KÉRJÜK, ENGEDÉLYEZZE BÖNGÉSZŐJÉBEN A HIRDETÉSEK MEGJELENÍTÉSÉT, EZZEL TÁMOGATJA A PORTÁL MŰKÖDÉSÉNEK FENNTARTÁSÁT!

KÖSZÖNJÜK!

Kijev nyugati gyártmányú rakétákkal tervez csapást Oroszország ellen

Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!

Sojgu figyelmeztet: a Storm Shadow és a HIMARS rakétákkal a háborús zónán kívül végrehajtott támadásokat keményen megtorolják.

Az ukrán katonai vezetés azt tervezi, hogy nyugati fegyverekkel mér csapást Oroszország azon részeire, amelyek nem részei az aktív harci övezetnek, beleértve a Krímet is – közölte Szergej Sojgu orosz védelmi miniszter.

Különösen a HIMARS többszörös rakétavetőket és a Storm Shadow légi indítású cirkálórakétákat akarják használni a kijevi illetékesek – mondta. A fegyverrendszereket az Egyesült Államok, illetve az Egyesült Királyság szállította Kijevnek, és ha ilyen támadásokat indítanak, az Sojgu szerint eszkalálná a NATO-országok részvételét a konfliktusban.

Egy ilyen művelet azonnali csapásokat fog eredményezni az Ukrajna területén lévő döntéshozó központok ellen”

– jelentette ki kedden a védelmi miniszter.

Rövid tájékoztatást adott az ukrajnai különleges katonai műveletről is, közölve, hogy június 4. óta a kijevi erők 263 támadást indítottak orosz állások ellen.

Az ukrán kormány ebben a hónapban indította el régóta várt ellentámadását. Orosz jelentések és a nyugati média beszámolói szerint eddig nem sikerült jelentős előretörést elérnie az ukrán haderőnek.

Nemzeti InternetFigyelő (NIF)

Kiemelt képen: Szergej Sojgu orosz védelmi miniszter / © Szputnyik

Várjuk hozzászólását!

%d bloggers like this: