BREAKING: FEGYVERES MERÉNYLETKÍSÉRLET TRUMP ELLEN – A MERÉNYLŐT LELŐTTÉK (VIDEÓN A LÖVÉS PILLANATA)
     

KÉRJÜK, ENGEDÉLYEZZE BÖNGÉSZŐJÉBEN A HIRDETÉSEK MEGJELENÍTÉSÉT, EZZEL TÁMOGATJA A PORTÁL MŰKÖDÉSÉNEK FENNTARTÁSÁT!

KÖSZÖNJÜK!

Kitörés Emléktúra Debrecen környékén

Február 13-ára, szombatra Kitörés Emléktúrát szervezett az Új Magyar Gárda Mozgalom Hajdú-Bihar megyei Bocskai István Százada. Az emléktúrát Debrecentől néhány kilométernyire, a festői Fancsikai – tavak körül elterülő erdőségben hajtottuk végre.

A Kitörés Emléktúra célja, hogy minden év februárjában megemlékezzünk azokról a magyar és német katonákról, akik a II. Világháborúban két és fél hónapon keresztül hősiesen védték Budapestet és ezzel együtt egész Nyugat-Európát a bolsevik Vörös Hadsereggel szemben.

Miután 1944 karácsonyán a szovjet ostromgyűrű bezárult a vár körül, a védők a harc nélküli, lemészárlást jelentő kapituláció helyett – esküjükhöz méltón – 1945. február 11-én a kitörést választották…

Utunk során teljesítményünkkel tisztelgünk a hősi halottak, és a mérhetetlen szenvedések árán, de életben maradtak emléke előtt.

Emléktúránkat Sándor Lajos Százados Úr vezette, így a kitűnő hangulat és fegyelmezett túrázás biztosítva volt. Csapatunk tagjai a helyenként térdig érő sárban, hóban 20 km-t meneteltek, de a túra végén egyértelművé vált, hogy a jól felkészített hazafiaknak ez meg sem kottyant.

A nap hátralévő részében a debreceni Jobbik irodában elméleti oktatást kaptak a bajtársak. Varjú Kálmán történeti előadását hallgattuk meg.

Adjon az Isten szebb jövőt!
Éliás Sándor

Kapcsolódó cikkek

Mementó 2006 emlékmű

Petíció az emlékmű megvalósításáért!

Aláírásával egy elvi támogatást fogalmaz meg. Amennyiben elegendő társadalmi támogatást gyűjtünk össze, elindítjuk a megvalósításhoz szükséges jogi és szakmai lépéseket.

Kattintson ide a petíció aláírásához!

További részletek itt!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük