KÉRJÜK, ENGEDÉLYEZZE BÖNGÉSZŐJÉBEN A HIRDETÉSEK MEGJELENÍTÉSÉT, EZZEL TÁMOGATJA A PORTÁL MŰKÖDÉSÉNEK FENNTARTÁSÁT!

KÖSZÖNJÜK!

Kik diktálnak az EU-nak? Lebukott Barroso és EU biztos „pajtása”

Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!

A gazdasági hatalom megrendeli – a politikai hatalom végrehajtja – a média pedig eladja az embereknek − nagyjából így foglalható össze az a tevékenység, ami az Európai Unióban folyik. Ennek egyik „praktikus megoldása” a forgóajtó-jelenség, amelynek lényegét José Manuel Barroso történetén keresztül lehet jól bemutatni.

Barroso Jean-Claude Juncker elődje volt az Európai Bizottság elnökeként. Mandátumának lejártakor a Goldman Sachs csoportnál helyezkedett el „tanácsadóként”. Aligha kételkedett benne bárki is, hogy ez a pozíció voltaképpen az Európai Uniónál történő lobbizást fogja jelenteni, azon cégcsoport érdekében, amelyik tevékenysége folytán több millió európai uniós polgár jutott koldusbotra.

Az, hogy ez így működik az Európai Unióban gyakorlatilag természetes. Ami a szokatlan, az az, hogy ezúttal porszem esett a gépezetbe, és nagy dobra verték Barroso és egy jelenlegi európai uniós biztos „bensőséges beszélgetését.” Morvai Krisztina rámutatott: fájdalommal gondol azokra a magyar honfitársaira, akik a magyarországi korrupcióval szembeni szimbólumként lobogtatják az Európai Unió zászlaját, talán mit sem sejtve arról, ami a brüsszeli bűnbarlangban folyik.

 

Nemzeti InternetFigyelő (NIF)

LÉLEKEMELŐ - mementó 2006 emlékmű

Petíció az emlékmű megvalósításáért!

Aláírásával egy elvi támogatást fogalmaz meg. Amennyiben elegendő társadalmi támogatást gyűjtünk össze, elindítjuk a megvalósításhoz szükséges jogi és szakmai lépéseket.

Kattintson ide a petíció aláírásához!

További részletek itt!

One thought on “Kik diktálnak az EU-nak? Lebukott Barroso és EU biztos „pajtása”

  1. Igaza van Krisztina, de az EU sok sebből vérzik, szinte az összes vezetőjével van valami baj. Pl. Mutassatok még egy ekkora karriert, 8 általánossal, választás nélkül EP elnök. Hála Istennek, hamar kiszáradt az uborkafa, amire felkapaszkodott és gyorsan lekonyult. (M. Schulz)

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük