Kovács Zoltán 200 követőjét tiltotta le a Twitter

Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!

A nemzetközi kommunikációért felelős államtitkár szerint a mai nappal egy újabb szintet lépett a Twitter

A Facebookon az alábbiakat írta Kovács Zoltán:

Az elmúlt napokban számtalan hír, elemezés és kommentár jelent meg a tech-óriások legújabb hobbijáról, ami semmi másból nem áll, minthogy felfüggesszék vagy letiltsák a nekik nem tetsző – általában konzervatív, jobboldali – hangokat. Talán Önök is emlékeznek arra, amikor tavaly szeptemberben a Twitter minden előzetes értesítés nélkül letiltotta a magyar kormány hivatalos fiókját, épp abban az időpontban, amikor Soros egyik hű szövetségese, Vera Jourová biztos bemutatta a brüsszeli bizottság jogállamisági jelentését. A Twitter részéről hivatalos bocsánatkérés vagy válaszlevél azóta sem érkezett.

A mai nappal viszont egy újabb szintet lépett a Twitter, amely egyik napról a másikra közel 200 követőmtől fosztott meg, szintén mindenféle előzetes indok vagy magyarázat nélkül. Miközben a tech-óriások folyamatosan arról papolnak, hogy mennyire fontos nekik a sokszínűség, addig az elmúlt hetek, hónapok példái azt mutatják, hogy korántsem ilyen megértőek a vélemények sokszínűségét illetően.

George Orwell úgy fogalmazott az 1984 című művében, hogy “A szabadság az, ha szabadságunkban áll kimondani, hogy kettő meg kettő négy. Ha ezt megtehetjük, minden egyéb magától következik.”

Nemzeti InternetFigyelő (NIF) 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük