KÉRJÜK, ENGEDÉLYEZZE BÖNGÉSZŐJÉBEN A HIRDETÉSEK MEGJELENÍTÉSÉT, EZZEL TÁMOGATJA A PORTÁL MŰKÖDÉSÉNEK FENNTARTÁSÁT!

KÖSZÖNJÜK!

Lavrov Ukrajna 1991-es határainak megőrzési feltételeiről beszélt

Emlékeztetett, hogy az ukrán hatóságok az oroszok likvidálásával fenyegetőztek

Ukrajna megtarthatta volna az 1991-es határokat a rendezési megállapodás teljesítése esetén, amelyhez Oroszország is hozzájárult. Szergej Lavrov orosz külügyminiszter megnevezte azt a feltételt, amellyel Kijev megtarthatja a területeket – írja a RIA Novosztyi cikke alapján a lenta.ru.

„Ha nem hiúsult volna meg a 2014. februári rendezési megállapodás, amelyhez többek között Oroszország is hozzájárult, akkor Ukrajna most az 1991-es határokban lenne, azokban, amelyekről most oly érzékien álmodozik. Területi integritását azok keze által rombolta le, akik államcsíny révén kerültek hatalomra”

– mondta.

Korábban Szergej Lavrov azt is mondta, hogy nem követi az ukrán külügyminisztérium kijelentéseit a következő „békekonferenciáról”.

Emlékeztetett az ukrán hatóságok képviselőinek azon kijelentéseire is, amelyekben az oroszok „likvidálásával” fenyegetőztek, miután Moszkva visszaadja a Krímet és Donbászt, ami szerintük meg is fog történni.

MH

Kiemelt képen: Szergej Lavrov / Artyom Sobolev / NEWS.ru

Kapcsolódó cikkek

Mementó 2006 emlékmű

Petíció az emlékmű megvalósításáért!

Aláírásával egy elvi támogatást fogalmaz meg. Amennyiben elegendő társadalmi támogatást gyűjtünk össze, elindítjuk a megvalósításhoz szükséges jogi és szakmai lépéseket.

Kattintson ide a petíció aláírásához!

További részletek itt!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük