KÉRJÜK, ENGEDÉLYEZZE BÖNGÉSZŐJÉBEN A HIRDETÉSEK MEGJELENÍTÉSÉT, EZZEL TÁMOGATJA A PORTÁL MŰKÖDÉSÉNEK FENNTARTÁSÁT!

KÖSZÖNJÜK!

Lengyelország atomfegyverekhez szeretne jutni

Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!

Kraszewski tábornok valósnak és szükségesnek tartotta a nukleáris fegyverek lengyelországi megjelenését – írja a RIA Novosztyi.

Lengyelországnak néhány éven belül atomfegyverekhez kell jutnia – jelentette ki Jaroslaw Kraszewski lengyel tábornok az RMF FM rádióállomásnak adott interjújában.

„Reálisnak tartom ezt a forgatókönyvet” – mondta a lengyelországi atomfegyverek kilátásairól. Szerinte az ország hozzájuthatna, különösen a NATO nukleáris megosztási programjának részeként.

„Egy ilyen arzenál jelenlétét a következő évek kihívásának tartom. Remélem, hogy erre is sor kerül”

– mondta a tábornok.

Azzal a megállapítással kapcsolatban, hogy a nukleáris fegyverek fenntartása drága mulatság, Kraszewski azt mondta, hogy „a biztonságnak nincs ára”.

A nukleáris megosztási program lehetővé teszi az Amerika számára, hogy atomfegyvereiket olyan NATO-országokban helyezzék el, amelyek nem rendelkeznek ilyen fegyverekkel.

Az USA 100 taktikai nukleáris robbanófejet tart európai országokban és Törökországban. A B61-3 és B61-4 bombákat öt NATO-országban – Belgiumban, Németországban, Olaszországban, Hollandiában, Németországban, Németországban és Törökországban – hat bázison tárolják.

Szergej Lavrov orosz külügyminiszter 2023 októberében azt mondta, hogy Oroszországnak „kompenzációs intézkedésekhez” kell folyamodnia válaszul az amerikai atomfegyverek európai telepítésére. A miniszter hangsúlyozta, hogy a Nyugat európai politikájának eredményeként a bizalomépítő intézkedések és a fegyverzetellenőrzés rendszere megsemmisült, amihez hozzátartozik az Egyesült Államok kilépése számos biztonsági szerződésből.

MH

 Kiemelt képen: egy B61-es bomba egy coloradói múzeumban (2013. január 4.) / Fotó: © Flickr

Ez is érdekelheti:  Rettenetes: Magyarország nem került be a tíz legbiztonságosabb ország közé a queer utazók számára

LÉLEKEMELŐ - mementó 2006 emlékmű

Petíció az emlékmű megvalósításáért!

Aláírásával egy elvi támogatást fogalmaz meg. Amennyiben elegendő társadalmi támogatást gyűjtünk össze, elindítjuk a megvalósításhoz szükséges jogi és szakmai lépéseket.

Kattintson ide a petíció aláírásához!

További részletek itt!

One thought on “Lengyelország atomfegyverekhez szeretne jutni

  1. Ez egy helytelen irány. Lengyelország megbízhatatlan. A földi nukleáris készletet olyan szintre kellene csökkenteni, hogy a teljes arzenál bevetése esetén se tudja megsemmisíteni a földi életet. Egyébként mit szólna a NATO (USA), ha az oroszok atomfegyvert telepítenének Szerbiába, Kubába, és valahova Dél-Amerikába, Afrikába?

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük