KÉRJÜK, ENGEDÉLYEZZE BÖNGÉSZŐJÉBEN A HIRDETÉSEK MEGJELENÍTÉSÉT, EZZEL TÁMOGATJA A PORTÁL MŰKÖDÉSÉNEK FENNTARTÁSÁT!

KÖSZÖNJÜK!

Lelepleződött Brüsszel legújabb hajmeresztő terve: ezzel az óriási húzással fegyvereznék fel most Ukrajnát

Az Európai Unió országainak külügyminiszterei hétfőn Luxemburgban úgy döntöttek, hogy az orosz jegybank befagyasztott eszközeiből származó nyereséget Ukrajna felfegyverzésére utalják, figyelmen kívül hagyva Magyarország kifogásait. Radoslaw Sikorski külügyminiszter hozzátette, hogy ezzel még nincs vége az ügynek, mert a G7-csoport korábban úgy döntött, hogy 50 milliárd eurós hitelt nyújt Ukrajnának, fedezetként pedig az elkobzott orosz vagyont használják fel – írja a Do Rzeczy.

Ez az első alkalom, hogy ilyesmit csinálunk”

– tette hozzá Sikorski. Szerinte az agresszornak kell fizetnie agressziója következményeiért. „Oroszországnak csak önmagát kell hibáztatnia, a hősies ukrán védőknek forrásokra van szükségük a gyáraik felfegyverzéséhez, mind az illegális, brutális orosz támadás alatt álló ukrán villamosenergiarendszer helyreállításához” – hangsúlyozta.

A miniszter arról is tájékoztatott, hogy az uniós országok külügyminiszterei megvitatták a tagállamok által Ukrajnának utalt fegyver-visszatérítések magyar vétóját.

Nyilatkozatomban ismét arra kértem Magyarországot, hogy ne legyen a lengyel pénz az Ukrajnával fennálló kétoldalú nézeteltéréseinek túsza”

mondta Sikorski.

Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter korábban azt mondta, hogy a budapesti kormánynak dolgozó ügyvédek keresik a módját, hogy megkérdőjelezzék az uniós országok azon döntését, hogy az oroszok befagyasztott vagyonából származó nyereséget Ukrajnába utalják át.

MandinerKiemelt kép: Ursula von der Leyen, az Európai Bizottság elnöke és Volodimir Zelenszkij ukrán elnök Kijevben 2023. november 4-én (Fotó: MTI/EPA/Szerhij Dolzsenko).

Kapcsolódó cikkek

Mementó 2006 emlékmű

Petíció az emlékmű megvalósításáért!

Aláírásával egy elvi támogatást fogalmaz meg. Amennyiben elegendő társadalmi támogatást gyűjtünk össze, elindítjuk a megvalósításhoz szükséges jogi és szakmai lépéseket.

Kattintson ide a petíció aláírásához!

További részletek itt!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük