KÉRJÜK, ENGEDÉLYEZZE BÖNGÉSZŐJÉBEN A HIRDETÉSEK MEGJELENÍTÉSÉT, EZZEL TÁMOGATJA A PORTÁL MŰKÖDÉSÉNEK FENNTARTÁSÁT!

KÖSZÖNJÜK!

Kitálalt az emberölésért ült Szőke: „Felső körökből utasítottak, hogy védjük a Fidesz-székházat, verjük szét a Fradi-edzőt és Kassait”

Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!

Alaposan kitálalt a Privátkopónak Szabó „Szőke” Ferenc, a Fradi egykori rettegett „szurkolói koordinátora.” Hogy ez az állás többek között mit is jelentett, arról a korábban emberölésért 10 évet ült férfi most beszélt először nyilvánosan.

„Szőke” még a kilencvenes évekből, szurkolói körökből ismeri Kubatov Gábort, aki a Ferencváros élére kerülve több fontos megbízatást is adott neki. Az elsőt 2013 márciusában, amikor a tervezett Alaptörvény-módosítás ellen tiltakozó, a Fidesz székházába behatoló diákokat szorították ki. A média akkor figyelt fel rá először, ám Kubatov és ekkor még ő maga is határozottan tagadta, hogy utasításra jelentek volna meg a Lendvay utcában.  „A Fidesz Magyar Polgári Párt elkötelezett híveként, erkölcsi kötelezettségemnek tartottam, hogy pártomat ebben a nehéz helyzetben is támogassam!” – fogalmazott öt éve Szabó.

Most már egészen másképpen meséli el a történteket:

„Kubatov Gábor közvetlen köréből felhívott egy ember, aki az elnök kérését tolmácsolva azt mondta, hogy azonnal szedjem össze a csapatomat, és menjünk a VI. kerületbe, mert balhé van, megtámadták a Fidesz székházát. Azt az utasítást adta, hogy zárjuk ki – lehetőleg atrocitás nélkül – a tüntetőket”

 – mondta a Privátkopónak. A felkérésről minden bizonnyal Orbán Viktor is tudott. „Szőke” elmondása szerint ugyanis Kubatovot éppen akkor hívta a miniszterelnök, amikor mellette állt, hogy „vonja vissza az első sorból” Szabót, hogy a média ne tudja őt lekamerázni. Ekkor azonban már késő volt, egy csomó felvétel készült.2013. augusztus elején érkezett a következő sajátos felkérés. „Szőkének”  Kassai Viktor játékvezetőt kellett volna „meggyőznie”, hogy ne fújjon a Fradi ellen a Ferencváros-Videoton meccsen.

 „Egy-másfél héttel a meccs előtt kaptam egy cetlit a kezembe, rajta a meccs játékvezetőjének, Kassai Viktornak a neve, valamint tatabányai lakcíme és telefonszáma. Az utasítás az volt, hogy tegyek úgymond „családlátogatást” Kassainál, és fenyegessem meg, hogy ne fújjon a Fradi ellen”

 – mondta el Szabó, aki szerint az utasítás „a legfelsőbb szintről” érkezett. A „munkáért” 50 ezer forintot ajánlottak neki, ő azonban nem vállalta.

Ez is érdekelheti:  FSZB: A CIA-nak „sok bázisa” van Ukrajnában

Ugyanez év decemberében a Ferencváros frissen kirúgott edzőjét, Ricardo Monizt kellett volna távol tartani az Újpest-Fradi kupamérkőzéstől. Moniz nagyon népszerű volt a szurkolók között, így Kubaotovék attól tartottak, kínos lehet, ha megjelenik a lelátón.

„Két nappal az összecsapás előtt megbíztak, hogy egy társammal menjünk Moniz lakásához, ami a MOM Park mellett volt, és ha kilép az ingatlanból, brutálisan verjük össze, tegyük mozgásképtelenné – a fiatal magyar barátnőjével együtt. 100-100 ezer forint „sikerdíjat” ajánlottak fel, amennyiben a munkát elvégezzük. Másfél napot töltöttünk az autóban, mellettünk a „viperák” előkészítve, de – amint az később kiderült – a holland edző nem tartózkodott otthon, elutazott. Szerencséjére, ugyanis amennyiben nem így tesz, a kórházban végezte volna.”

 – meséli a döbbenetes történetet „Szőke”.

Szabó Ferencet 2015 nyarán küldték el az Üllői útról. Szerinte akkor kezdett el elfogyni a levegő körülötte, amikor nem volt hajlandó Kassai Viktorral „elbeszélgetni” a Videoton-meccs előtt.

„Egyszerűen már nem volt szükség rám, kineveltem az utódomat, aki hátba támadott, eldobtak, túlléptek rajtam. Hiába védtem sok ügyben a hátsójukat, a hála ezeknél az embereknél ismeretlen fogalom.”

– panaszolja a bűnügyi portálnak Szőke. Ő és utóda konfliktusa egyébként a későbbiekben lövöldözésig fajult.


A Privátkopó megkereste Kubatov Gábort is, aki helyett Baranyai Imre, a Fradi Biztonsági Szolgálat Kft., valamint a Ferencvárosi TC biztonsági vezetője reagált. Az elnöknek címzett kérdésekre érdemben nem válaszolt, a dolgot elintézte annyival, hogy Szabó hiteltelen ember, akivel

„az általam irányított biztonsági szolgálat azért szakította meg 2015 nyarán az együttműködését, mert az illető, fogalmazzunk egyértelműen, hazugságok tömkelegével tévesztett meg mind engem, mind a klubot.”

 

Alfahír

LÉLEKEMELŐ - mementó 2006 emlékmű

Petíció az emlékmű megvalósításáért!

Aláírásával egy elvi támogatást fogalmaz meg. Amennyiben elegendő társadalmi támogatást gyűjtünk össze, elindítjuk a megvalósításhoz szükséges jogi és szakmai lépéseket.

Kattintson ide a petíció aláírásához!

További részletek itt!

One thought on “Kitálalt az emberölésért ült Szőke: „Felső körökből utasítottak, hogy védjük a Fidesz-székházat, verjük szét a Fradi-edzőt és Kassait”

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük