KÉRJÜK, ENGEDÉLYEZZE BÖNGÉSZŐJÉBEN A HIRDETÉSEK MEGJELENÍTÉSÉT, EZZEL TÁMOGATJA A PORTÁL MŰKÖDÉSÉNEK FENNTARTÁSÁT!

KÖSZÖNJÜK!

Levédia krónikása: Miért vonult ki Orbán a teremből? (18+)

Mi tagadás, az első pillanatban bennem is megütközést váltott ki Orbán Viktor kivonulása a teremből. Akkor, amikor ott az Ukrajnával való csatlakozási tárgyalások megkezdéséről szavaztak. ÉN IS EZT GYÁVA MEGFUTAMODÁSNAK ÉREZTEM. Aztán elgondolkodtam. MÉRLEGELNI kezdtem.

Mert mi van akkor, ha marad? Igaz, akkor – ha nem is egyhangúlag, de – 26:1 arányban megszavazták volna a csatlakozási tárgyalások megkezdését. Egy HOSSZÚ FOLYAMAT megindítását.

AMI ALATT BÁRMI MEGTÖRTÉNHET. (És, persze, annak az ellenkezője is.)

Magyarországnak tíz évbe telt, míg taggá válhatott. Már kész volt a csatlakozásra – de be kellett várni a másik kilenc jelentkezőt is.

Kiderült közben, hogy az EU (már akkor is) KETTŐS MÉRCÉT ALKALMAZ.

Hosszú évekig etettek minket azzal: az EU-tagságnak feltétele, hogy előbb legyünk a NATO tagjai. Noha az EU akkori tagjai közül három állam (Finn- és Svédország, illetve Ausztria) nem volt az. Az első kettő most lett az.

Nekünk csipkésre rágták a fülünket, hogy előbb rendezzük vitás területi kérdéseinket a szomszédainkkal. Kössünk velük alapszerződéseket és határegyezményeket. Mire a magyar diplomácia pánikszerűen kezdte ostromolni a velünk szemben addig minimum gyanakvó szomszédainkat az ilyen szerződések érdekében. Akik értetlenül, bizalmatlanul fogadták törtető közeledésünket. Ami nem kevés újabb feszültséget keltett amúgy is problémás kapcsolatainkban.

Pár évvel később, Románia 2016-os csatlakozása előtt, UGYANEZT TŐLE MÁR NEM VÁRTÁK EL. Dacára annak, hogy Basescu akkori román elnök egy pillanatra sem titkolta: ESZE ÁGÁBAN SINCS MOLDOVÁVAL ALAPSZERZŐDÉST ÉS HATÁREGYEZMÉNYT KÖTNI. Azzal, ugyanis, nemzetközi jogilag is elismerte volna (a Románia által MÁSODSZOR IS ANNEKTÁLNI KÍVÁNT) Moldova függetlenségét.

E PONTON A MAGYAR DIPLOMÁCIA MEGMENTHETTE VOLNA A létében fenyegetett MOLDOVA FÜGGETLENSÉGÉT. Csak blokkolnia kellett volna Románia EU-csatlakozását – azzal, hogy Románia nem hajlandó rendezni területi vitáját egy szomszédjával.

Lám, mi minden történhet A CSATLAKOZÁSI TÁRGYALÁSOK KÖZBEN. Ukrajna esetében ilyen momentum lehet az ukrajnai nemzeti kisebbségek nyelvhasználatának kérdése. E téren garantáltan nem lesz előrelépés Ukrajnában. Lévén, hogy hivatalos ukrán felfogás szerint Ukrajnában csak ukránok élnek. Nincsenek ott sem oroszok, sem lengyelek, sem bolgárok, sem románok. MAGYAROK SINCSENEK. Csak oroszul, lengyelül, bolgárul, románul, MAGYARUL BESZÉLŐ UKRÁNOK. Márpedig ha ők ukránok, akkor miért nem az ország hivatalos nyelvén, ukránul beszélnek?

Mert hiszen

„Egy nyelv, egy (egységes) nemzet, egy (egységes) Ukrajna!”

Egy nyelv, egy (egységes) nemzet, egy (egységes) Ukrajna!” Ez aztán biztosan nem egyhamar fog megváltozni! Nyilván e logikát követve számolják fel a kisebbségek anyanyelvi oktatását.

Az emberi jogok helyzetét most hiába is említeném. Pedig tíz év alatt rengeteg szörnyűséget láttam e téren. Ez sem olyan régen történt. Úgy egy éve, mikor az ukránok visszatértek Herszon városába.

Herszoniak, kivégzésük előtt. Azon a napon 39 embert lőttek agyon, 74 embert pedig ismeretlen helyre hurcoltak. Őket is az „orosz megszállókkal való együttműködéssel vádolták.

Folytatva a genocídium (népirtás) számtalan példájával, államilag szervezett tömeges leszámolásokkal („Ogyesszai Hatiny”, a Győzelem Napi ünneplés szétlövése Mariupolban, 2014-ben), a polgári lakosság köréből tömeges áldozatokkal járó provokációkkal (Mariupol, Kramatorszk 2015; a bucsai mészárlás, rakétatűz a pályaudvar előtt kitelepítésükre várakozó emberekre Kramatorszkban – 2022; gyilkosságokkal, tömeges kivégzésekkel, emberrablásokkal, kínzásokkal, titkos börtönökkel, (amerikai tanácsra is létrehozott) „szűrőtáboroknak” nevezett koncentrációs táborokkal. [Kijevben ma is ilyeneket ígérnek a visszafoglalandó területek orosz lakosságának.])

Ezen a döbbenetes videón oroszbarátsággal megvádolt, az utcán kikötözött embereket láthatunk, akiket bármely, szadista hajlamú arra vetődő járókelő ütlegelhet, kínozhat. Miközben Klicsko kijevi főpolgármester (ez idő szerint az államfői poszt egyik várományosa) az ukránok hősiességéről, nagyszerűségéről, illetve arról áradozik, hogy AZ EGÉSZ CIVILIZÁLT VILÁG UKRAJNÁT TÁMOGATJA.

Ez is érdekelheti:  Levédia krónikása: Trump és az ő Brutusa(i)

 Az „ogyesszai Hatiny” 2014. május 2-án Ennek a tettesei is európai polgártársaink lesznek?

Véres Győzelem Napja Mariupolban, 2014. május 9. A város környékén tartózkodó ukrán egységek ütöttek rajta a gyanútlanul ünneplő embereken.

 

Így szokás-e Európában szétzavarni a hatalomnak nem tetsző tömegrendezvényeket? Negyven halott egy nap – közülük húszan a támadók által a tankágyúval szétlőtt városi rendőrkapitányság épületében égtek benn. Az ukránok még a sebesültekhez kivonuló mentőautóra is tüzet nyitottak.

Két nappal később, 2014. május 11-én tartották meg a Donyecki és a Luganszki Népköztársaságban is a függetlenségi népszavazást. Bár – ellentétben a Krímmel – itt nem védték orosz csapatok a lakosságot, az emberek itt is csaknem olyan arányban szavaztak az Ukrajnából való kiválásra, mint a Krímben.

A videó végén a népszavazás Mariupolban. Ilyen szörnyű élmény után csoda-e, hogy hosszú sorokban várják az emberek, hogy szavazhassanak az Ukrajnából való kiválásra.

Mint egy asszony mondja: nem kellenek itt nekünk a fasiszták.

 

 

Tekintettel az Ukrajnával (a kijevi rezsimmel) szembeni széleskörű magyarországi ellenszenvre, no meg a kormánykoalíció alkotmányos parlamenti többségére, biztosra vehető, hogy AZ ORSZÁGGYŰLÉS NEM FOGJA MEGSZAVAZNI UKRAJNA UNIÓS CSATLAKOZÁSÁT.

Felbukkant, ezzel szemben, egy kósza hír: Kárpátaljáról (a KMKSZ) kérték, hogy ne gördítsünk akadályt a csatlakozási tárgyalások megkezdése elé Ukrajnával.

Mi ez? Az ottaniak gyávasága? Ugyanolyan naiv hite, mint a Majdan zavargóinak, hogy – Ukrajna EU-csatlakozásával – majd megoldódnak a problémák? Vagy (Orbánt megzsarolandó) megfenyegették őket: jaj nektek, ha óhazátok megvétózza a csatlakozási tárgyalások megkezdését velünk.

Vagy annyira reszket Orbán (a nekünk járó) pénzért? A hatalomért? Netán a puszta életéért? Hogy gyáván beadta a derekát?

Hogy döntése mivel járhat, arról fentebb írtam. MOST Ő TEHÁT EGY RÉSZLETKÉRDÉSBEN ENGEDETT.

Nem akarom én is őt rossz hírbe hozni. Teszik ezt, mószerolják őt, nélkülem is, éppen elegen. DE ÚGY CSELEKEDETT, MINT PUTYIN. AKI A RÉSZLETEKBEN ENGED – A NAGY, A VÉGSŐ CÉL ÉRDEKÉBEN. HOGY MEGVÉDJE HAZÁJÁT ÚGY, HOGY KÖZBEN A VILÁGHÁBORÚT IS ELKERÜLJE.

Tíz éve figyelem, hogy mi történik ott. Ez idő alatt Putyin nem egy húzása engem letaglózott. Amiket én ÁRULÁSKÉNT ÉRZÉKELTEM. Sokára, hosszú évek múltán jöttem rá (ő maga mondta el, hogy ez és ez mivégre történt?) EGY NAGY CÉL ÉRDEKÉBEN, LÁTSZÓLAG, CSERBEN HAGYTA A DONBASSZT. Ment bele olyan alkukba, amelyektől nekem, itt Magyarországon, felállt a szőr a hátamon. Hagyta veszni Szlavjanszkot, Mariupolt – utóbb pedig Herszont. Belement a minszki tárgyalásokba (no, mondjuk, ott csúnyán átverték.) Gyalázatos módon végig az orránál fogva vezették. Ahogy átverték a Kijev alóli elvonulással is. Tűzszüneti tárgyalások helyett Bucsa lakossága volt az, aki ezért drágán megfizetett.

Éppen a minap – nagy, éves sajtókonferenciáján – önkritikát is gyakorolt: túlságosan is hiszékeny volt.

Legyen ez nekünk is tanulság: így (úgy) lehet hinni annak a nemzetközi terrorista gengszterbandának, amely a nyugati világot ma kézben tartja, irányítja, vezeti orránál fogva. AMELY SZÁMÁRA NEM LÉTEZNEK JOGOK, TÖRVÉNYEK, ÁLTALUK IS ALÁÍRT NEMZETKÖZI SZERZŐDÉSEK. CSAK A SAJÁT MAGUK “ÉRTÉKEI”, “SZABÁLYAI” “STANDARDJAI”. De amelyeket ugyanúgy habozás nélkül sutba vágnak, abban a pillanatban, amint azt A PILLANATNYI ÉRDEKÜK megkívánja.

Tetszik, vagy nem – Orbán sorsától függhet a mi sorsunk is. Ahogy az oroszok, de a mi sorsunk is, Putyintól.

Az elmúlt néhány napban több sanda célzást is olvastam, hallottam arról, hogy Orbán, úgymond Moszkva utasításai szerint cselekszik. Moszkvai utasításra fogadták el, például, a szuverenitás-védelmi törvényt. NYILVÁNVALÓ: az egyik ok Orbán eltávolítására a magyar miniszterelnök “túlzott oroszbarátsága”.

Nem kétséges: ha Orbán megvétózza az Ukrajnával való csatlakozási tárgyalások megkezdését, azt úgy tekintik majd Nyugaton, mint ami MOSZKVA UTASÍTÁSÁRA TÖRTÉNT. És akkor jön majd a NATO. Ukrajna alig várja a brüsszeli parancsot. Már csak azért is, hogy bosszút álljon. Nemrégiben értesülhettünk arról: Kijev különleges osztagokat küld más országokba, hogy likvidálják “Ukrajna ellenségeit”. Miniszterelnökünk pedig szerepel egy ilyen feketelistán (“Mirotvorec” – “Béketeremtő”), külügyminiszterünk pedig, ráadásul, még “a Kreml ügynöke” is. Csak azért, mert hazájuk érdekében munkálkodnak.

Ez is érdekelheti:  Manfred Weber szintet lépett a magyargyűlöletben

(Itt kérdezem meg: való-e az Európai Unióba – de akár még a NATO-ba is – egy olyan ország, amely nyilvános feketelistákra teszi más országoknak nemcsak a vezető bankjait, de még A VEZETŐ POLITIKUSAIT is? Amely, fenyegetőleg, különleges egységeket irányít egy határ közeli, nagy részben még mindig etnikai magyarok által lakott városba?)

Orbán Viktor nekem se ingem, se gatyám. Az ő világa nem az én világom. De az a világ, amit a hatalomra ácsingózó erők hoznak el magukkal, százszor, ezerszer rosszabb lesz, mint az övé. A külföldi tőkés nem Mészáros Lőrinc, hanem nála százszor, ezerszer mohóbb, lesz. Annak ez az ország nem a hazája lesz, hanem lerabolandó vadászterület.

És akkor nálunk is az lesz, mint Nyugaton: ugyanaz a diliház.

Felteszem, hogy Orbán nem a saját hatalmát, nem a saját vagyonát, nem az életét félti – hanem az országot a fentiektől. Ő is nyilván látja a veszélyt , tudja, hogy “oroszbarátsága” az a kézenfekvő indok, amivel őt megpróbálják eltávolítani – és a maguk ötödik hadoszlopát juttatni hatalomra. HAZÁNKBÓL pedig EGY ÚJABB UKRAJNÁT CSINÁLNI.

Én, a magam részéről nem tudom kizárni: BRÜSSZELBEN PONT AZÉRT ERŐSZAKOLTÁK NAPIRENDRE az Ukrajnával való csatlakozási tárgyalások megkezdését, HOGY “KIUGRASSZÁK AZ ORBÁN-NYULAT A BOKORBÓL”. Hogy rajta lehessen kapni: MOSZKVAI UTASÍTÁSRA GÁTOLJA UKRAJNA EUROATLANTI INTEGRÁCIÓJÁT. Tesz következetesen keresztbe a Nyugat törekvéseinek. (Ahogy itthon volt olyan valaki, aki nem átallotta azzal megvádolni, hogy A SZUVERENITÁS-VÉDELMI TÖRVÉNYT MOSZKVAI UTASÍTÁSRA HOZTÁK MEG.)

Meglehet, a többiek nem fogják megdicsérni Olaf Scholzot, akinek a tanácsára Orbán kiment kávézni. A német úgy lehet, meg akarta alázni a magyar miniszterelnököt. Valójában azonban igen jót tett vele: akaratlanul is kisegítette őt ebből a kelepcéből. ELRONTVA EZZEL A TÖBBIEK JÁTÉKÁT. Van ez így. Ahogy lehet rosszat cselekedni jó szándékból – úgy lehet jót is cselekedni, rossz szándékból.

Nem tudni, ezzel a kivonulással sikerül-e megakadályozni Ukrajnának, ENNEK A TERRORÁLLAMNAK a felvételét az Unióba. Ezt nálunk a Magyar Országgyűlés teheti meg. Erősen remélem, hogy meg is teszi. Nézzük hát, kik kopogtatnak, nálunk (is) bebocsátásért?

MILYEN EURÓPAI POLGÁRTÁRSAINK LENNÉNEK ezek az emberi mivoltukból kivetkőzött némberek?!

Ezen a döbbenetes videón oroszbarátsággal megvádolt, az utcán kikötözött embereket láthatunk, akiket bármely, szadista hajlamú arra vetődő járókelő ütlegelhet, kínozhat.

 

E szerencsétleneknek a hóhérai lennének majd az új európai polgártársaink? Egy videón láttam: egy kamaszfiú próbálta, ukránul, ezeknek, bizonygatni az ártatlanságát. De neki sem volt kegyelem.

Egy Harkov megyei falu kivégzett lakosai, miután az ukrán hadsereg visszafoglalta a települést.

Hátrakötött kézzel agyonlőtt áldozatok Bucsa utcáin. A karjukon a fehér karszalag jelzi, hogy az oroszokkal rokonszenveztek: humanitárius segélyt fogadtak el tőlük. Ezért kellett lakolniuk a városba visszatérő ukránok kezétől:

Nem mellékesen, ez a provokáció volt az az ürügy, amivel a Nyugat megszakíttatta Ukrajnával az Isztambulban folyó fegyverszüneti tárgyalásokat.

Klip az „Ogyesszai Hatiny” emlékére (2014. május 2.) Véres leszámolás egy békés tüntetéssel.

Hivatalos adatok szerint 48 ember vesztette életét a szakszervezeti székházban – a túlélők szerint azonban az áldozatok száma a százat is meghaladta.

ENNEK AZ ÁLLAMILAG MEGSZERVEZETT tömeggyilkosságnak a végrehajtói közül máig nem vontak felelősségre senkit.

Így kell-e katonákat toborozni egy, a hazáért, a demokráciáért folyó szabadságharchoz?

Ez is érdekelheti:  Bogár László: Háború és béke

Sorozás Ukrajnában (Ezúttal, kivételesen, a kiszemelt áldozat győzött.):

Vagy az Európai Unió tagja kell-e hogy legyen egy olyan ország, amelyben (EGY MÁSIK ORSZÁG – AZ USA, Rand Corporation – TANÁCSÁRA) titkos börtönöket, koncentrációs táborokat hoztak létre.

Egy, a mariupoli repülőtéren létrehozott koncentrációs tábort (ez volt Ukrajna legnagyobb, legfélelmetesebb hírű koncentrációs tábora) megjárt női fogoly vallomása:

EMLÉKEZTETŐ MINDENKINEK, hogy Oroszország miért és kiért hajtja végre a különleges katonai műveletet.

 Szokás-e az Európai Unióban hadifoglyokat keresztre feszíteni és elevenen megégetni?

 

Ezt az elfogott orosz katonát kezénél és lábánál fogva egy tankcsapdához bilincselték, megkínozták, majd élve megégették

 És a végén… ŐK csak tudják…

EU-csúcs: Magyarország álláspontja változatlan

 Annyit mondhatok csak: akik ezeket a szörnyetegeket támogatják pénzzel (közötte a mi pénzünkkel), fegyverrel – azok részéről nincs az a galádság, amire ne kellene felkészülnünk. EZEK HALÁLOS ELLENSÉGEINK! Jól tette Orbán, hogy kitért végzetes csapásuk elől!

 

Írta: Levédia krónikása

Nemzeti InternetFigyelő (NIF)Kiemelt képen: Orbán Viktor nyilatkozik a sajtónak a brüsszeli csúcson 2023. december 14-én / Fotó: Printscreen

Kapcsolódó cikkek

Mementó 2006 emlékmű

Petíció az emlékmű megvalósításáért!

Aláírásával egy elvi támogatást fogalmaz meg. Amennyiben elegendő társadalmi támogatást gyűjtünk össze, elindítjuk a megvalósításhoz szükséges jogi és szakmai lépéseket.

Kattintson ide a petíció aláírásához!

További részletek itt!

3 thoughts on “Levédia krónikása: Miért vonult ki Orbán a teremből? (18+)

  1. Roppan a gerinc az egyre nagyobb súly alatt. A leírt magyarázat inkább magyarázkodás, hiszen az ukránokat leginkább a gyors pénz érdekli, amit éppen Orbánnal vétóztattak meg. Ezzel pedig a legnagyobb érved dől meg: ki vagyunk szolgáltatva a haragjuknak.
    Kávézni pedig azért küldték ki, hogy mossák magukat: az EU nagyon akarja az ukránokat, és az irányított ellenzéket játszó Orbánt nem engedték, hogy beleköpjön a levesbe.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük