Figyelem! - Fontos nemzeti kezdeményezés az ENSZ illetékes fórumaihoz kárpátaljai honfitársaink védelmében

KÉRJÜK, ENGEDÉLYEZZE BÖNGÉSZŐJÉBEN A HIRDETÉSEK MEGJELENÍTÉSÉT, EZZEL TÁMOGATJA A PORTÁL MŰKÖDÉSÉNEK FENNTARTÁSÁT!

KÖSZÖNJÜK!

Kitiltották Szili Katalint a munkácsi várból!

Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!

„Csak a tiltást kaptuk, az értesítést, bármiféle indoklás nélkül” – mesélte a miniszterelnöki megbízott. Szili Katalin a munkácsi magyarellenes tevékenységek kapcsán interjút adott a Mandinernek.

A miniszterelnöki megbízott elmondta: be se engedték a munkácsi várba. Mint mesélte, a január 22-én esedékes magyar kultúra napja kapcsán készültek egy ünnepi rendezvénysorozattal, aminek része lett volna Munkácson a várbeli Petőfi-szobor megkoszorúzása.

„Azonban előző nap megkaptuk a hírt, hogy a vár vezetése egyszerűen nem engedélyezte, hogy ott koszorúzzunk – csak a tiltást kaptuk, az értesítést, bármiféle indoklás nélkül.

Ez egyszerűen felháborító, egy európai uniós ország esetén különösen.

De ekkorra már hallottuk a híreket mi is a munkácsi járásban zajló eseményekről – emlékezetes, Dercenben és Fornoson eltávolíttatták a magyar zászlókat és a magyar nyelvű feliratokat, felmondtak a helyi kultúrház vezetőinek és a munkácsi magyar iskola igazgatójának is, aki már 17 éve viselte ezt a posztot.

Olyan intézményekről beszélünk egyébként, amelyeket a magyar állam tart fenn.

Szomorú, hogy miközben sajnálatosan háború van a keleti végeken, az ukrán vezetésnek, és ezen belül a munkácsi járásnak, arra is akad energiája, hogy a nemzeti kisebbségeivel, elsősorban a magyarokkal szemben fellépjen. Ez egyszerűen tarthatatlan” – szögezte le.

Mandiner

Kiemelt képen: Szili Katalin / MTI/Soós Lajos

%d bloggers like this: