KÉRJÜK, ENGEDÉLYEZZE BÖNGÉSZŐJÉBEN A HIRDETÉSEK MEGJELENÍTÉSÉT, EZZEL TÁMOGATJA A PORTÁL MŰKÖDÉSÉNEK FENNTARTÁSÁT!

KÖSZÖNJÜK!

Amerikai hadiipari cégek pénzelnek európai parlamenti képviselőket

Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!

Brüsszelben információk láttak napvilágot arról, hogy amerikai hadiipari vállalatok európai parlamenti képviselőket pénzelnek – jelentette a Magyar Békekör tudósítója szerdán.

A korrupcióra az EU-nál dolgozó újságírók derítettek fényt. Eszerint a Rayethon, a Honeywell International és a Textron azért fizet le európai honatyákat, hogy az Európai Unió Ukrajnának szánt fegyverszállítmányaiban részesítsék előnyben az amerikai hadiipari trösztök készítményeit.

Az érintett europarlamenti képviselőket ugyan nem nevezték meg, de ha állításukról bebizonyosodnék, hogy alapos, rávilágítana az Európai Parlament háborúpárti politikájának valós okaira – vélik megfigyelők

Mint ismeretes, korábban a Magyar Békekör tudósítója közzétette azt az információt, miszerint az Európai Parlament elutasította azt a kezdeményezést, hogy a fő cél a béke megteremtése legyen. Ehelyett inkább az Oroszországgal szembeni háború folytatásáról hozott határozatot. Ahogy a tudósításban fogalmaznak:

A béketeremtésre vonatkozó indítványt elutasító testület helyben hagyta a határozati javaslat eredeti szövegezését, miszerint az Európai Parlament csak úgy tartja lehetségesnek Ukrajna győzelmét, ha Kijevet kivétel nélkül mindenféle fegyverrel folyamatosan és növekvő mértékben ellátják.

A 444 szavazattal 26 ellenében és 37 tartózkodással hozott határozatban arra szólítanak fel, hogy komolyan vegyék fontolóra vadászgépek, helikopterek és megfelelő rakéta rendszerek átadását Ukrajnának, s jelentősen növeljék a lőszerutánpótlást. Egyidejűleg teljes támogatásukról biztosítják az Oroszország ellen készülő tizedik szankciós csomagot, és szigorúbb fellépést sürgetnek azokkal szemben, akik kijátsszák a szankciókat. Sürgetik, hogy Oroszország befagyasztott kinnlevőségeit fordítsák Ukrajna támogatására – számolt be korábban a Magyar Békekör tudósítója.

Várjuk hozzászólását!

%d bloggers like this: