KÉRJÜK, ENGEDÉLYEZZE BÖNGÉSZŐJÉBEN A HIRDETÉSEK MEGJELENÍTÉSÉT, EZZEL TÁMOGATJA A PORTÁL MŰKÖDÉSÉNEK FENNTARTÁSÁT!

KÖSZÖNJÜK!

Laposkúszásban távoznak az amerikaiak Törökországból

Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!

Törökország kilakoltatja az amerikai atomfegyvereket. Haza nem akarják vinni, mert akkor nem lenne elég közel Oroszországhoz – a nukleáris leszerelés pedig végképp nem opció a demokrácia fellegvárának. Emiatt inkább Romániába hozzák, mert Kelet-Európában még vannak az amerikai érdekszférában könnyen bent tartható, gyenge országok.

Az EurActiv.com két független forrásra hivatkozva azt írja, az Egyesült Államok elkezdte kivonni atomfegyvereit Törökországból, melyeket Romániába helyeznek át. A forrás szerint az áthelyezés technikai és politikai értelemben is rendkívül problematikus, mert több mint húsz atombombát hoznak Romániába. Ez a Törökországban tárolt amerikai atomfegyverek felét jelenti; az Incirlik légibázison mintegy 50 taktikai robbanótöltetet tartottak készenlétben az amerikaiak, száz kilométerre a szíriai határtól. Most ezek az atomfegyverek száz kilométerrel az ukrán határ mellé kerülnek. Románia vezetői egyelőre mindent tagadnak.

A lap szerint az amerikai atomfegyverek kivonására azért kerül sor, mert a puccskísérletet követően olyannyira megromlott a viszont Ankara és Washington közt, hogy az amerikaiak “többé nem bíznak annyira Törökországban”, hogy ott taktikai atomtöltetet tároljanak. A puccskísérletet követően a török hatóságok elvágták az Incirlik légibázis áramellátását, lezárták a létesítményt, és nem engedték a felszállást NATO-gépek számára sem. Az Incirlik létesítmény parancsnokát szintén letartóztatták, mert logisztikai támogatást biztosított a puccsisták számára.

Ezzel szemben a igazság az, hogy nem az Amerikai Egyesült Államok kezdeményezte az atomfegyverek kivonását; a nyugati sajtó mindössze próbálja fenntartani azt a látszatot, hogy az atlanti hatalomnál van a döntés és kezdeményezés.

A gyakorlatban a törökök döntöttek arról, hogy az amerikaiak ki kell vonják az atomfegyvereket az Incirlik bázisról, majd az ott állomásozó amerikai katonáknak is távoznia kell – Washington nem tehet mást, minthogy megkezdte az atomfegyverek kivonását, ami a török kormány akarata ellenére nem maradhat az Incirlik létesítményben. Augusztus 8-án a török Republikánus Néppárt elnökhelyettese, Namik Havutca kijelentette, hogy a Törökországban tárolt amerikai atomfegyverek veszélyt jelentenek Törökország belső stabilitására. A politikus akkor felszólította a kormányt, hogy azonnal utasítson ki az országból minden külföldi légi járművet, és zárja be az Incirlik légibázist. Ezt követően került sor az amerikai atomfegyverek áthelyezésének megkezdésére. Washington ebben a helyzetben alárendelt pozícióba került: azért nem állomásoztathat atomfegyvert egy másik országban, mert az adott ország kormánya ezt már nem engedélyezi.

Ez is érdekelheti:  Nem kellett sokat várni: Magyar Péter bejelentette, hogy beül az Európai Parlamentbe

Tehát nyugodtan kijelenthető, hogy “meztelen a király”. Páros lábbal rúgták ki az amerikaiakat Törökországból – amit Washington kénytelen volt elfogadni. Se a kormány, se a lakosság nem támogatja az amerikai katonai jelenlétet, az Incirlik légibázisnál több ezres tüntetések zajlottak, “halál az Egyesült Államokra” felkiáltásokkal. Az ott tárolt atomfegyvereket azért Romániába hozzák, mert ebben a térségben még vannak olyan kicsi és gyenge országok, amelyek könnyen az amerikai érdekszférában tarthatóak néhány milliárdos megvásárlásával. Ezekben az országokban a fővonalú sajtó egy része is amerikai tulajdonban van, így a szabad sajtótól nem kell tartaniuk. A Magyar Idők emellett tegnap számolt beróla, hogy Budapestre látogatott az amerikai kongresszus állandó választott hírszerzési bizottságának küldöttsége. Ha az amerikaiak atomfegyvereket hoznak Romániába, arról Magyarország kormányát is értesítették.

http://www.hidfo.ru/

Mementó 2006 emlékmű

Petíció az emlékmű megvalósításáért!

Aláírásával egy elvi támogatást fogalmaz meg. Amennyiben elegendő társadalmi támogatást gyűjtünk össze, elindítjuk a megvalósításhoz szükséges jogi és szakmai lépéseket.

Kattintson ide a petíció aláírásához!

További részletek itt!

4 thoughts on “Laposkúszásban távoznak az amerikaiak Törökországból

 1. Mindenekelőtt elnézést kérek a NIF szerkesztőségétől, de az egyetemes magyar érdek, a honvédelem miatt, ide is fel kívánom tenni a honlapunkon megtalálható, tárggyal kapcsolatos kiegészítésünket. Kérem engedélyük megadását!
  „Meglehet nekünk van problémánk a matematikával, de valahogy a fenti cikkben a számtan nem stimmel! Ha a törökországi Incirlikben mintegy 50 taktikai atomfegyvert tároltak az amerikaiak, és “csak” húszegynéhányat visznek Romániába, hova teszik a többit, ha haza nem akarják vinni? Ha a hírforrás egyáltalán megbízható, felmerül a gyanu bennünk, hogy a fentmaradó töltetekből nálunk is akarhatnak elhelyezni egynéhányat! Mi egyáltalán nem bízunk sem Orbánban, sem az országgyűlésben, tehát elképzelhetőnek tartjuk, hogy a “magyar” kormány a háttérben megállapodott az USA-val, az atomfegyver(ek) magyarországi elhelyezéséről! Ez viszont azt jelentené, hogy Magyarország pillanatokon belül célpont lesz Oroszország számára! Vagyis egy esetleges háború kezdetén, az oroszok megelőző csapást mérhetnek arra a területre, ahol a robbanófejeket elhelyezték! Ez a megelőző “intézkedés”, lehet akár atombomba, de lehet olyan – igen fejlett – elektronikus eszköz is, ami pl. beindítja az amerikaiak által tárolt szerkezeteket. Úgy gondoljuk, mindenki el tudja képzelni mekkora pusztítást viselne el Hazánk egy atomrobbanás során! Ezért arra kérjük olvasóinkat, hogy visszagondolva az elmúlt egy-két hét helyi eseményeire, jelezzék nekünk (is), ha gyanus légi- vagy földi mozgást észleltek, katonai célra alkalmas repülőterek közelében! Azt is kérjük, a jövőben is éber szemmel figyeljék résszint a NATO csapatok mozgását, résszint a szóbajöhető repülőterek környékét! Ezek a teljesség igénye nélkül: Pápa, Kecskemét, Taszár, Ferihegy. (Akinek bővebb információi vannak az itt fel nem sorolt más, katonai célra (is) alkalmas repülőterekről, kérjük hozzászólásban közölni szíveskedjen!)
  Az esetlegesen észlelt, vagy késöbbiekben látott feltünő légi- és szárazföldi katonai mozgásról, laktanyák környékén megerősített őrszolgálatról, kijjebb tolt védőövezetről, vagy más szokatlan dologról az admin@magaspart.hu címen várjuk a jelzéseket, esetleg fotókat! Sem nevet, sem e-mail címet nem adunk ki, a küldött levelet elolvasás után azonnal töröljük! (Küldés után tegyen így Ön is!) Óvjuk meg Hazánkat!!!”
  Szerkesztőnk bejegyzését kiegészíteném: Mint a „rendszerváltás” után kitudódott, a Szovjetunió (is) helyezett el Magyarországon atomfegyvereket. Ezek a tárolóhelyek gondolom még megvannak. Érdemes lenne azok környékén is figyelni az esetleges katonai mozgásokat!
  Madarász László

  1. Igaz Madarász úr! Ahogy a törökök „kirúgták”(?) az amerikaiakat, s a nukleáris fegyverek részbeni Romániába való áttelepítését javallották, nyomban iderepült tárgyalni az amerikai hírszerző főnök.

 2. „Behozzák a hét tevét, ezért tüzet köpködnek ránk, keletről és nyugatról is. ” Youtube-Máté Imre: Teljes nyirkai jóslat.

 3. A háttérmegállapodásokban eddig sem szűkölködött a bankszterkormány. Már van itt néhány Skyler típusú páncélos jármű, igaz nem atomfegyverzettel. Szijjártó Péter:
  – Amerika a barátunk
  – Törökország a barátunk

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük