KÉRJÜK, ENGEDÉLYEZZE BÖNGÉSZŐJÉBEN A HIRDETÉSEK MEGJELENÍTÉSÉT, EZZEL TÁMOGATJA A PORTÁL MŰKÖDÉSÉNEK FENNTARTÁSÁT!

KÖSZÖNJÜK!

Kérjük, támogassa a magyarok emberi jogaiért küzdő Nemzeti Jogvédő Szolgálatot (njsz.hu) a személyi jövedelemadója 1%-ával!

Adószám: 19334684-1-05

Kipakol a volt drónoperátor, akinek még ma is rémálmai vannak!

Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!

Brandon-BryantEgy volt drónoperátor megdöbbentő tényeket mondott a dróntámadásokkal kapcsolatban. Brandon Bryant egy pilóta nélküli repülő szerkezet, azaz drón irányítójaként 1626 éles bevetésben vett részt. Ezeknek a célpontjai mindig emberek voltak, a feladat pedig likvidálni őket.

A volt drónoperátort még mindig kísértik a gépén látott véres események, gyilkosságok képei. A most 27 éves férfi 2006-2011 között az amerikai hadseregben drón irányító volt. Előbb Nevada, majd Új-Mexikó bázisán, később Irakban szolgált.

Elsődleges munkája a drón irányítása volt, s ő társaival szemben még parancsot is adhatott az akcióra a szerkezetnek. Azt is látta hogyan semmisíti meg a drón a célt a parancs kiadását követően.

A férfi az NBC News egyik munkatársának Richard Engelnek adott interjút nemrég. Ebben felidézte az egyik szörnyű emlékét. Afganisztánban egy alegységnek három embert kellett likvidálnia két rakéta segítségével.

“Annak az embernek, aki menekült, már hiányzott a jobb lába, – emlékezett a képernyőjén látottakra – láttam, hogy ömlik belőle a vér, a képernyő jelezte, hogy a vér testmeleg.”

Bryant azt is elmondta, hogy végig kellett néznie azt, hogy a férfi teste kihűl, a képernyőn az életet jelentő vörös szín egyre halványabbá vált, majd egy idő után eltűnt. “Csak be kell hunynom a szememet, s máris magam előtt látom az eset minden pillanatát” -mondta.

5 év szolgálat után stresszes idegállapotba került vagyis “háborús poszttraumás szindróma” lépett fel nála.

Eljött egy pont, amikor rádöbbent, hogy segítség kell ahhoz, hogy fel tudja dolgozni a munkája során tapasztalt érzéseit és a benyomásait. Ezzel kapcsolatban NPR-nek (National Public Radio) adott interjújában a következőt mondta: “azok az embereknek, akik a drónok “üzemeltetésével” foglalkoznak, van egy kellemetlen és egyben borzalmas tulajdonságuk – nem beszélnek arról, amivel foglalkoznak. Egyszerűen egy szót sem szólnak munkájukról.”

Ez is érdekelheti:  Stoffán György: Amit Csíksomlyóról és a búcsúról tudni érdemes...

Az interjú során azt is elmesélte, hogy mit ígért neki a toborzó tiszt, ha vállalja a drónoperátori feladatot: Olyan leszel, mint azok az okos fickók, akik a 07.-es filmekben az irányító központban ülnek.”

De mikor igent mondott, később rájött, hogy a valóság merőben más. Kis idő elteltével Bryant-nak bűntudata lett, mert nem tálib harcosokat, hanem ártatlan civileket ölt meg. De tisztában volt vele, hogy nem ítélkezhet azok felett, akik a parancsot adják neki a rakéták indítására.

A volt irányítóval interjút készítő újságírók szerint is a férfinál erős paranoid jelenségek léptek fel, amik megalapozottak.

Az NBC informácói alapján a CIA a pakisztáni drónos bevetések 25 %-nál nem tudja, hogy milyen személyek ellen indul a támadás.

Mindezt megerősítette Jonathan S. Landay, a McClatcy újságírója is az alábbiakkal: 2011. szeptemberi adatok szerint az azt megelőző 12 hónap alatt 482 személy likvidálására kaptak utasítást az afgán-pakisztáni határ körzetében.

A megsemmisítettek között 265 semmilyen tisztséggel nem bírt az Al-Kaidában, a felderítés során, mint ismeretlen szélsőségeseket azonosították.

Ez is az oka, hogy a drónok bevetésével kapcsolatosan egyre több kritika éri Obama elnököt.Az USA-nak jelenleg kb. 1300 drónoperátora van, ami négyszer annyi, mint 2008-ban.

MQ-9_Reaper_taxis-1024x570Mivel a bevetések száma is megnőtt az USA hadvezetésének tudósai vizsgálni kezdték a távirányítású repülő szerkezetek alkalmazásának pszichológiai hatásait. A felmérés alapján megállapították, hogy az irányítóknál a következők tapasztalhatók: depresszió, nyugtalanság és riadalom-érzés, illetve harctéri poszttraumás szindróma. Mindez pedig hasonló a harctéri pilótáknál jelentkező érzelmi-pszichikai állapothoz.

“A távirányítású harci repülők kezelői sokszor napokon át élőben látják, hogy egy adott területen mi is történik” – nyilatkozta Jean Lin Otto, aki a felmérés egyik alanya volt. a NY Times-nak egy interjú során. “És véres tömeggyilkosságokat látnak. A harctéri pilótáknak nincs ilyesmiben részük – a lehető leggyorsabban elhagyják csapásmérésük színhelyét.”

Ez is érdekelheti:  Orbán Viktor miniszterelnök reagálása a szlovák miniszterelnököt ért támadásra

Brandon Bryant volt drónoperátor a parancsnokságának adatai alapján a szolgálati ideje alatt 1626 ember likvidálásával végződött műveletben vett részt.

Az egykori irányító azóta már leszerelt, és Mountana államban él. De azóta sem tud megszabadulni borzalmas emlékeitől, a likvidálás során végignézett áldozatok látványától. Nyomasztják a számok, amelyek a képernyőjén megjelenve a megöltek számát jelezték.

“Úgy látszik, hogy nem vagyok képes úgy istenigazából közös nyelvet találni a hétköznapi emberekkel,” -mondta az NBC újságírójának. – ”Csalódottságot érzek, tehetetlenséget. Nem értik, hogy mi történik a drónok világában. Ha meg megértik, köpnek az egészre.” – tette hozzá.

Az amerikai elnöki adminisztráció dróntámadásokkal kapcsolatos politikája sok vihart kavart. A Fehér Ház képviselője Jay Carney a következőt nyilatkozta erről: “Az elnök igen komolyan veszi kötelességeit.”- nyilatkozta Carney az újságíróknak. – Eme kötelességek közül elsődlegesnek tekinti az USA és az amerikai polgárok védelmét.” – tette hozzá.

A sajtótájékoztatón Carney-nak szinte csak egy témát érintő kérdést tettek fel az Igazságügyi Minisztérium sajtóban megjelent közleményével kapcsolatban. Az utóbbi időben ugyanis a minisztérium enyhítette azokat a feltételeket, amelyek alapján elrendelhetik a dróntámadást a „külföldön tartózkodó feltételezett terroristákkal együttműködő amerikai állampolgárok ellen.”

Carney a következőt nyilatkozta: Obama “teljesíti az “Al-Kaida” elleni háború vezetésének kötelezettségeit. Ennek során kongresszusi felhatalmazással olyan eljárásokat és eszközöket használ, amik teljes egészében megfelelnek alkotmányunk szellemének és érvényes törvényeinknek” –

Carney azt is elmondta, hogy a kormány továbbra is támogatja a “távirányítású repülő eszközök alkalmazását az “Al-Kaida” tényleges terroristáit célzó pontos csapások érdekében.” A Fehér Ház képviselője azt is közölte, hogy a támadásoknak az a célja, hogy az USA elleni támadásokat meg tudják előzni és megvédjék az amerikai emberek életét.

“Azért mérjük ezeket a csapásokat, mert ezek feltétlenül szükségesek a valóban létező fenyegetések visszatartására, azért, hogy meghiúsítsuk a terveket (az USA elleni támadásokét), megelőzzük az ellenünk készülő támadásokat, s ismételten kiemelném; azért, hogy amerikaiak életét mentsük”- tette hozzá.

Ez is érdekelheti:  Összeomlik az Ukrajnáról szóló konferencia? – a BRICS-országok vezetői sorra mondják vissza a meghívást

Carney nyilatkozata szerint”ezek a csapások törvényesek. Etikusak és megfontolt döntések előzik meg. Az USA kormányzata rendkívül alapos körültekintéssel jár el, csak azokkal szemben hoz ilyen döntést, akik bizonyítottan az “Al-Kaida terroristái, ezzel és a csapások pontosságával elkerüljük vétlen civilek halálát.”

kontrollblog, hir.ma

NIF

LÉLEKEMELŐ - mementó 2006 emlékmű

Petíció az emlékmű megvalósításáért!

Aláírásával egy elvi támogatást fogalmaz meg. Amennyiben elegendő társadalmi támogatást gyűjtünk össze, elindítjuk a megvalósításhoz szükséges jogi és szakmai lépéseket.

Kattintson ide a petíció aláírásához!

További részletek itt!

4 thoughts on “Kipakol a volt drónoperátor, akinek még ma is rémálmai vannak!

 1. Régóta úgy tűnik, hogy az amerikaiak nagy része is háborús poszttraumás szindómában szenved! Ha a CIA nem tudja(?), a pakisztáni drónos bevetések 25%-nyi áldozatánál, hogy miért indult ellenük támadás, akkor ki tudja? És mégis, miért kellett meghalniuk? A megsemmisítettek között 265 semmilyen tisztséggel sem bírt az Al-Kaidában. Hogyan állapították meg, hogy ismeretlen szélsőségesek voltak? Megfelelő törvény hiányában a külföldön tartózkodó feltételezett terroristákkal együttmüködő amerikai állampolgárok ellen is indulhat dróntámadás. Vagyis ha valaki megkérdezi tőlünk, merre van a Belváros, jobb, ha elfutunk, mert bennünket is azzá minősíthetnek, ha úgy tetszik nekik…
  Anna

 2. Tipikusan zsidó módszer a „megelőző támadás” mesét eladni.
  Ebben a videóban : http://www.youtube.com/watch?v=EynoSTyg2H8 – Csuka Tamás nyugalmazott tábori püspök elmondja, hogy az ó szövetség eredeti nyelvén az ölésre 2 kifejezést használnak. Az egyik a haszonszerzésből való ölés, a másik az önvédelemből való ölés megjelölésére használatos. A tíz parancsolatban a „Ne ölj haszonért!” kifejezés szerepel. Érdekes, hogy nekünk miért azt tanítják, hogy egyáltalán ne öljünk. (könnyebb legyőzni a birkákat mint a farkasokat.)
  A zsidók félnek Isten haragjától. Tehát azzal, hogy minden esetben azt hangoztatják, hogy megelőző támadást hajtanak végre, megpróbálják becsapni Istent, hiszen önvédelemnek igyekeznek föltüntetni a haszonszerzésért végrehajtott gyilkosságokat. Csak azt felejtik el, hogy az önvédelemhez megtámadottságra van szükség. Az meg nincs, hát próbálják magyarázni a magyarázhatatlant.
  eSzeL

 3. eSzeL, tévedsz! Van „megtámadottság”! Persze azt is ők produkálták a 9.11-el. Saját polgárainak ezreit is odadobták, hogy meghirdethessék a „terrorizmus elleni” világméretű háborút, ami valójában az emberiség elleni totális terror az USA ÉS IZRAEL világhatalmi céljainak érdekében. Ezt már egy épeszű tízéves gyermek is tudja, csak a nagypolitika és a hivatalos média tesz úgy, mintha elhinné, és ezzel cinkosává válik az újkori történelem legaljasabb emberirtásának. Ez ám az igazi HOLOKAUSZT!!!

  Patmosz

  1. Hát ha így nézzük, akkor valóban volt. Csak a saját támadásukat „bosszulják” meg másokon. Tehát csak növelik a hazugságukat.
   eSzeL

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük