KÉRJÜK, ENGEDÉLYEZZE BÖNGÉSZŐJÉBEN A HIRDETÉSEK MEGJELENÍTÉSÉT, EZZEL TÁMOGATJA A PORTÁL MŰKÖDÉSÉNEK FENNTARTÁSÁT!

KÖSZÖNJÜK!

Emlékeztető: Miért és kikért folytat különleges katonai műveletet Oroszország (18+)

Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!

Marina Akhmedova újságíró egy donyecki szülészeti kórház dolgozójával beszélgetett, akit 2017-ben fogtak el az ukrán biztonsági erők, és más foglyokkal együtt 2019-ben cserélték ki Szencov „rendezőre” – számolt be a Szent István Légiója Közösség.

Julija Praszolova története az ő elmondása alapján

Julija Praszolova azon harmincöt fogoly között volt, akiket 2019-ben ukrán foglyok egy csoportjára cseréltek, amelynek tagja volt Oleg Szencov ukrán filmrendező is.

– 2017-ben Mariupolba mentem, hogy útlevelet készítsek – mondja Julija, és a történet mesélése közben hirtelen remegni kezd. Viktoria Ilkovna megfogja a remegő kezét, és a sajátjába szorítja. – „Kijöttem a buszállomásról, szó szerint háromszáz métert gyalogoltam, elkaptak, és egy zsákot húztak a fejemre. Elkezdtem sikoltozni. Sokáig vittek valahová, és bedobtak egy pincébe. A volt férjem a rendőrségen dolgozott. Azt hiszem, miatta történhetett ez meg. Talán azt hitték, hogy információkat adtam át neki. Hát, elkezdtek verni. – A hangjában vicsorgó hang volt.

– A mariupoli repülőtérre vittek (a hely, ahol a DNR Köztársasági Erők szerint civil és milicista foglyokat tartottak fogva. A köztársasági és orosz exhumáló bizottságok arra számítanak, hogy ott tömegsírokat találnak az SBU és az „önkéntes zászlóaljak” által halálra kínzott emberekről. – szerk.). Ott a pincében megvertek, fojtogattak és megerőszakoltak. Olyannyira megvertek, hogy elvesztettem.
Később adta enni kenyeret. De nem tudtam nyelni, a szám felszakadt. Ugyanakkor kaptam egy sms-t, amelyből megtudhattam, hogy én öltem meg Haraberush ezredest. Tudtam róla, a mi emberünk volt, Donyeckből. De személyesen nem ismertem őt. Azt mondták, hogy állítólag az FSZB iskolájában képeztek ki.

– Ő pedig velem dolgozott a szülészeten” – teszi hozzá Viktorija Ilkovna.

– Féltem, hogy eltüntetnek – folytatja Julija -, attól féltem, hogy tömegsírba temetnek, és a családom soha nem tudja meg, mi történt velem. Azzal kínoztak tovább, hogy megástak egy sírt, majd majd egy fekete celofánba kezdtek csomagolni. Azt kiabáltam: „Srácok, bármit akartok, magamra veszem! Én öltem meg mindenkit! Csak mondjátok meg, hogy kit, és mindent bevallok!”

Ez is érdekelheti:  Meghalt a brit Rothschild család feje

– Mit éreztél?

– Félelmet és megaláztatást. A félelem erősebb volt, mint a megaláztatás.

– Volt olyan pillanat, amikor a megaláztatás nagyobb volt, mint a félelem?

– Igen. Amikor levetkőztettek és többen megerőszakoltak. – A szája elgörbült oldalra ezekre a szavakra. – mikor az egyikük megerőszakolt, a többiek csak álltak és néztek, vártak. Ütötték az arcom, fojtogattak. Elvesztettem az eszméletemet, leöntöttek vízzel majd újra kezdték. Senki nem engedett ki a vécére, azt mondták: „Ahol ülsz, ott és (ezt a szöveget nem közöljük – szek.)…”. A csupasz betonozott földön ültem. Fekete fejfedőben és fekete gumikesztyűben jöttek. Egyszer az egyikük letépte a kesztyűjét, amikor megerőszakolt, és láttam az ujján egy jegygyűrűt – házas volt. Ahogy beléptek, eszeveszett félelmet éreztem. Bejöttek, és elállt a lélegzetem: megint elkezdtek erőszakolni és fojtogatni. Ahogy kijöttek, imádkoztam, hogy legyen egy percem, hogy fellélegezhessek. Azon gondolkodtam, mivel vágjam el a torkomat, hogy véget vessek ennek az egésznek. Csak, csak, csak nem volt mivel elvágni” – mondja riadt hangon. – Azt akartam, hogy ne jöjjenek vissza. De megtették, én pedig összekuporodtam, mint egy félelemtől reszkető állat a sarokban. Tizenegy nappal később elvittek valahová, bedobtak egy fürdőkádba, és azt mondták: „Mosakodj meg. Fekete voltam a mocsoktól, nem is úgy néztem ki, mintha emberi lény lennék. Hozzábilincseltek egy csőhöz, aztán jött az egyik legvérszomjasabb kínzóm, és megint megvert, újra megerőszakolt, és elkábított. Megállt a szívem. Nyomkodtak, hogy magamhoz térjek, közben habzott a szám….”

Oroszország nem harcol az emberek ellen Ukrajnában. Oroszország még csak nem is állatokkal harcol. Oroszország démonokkal harcol ott – jegyzi meg a Szent István Légió Közössége.

Írta: Szent István Légió Közössége (Oroszország)

Közzétette: Nemzeti InternetFigyelő (NIF)

Ez is érdekelheti:  Hazánk is reagált Macron őrült ötletére

Kiemelt kép: illusztráció / Szent István Légiója Közösség

LÉLEKEMELŐ - mementó 2006 emlékmű

Petíció az emlékmű megvalósításáért!

Aláírásával egy elvi támogatást fogalmaz meg. Amennyiben elegendő társadalmi támogatást gyűjtünk össze, elindítjuk a megvalósításhoz szükséges jogi és szakmai lépéseket.

Kattintson ide a petíció aláírásához!

További részletek itt!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük