KÉRJÜK, ENGEDÉLYEZZE BÖNGÉSZŐJÉBEN A HIRDETÉSEK MEGJELENÍTÉSÉT, EZZEL TÁMOGATJA A PORTÁL MŰKÖDÉSÉNEK FENNTARTÁSÁT!

KÖSZÖNJÜK!

Lagzi Lajcsit mentővel vitték a börtönbe

Szerda délelőtt 10 órakor megkezdte 3 év 6 hónapos börtönbüntetését Galambos Lajos. A zenész a baracskai börtönbe vonult be.

A mulatóssztárt áram-, víz- és gázlopás miatt ítélték el. Jogerősen 3 és fél év börtönbüntetést kapott, amiből 4 hónapot előzetesben már letöltött korábban – írta a Blikk.

 

Eredetileg február 15-én kellett volna bevonulnia, ám megromlott egészségi állapota miatt halasztást kért, amit végül első és másodfokon is elutasított a bíróság, így meg kellett kezdenie a büntetését.

Ügyvédje a Telexnek azt mondta, hogy

Lagzi Lajcsit egészségi állapota miatt magánmentő szállította

a Közép-Dunántúli Büntetésvégrehajtási Intézetbe, Baracskára

„Ügyfelem nincs jól, és számos betegséggel küzd, amelyeket majd kezelni kell. Két olyan műtét is vár rá, amiket el kéne végezni a közeljövőben”

– mondta a 24.hu-nak a zenész ügyvédje, Csontos Zsolt.

Mint ismert a zenészt több társával együtt gazdálkodó szervezet részére tevékenységet végző, önálló intézkedésre jogosult személlyel kapcsolatban elkövetett vesztegetés bűntettével és más bűncselekmények elkövetésével vádolták. Tavaly decemberben 3 év 6 hónap szabadságvesztésre és 4 év közügyektől eltiltásra ítélte másodfokon a Budapest Környéki Törvényszék.

A másodfokú jogerős ítélet alapján

Galambos Lajosnak 2023. február 15. napján kellett volna jelentkeznie a szabadságvesztés büntetése letöltésére

a Büntetés-végrehajtás Országos Parancsnokság felhívása alapján.

Lagzi Lajcsi ügyvédje azonban január 30-án nyújtott be kérelmet, amelyben halasztást kért a szabadságvesztés alól, így mivel az elbírálás függőben volt, nem kellett börtönbe vonulnia a zenésznek a február 15-re kitűzött időpontban.

A zenész fellebbezését február 28-án a Budaőrsi Járásbíróság, április 13-án pedig a Budapest Környéki Törvényszék is elutasította.

hirado.hu

Mementó 2006 emlékmű

Petíció az emlékmű megvalósításáért!

Aláírásával egy elvi támogatást fogalmaz meg. Amennyiben elegendő társadalmi támogatást gyűjtünk össze, elindítjuk a megvalósításhoz szükséges jogi és szakmai lépéseket.

Kattintson ide a petíció aláírásához!

További részletek itt!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük