KÉRJÜK, ENGEDÉLYEZZE BÖNGÉSZŐJÉBEN A HIRDETÉSEK MEGJELENÍTÉSÉT, EZZEL TÁMOGATJA A PORTÁL MŰKÖDÉSÉNEK FENNTARTÁSÁT!

KÖSZÖNJÜK!

Kirúgták a chicagóiak a liberális polgármestert

Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!

A demokrata Lori Lightfoot polgármestersége alatt állandósult bűnözés volt az, amit a chicagóiak leginkább kifogásoltak. Kedden minden reményét elvesztette arra, hogy újraválasszák.

Chicago polgármestere, Lori Lightfoot kedden minden reményét elvesztette arra, hogy újraválasszák, mivel jókora vereséget szenvedett a demokrata előválasztási versenyben. Ezzel véget is ért „történelmi pályafutása”, amelyet – a város életében először – fekete, nyíltan leszbikus nőként töltött be. A demokrata Lightfoot az AP előrejelzései szerint nem kapott elég szavazatot a kilencfős versenyben ahhoz, hogy április 4-én második fordulóba kerüljön.

Az NBC szerint

a helyiek azt az üzenetet küldték, hogy változást akarnak, elutasítva a hivatalban lévő polgármestert és a képviselőket is. Lightfoot 1983 óta az első hivatalban lévő megválasztott chicagói polgármester, aki elvesztette az előválasztást.

Lightfoot kedd este a chicagói belvárosában rendezett összejövetelen elismerte vereségét, és azt mondta: „Nyilvánvaló, hogy ma nem nyertük meg a választást, de emelt fővel állok itt”. Azt is hozzátette viszont, hogy méltánytalanul bántak vele kampánya során, mindezt azzal indokolta, hogy ő színes bőrű nő.

Polgármestersége alatt az állandósult bűnözés volt az, amit a chicagóiak leginkább kifogásoltak. Nem véletlen, hogy a bűnözés visszaszorítása vált az előválasztási kampány fő témájává. A polgármester népszerűtlensége az egekbe szökött, mivel a chicagóiaknak elegük lett a fegyveres erőszakból, valamint az autólopásokból és rablásokból. Egy nemrégiben készült felmérés szerint a a városlakók 63%-a mondta, hogy nem érzi magát biztonságban.

A 60 éves politikust hivatali ideje alatt számos kritika érte. Megválasztása után nem sokkal megdöbbenést keltett például egy nyilatkozata, melyben azt monda, fehér újságíróknak nem válaszol. Lightfoot azzal indokolta döntését, hogy

szerinte túl sok fehér újságíró van a városházán, pedig a város lakosságának több mint fele színes bőrű.

Később pedig azzal került be a hírekbe, hogy a rendkívül rossz bűnözési statisztikák ellenére ötödével csökkentette a rendőrség létszámát, majd engedte, hogy a város repterét hajléktalanok lepjék el.

Ez is érdekelheti:  Dr. Bene Gábor: Ki tehát a Magyarok Istene? - A WEF egyre ellenségesebb a kereszténységgel

(Hirado.hu)

A kiemelt képen Lori Lightfoot (Fotó: Twitter)

Mementó 2006 emlékmű

Petíció az emlékmű megvalósításáért!

Aláírásával egy elvi támogatást fogalmaz meg. Amennyiben elegendő társadalmi támogatást gyűjtünk össze, elindítjuk a megvalósításhoz szükséges jogi és szakmai lépéseket.

Kattintson ide a petíció aláírásához!

További részletek itt!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük