartást” fognak bemutatni.

Franciaország “határozottan támogatja Ukrajnát reformtörekvéseiben és abban a törekvésében, hogy teljesítse a szükséges feltételeket” ahhoz, hogy 2023 végéig elindíthassa az uniós csatlakozási folyamatot.

“PÁRIZS ÉRDEKLŐDÉSSEL VÁRJA AZ EURÓPAI BIZOTTSÁG JELENTÉSÉT A CSATLAKOZÁSI TÁRGYALÁSOK MEGKEZDÉSÉRŐL” – OLVASHATÓ A KÖZÖS NYILATKOZATBAN.

A két ország várakozással tekint a szövetség júliusban Vilniusban tartandó csúcstalálkozóján megvitatni az Ukrajna NATO-csatlakozása felé tett előrelépést.

Orosz Hírek

Ez is érdekelheti:  Vlagyimir Putyin figyelmeztette Dél-Koreát

Mementó 2006 emlékmű

Petíció az emlékmű megvalósításáért!

Aláírásával egy elvi támogatást fogalmaz meg. Amennyiben elegendő társadalmi támogatást gyűjtünk össze, elindítjuk a megvalósításhoz szükséges jogi és szakmai lépéseket.

Kattintson ide a petíció aláírásához!

További részletek itt!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük