KÉRJÜK, ENGEDÉLYEZZE BÖNGÉSZŐJÉBEN A HIRDETÉSEK MEGJELENÍTÉSÉT, EZZEL TÁMOGATJA A PORTÁL MŰKÖDÉSÉNEK FENNTARTÁSÁT!

KÖSZÖNJÜK!

Lázár János: Tulajdonképpen egy puccs szervezésében vagyok

Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!
Fotó: Bruzák Noémi
Fotó: Bruzák Noémi
Riasztó állapotban lévő államapparátusról, korrupciógyanús esetről és a pénz pazarlásáról is beszélt Lázár János azon a szekszárdi fórumon, amelyen az Együtt egyik politikusa is építészként részt vett. Berkecz Balázs ma is elárult néhány részletet a fórumról. Lázár kemény kijelentéseit eddig megerősítette a Miniszterelnökség.

Építészeknek tartott fórumot június 8-án Szekszárdon Lázár János, amelyen a Miniszterelnökséget vezető miniszter meglepően őszintén beszélt az állam működéséről. Mindezt onnan tudni, hogy az Együtt pécsi politikusát, az építész Berkecz Balázst meghívták a fórumra, és az elmúlt napokban folyamatosan szemezget az ott hallottakból.

Az előadást Berkecz Lázár őszödi beszédének nevezte, mert szerinte súlyosságát és tartalmát tekintve felér Gyurcsány Ferenc nevezetes beismerésével. Lázár mindenesetre nem káromkodott, vagy nem beszélt kormányzati hazugságról, de Berkecz leírása – és az alapján, hogy a Miniszterelnökség azóta sem cáfolta az idézett mondatokat – tényleg úgy beszélt az állam állapotáról, ahogy egy sajtótájékoztatón aligha beszélne.

Lázár például ilyen kijelentéseket tett:

 • Riasztó állapotban van az állam, nagyságát, mozgásképtelenségét és az elnehezültségét tekintve
 • Adóbevallás: „a söralátét olyan messze van, hogy inkább egy sörgyár nagyságú egy alátét”
 • A rá jellemző vakmerőséggel próbált a bürokráciának nekiesni és, majdnem már az elhalás állapotába jutott, mert a minisztériumok semmiféle segítséget nem adtak arra, hogy a rájuk vonatkozó szabályokat hogyan lehetne megváltoztatni.
 • Részben túlszabályozás, részben értelmetlen bürokrácia, részben öncélú bürokrácia van Magyarországon.
 • Érdekkijáró, posztkádári kultúrában élünk 30 éve.
 • Miután titkolt és látens idegengyűlölet tombol tulajdonképpen mindenhol a világban, ezért szívesebben alkalmaznak fehér magyarokat, mint bárki mást. Ha valaki magyar útlevéllel vállal Spanyolországban munkát, akkor 100-200 euróval többet kaphat egy román állampolgárhoz képest.

Kemény kijelentések ez attól a minisztertől, aki az egész államigazgatásért is felelős.

Berkecz szerdán újabb részleteket közölt a fórumról. Eszerint A miniszter egyenes azt állította, hogy annyira kiakadt az államapparátusra, hogy

tulajdonképpen egy puccs szervezésében vagyok.

Vagyis szerinte akkora az ellenállás az apparátusban, hogy kénytelen másokkal (kamarával, polgármesterekkel, tanácsadó cégekkel) egyeztetni, hogy eredménye legyen egy-egy dolognak.

Ez is érdekelheti:  A New York Times-nak arról panaszkodnak az ukrán katonai vezetők, hogy a kárpátaljaiak nem akarnak önként meghalni a háborúban

Így lobbiznak a cégek

A legfigyelemreméltóbb rész ugyanakkor az, amikor Lázár elmesél egy történetet arról, hogyan lobbiznak és érnek célt cégek a Fidesz-kormánynál. Lázár azt mondta állítólag, hogy egy kecskeméti építész kérdezte tőle: kistéglából miért nem lehet kéményt építeni, és hogy három éve miért hozott a Fidesz-kormány olyan szabályt, hogy csak két meghatározott típusból lehet kéményt építeni.

Lázár kétnapos nyomozás után tudta meg, hogy „ki volt az a két külföldi cég, akik ezt a jogalkotásban elérte”.

A pofámról égett le a bőr, a föld kinyílt a lábam alatt, hogy ilyen pofátlanságra képesek vagyunk.

Ezt mondta Berkecz szerint erre a 2011-12 környékén történt esetre, amely eléggé korrupciógyanúsnak tűnik. Hiszen a miniszter szerint két cég érte el a minisztériumnál, hogy az érdekeiknek megfelelő szabályozás szülessen.

Lázár szerint a rendeleti szinten történnek ezek az „izgalmas dolgok”. Hiszen erre a szintre már mindenki legyint, mert

a miniszter sohasem olvassa el, amikor aláírja,

félreértés ne essék, mert ez nem az ő szintje”.

A pénz lenyúlása

Lázár emellett tett egy olyan súlyos kijelentést is, „mindenre van pénz, csak arra nem, amit meg akarunk csinálni,  nem az előkészítésére, nem a kivitelezésére, hanem a pénznek a beszerzésére, vagy a pénznek a lenyúlására, beszéljünk világosan”.

Lázár az autópályák ügyét említi, ahol ha meghatározza az állam, hogy az EU-s forrás 15 százalékát lehet a terület kisajátítására fordítani, akkor „mindenütt a 15%-ra mentek az ügyvédek, meg annak a megmanipulálására”.

A Lázártól idézett kijelentésekkel kapcsolatban kerestük a Miniszterelnökséget, későbbre ígértek reakciót.

INDEX

LÉLEKEMELŐ - mementó 2006 emlékmű

Petíció az emlékmű megvalósításáért!

Aláírásával egy elvi támogatást fogalmaz meg. Amennyiben elegendő társadalmi támogatást gyűjtünk össze, elindítjuk a megvalósításhoz szükséges jogi és szakmai lépéseket.

Kattintson ide a petíció aláírásához!

További részletek itt!

3 thoughts on “Lázár János: Tulajdonképpen egy puccs szervezésében vagyok

 1. Ilyen furcsa lett a világ , már megbotránkozik a valóságon , hiszen igazán úgy kellene élni , de az együtt szervezettől nem is szabad többet várni

 2. A címbéli kijelentése nem beismerés, hanem a vágyálma, ami Parlamentbe lépése első percétől kiérezhető volt belőle.

 3. Igazat beszél Lázár,már a Horn kormány idején legalizálni akarták a korrupciót,amikor törvény akartak hozni a lobbitevékenységről.Volt egy MSZP_munkáskáder képviselő,aki havi 50 E forintért volt a lobbistája a horgászszövetségnek.Amikor ez kiderült,kinyílt a szeme a népnek,igy aztán visszakozott a törvényhozás.Ma is így készülnek a törvények,lásd a trafik mutyi,amikor a feljéc is rajta maradt a törvénytervezeten,TOBACO
  Dolfi

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük