KÉRJÜK, ENGEDÉLYEZZE BÖNGÉSZŐJÉBEN A HIRDETÉSEK MEGJELENÍTÉSÉT, EZZEL TÁMOGATJA A PORTÁL MŰKÖDÉSÉNEK FENNTARTÁSÁT!

KÖSZÖNJÜK!

Lemond Csák János miniszter

Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!

A Mandinernek erősítette meg a kulturális és innovációs miniszter, hogy lemond. Átadná a stafétát a fiataloknak.

„Amikor megkap egy feladatot az ember, mindig létezik teljesítmény követelmény: mi az, amit végre kell hajtani, és ez mennyi időbe kerül. Három dolgot kért tőlem a miniszterelnök, ahogy minden tárcavezetőtől: az első, hogy a meglévőre építve alakítsak ki ütőképes működési rendszert, a második, hogy a tárcámhoz tartozó területeken legyenek ciklusokon átívelő programok, és a harmadik, hogy legyenek megfelelő utódok, személyek, akik képesek alkotó módon tovább vezetni a területeket. A rendszerépítés és programkialakítás ügyében az eltelt két évben gyorsan haladtunk munkatársaimmal.

Amit vállaltam, illetve vállaltunk, az minden területen sínen van.

E tekintetben a négy évre tervezett munkát sikerült két év alatt elvégezni. Itt az ideje átadni a stafétabotot a fiatal nemzedéknek” – fogalmazott a Mandinernek Csák János, akit arról is kérdeztek, hogy mit szólt a döntéséhez a kormányfő.

„Régi jó kapcsolatban vagyok Orbán Viktorral, a viszonyunk a barátságon túl arra épül, hogy tudunk hideg fejjel leltározni. Ezt történt a kormányzati ciklus felének apropójából, és mivel az elvekben egyetértünk, megértette és elfogadta az érvelésemet. Az nem kérdés, hogy a jövőben is Magyarország jövőképességén fogok dolgozni” – mondta az interjúban.

hirado.hu

Kiemelt képen: Csák János kulturális és innovációs miniszter a Kormányinfó sajtótájékoztatón a Miniszterelnöki Kabinetiroda épületében 2023. október 25-én.
MTI/Koszticsák Szilárd

Ez is érdekelheti:  Nem kellett sokat várni: Magyar Péter bejelentette, hogy beül az Európai Parlamentbe

Mementó 2006 emlékmű

Petíció az emlékmű megvalósításáért!

Aláírásával egy elvi támogatást fogalmaz meg. Amennyiben elegendő társadalmi támogatást gyűjtünk össze, elindítjuk a megvalósításhoz szükséges jogi és szakmai lépéseket.

Kattintson ide a petíció aláírásához!

További részletek itt!

One thought on “Lemond Csák János miniszter

  1. Csák lemondása ajándék a magyar szellemi élet, a szakmai oktatás és az intézményvezetői kinevezések terén. Nem hagyott maga után értéket, csak kuszaságot, csalódott, a nemzeti oldaltól elfordult embereket, lezüllött intézményeket, utcára tett lelkes, nagy tudású szakembereket, munkatársakat, valamint túltámogatott baráti kutatóintézeteket. Ideje volt tehát, a távozásának! Remélem a kinevezettjei és az általa adott bizonyos támogatások, finanszírozások is eltűnnek hamarosan.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük