Kitörés Emléktúra Debrecen környékén

Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!

Február 13-ára, szombatra Kitörés Emléktúrát szervezett az Új Magyar Gárda Mozgalom Hajdú-Bihar megyei Bocskai István Százada. Az emléktúrát Debrecentől néhány kilométernyire, a festői Fancsikai – tavak körül elterülő erdőségben hajtottuk végre.

A Kitörés Emléktúra célja, hogy minden év februárjában megemlékezzünk azokról a magyar és német katonákról, akik a II. Világháborúban két és fél hónapon keresztül hősiesen védték Budapestet és ezzel együtt egész Nyugat-Európát a bolsevik Vörös Hadsereggel szemben.

Miután 1944 karácsonyán a szovjet ostromgyűrű bezárult a vár körül, a védők a harc nélküli, lemészárlást jelentő kapituláció helyett – esküjükhöz méltón – 1945. február 11-én a kitörést választották…

Utunk során teljesítményünkkel tisztelgünk a hősi halottak, és a mérhetetlen szenvedések árán, de életben maradtak emléke előtt.

Emléktúránkat Sándor Lajos Százados Úr vezette, így a kitűnő hangulat és fegyelmezett túrázás biztosítva volt. Csapatunk tagjai a helyenként térdig érő sárban, hóban 20 km-t meneteltek, de a túra végén egyértelművé vált, hogy a jól felkészített hazafiaknak ez meg sem kottyant.

A nap hátralévő részében a debreceni Jobbik irodában elméleti oktatást kaptak a bajtársak. Varjú Kálmán történeti előadását hallgattuk meg.

Adjon az Isten szebb jövőt!
Éliás Sándor

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük